Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

LIFESTYLE

October Restart! 8 τρόποι για να ανανεώσουμε επιδερμίδα, σώμα και διάθεση 

 Οι απόψεις για το φθινόπωρο διίστανται. Κάποιοι το έχουν συνδέσει με μία καταθλιπτική μουντή απόχρωση ενώ κάποιοι άλλοι αναγνωρίζουν σε αυτό μία ρομαντική ατμόσφαιρα! Η θετική του πάντως πλευρά είναι ότι μας δίνει το χρόνο να προετοιμαστούμε για το χειμώνα που έρχεται αλλά και να πατήσουμε το κουμπί της επανεκκίνησης, τόσο όσον αφορά στην επιδερμίδα και το σώμα μας, όσο και στις συνήθειες και την ψυχολογία μας!

Έτοιμοι για Restart; 😉

Το θαύμα της Βιταμίνη C

Το πρώτο βήμα προς τη μετάβαση στη  φθινοπωρινή ρουτίνα ομορφιάς είναι να αποκαταστήσουμε τις βλάβες που προκάλεσε ο ήλιος στην επιδερμίδα μας. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό καλύτερα από ένα προϊόν πλούσιο σε βιταμίνη C. H θαυματουργή δύναμή της, βοηθάει:

  • στην αποκατάσταση των πανάδων
  • των δυσχρωμιών αλλά και του ανομοιόμορφου τόνου
  • απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες
  • ενώ ταυτόχρονα προστατεύει το δέρμα από τους περιβαλλοντικούς ρύπους.
Korres Wild Rose Διφασικό Booster Vitamin C ⇐🛒⇓

Επίσκεψη στον δερματολόγο σας

Αν δεν το γνωρίζατε η επιδερμίδα μας περνάει κύκλους φθοράς και ανανέωσης διάρκειας 28 ημερών, που γίνονται ακόμη πιο αισθητοί όταν αλλάζουν οι εποχές. Εκτός από τον βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας που μπορεί να μας προσφέρει μια επίσκεψη στον δερματολόγο, εκείνος θα μπορέσει να μας δώσει εξειδικευμένες συμβουλές και θεραπείες για τη ρουτίνα ομορφιάς που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τον επερχόμενο χειμώνα.

Απολέπιση τώρα

Ένας τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και ανανεωμένο. Οι καλά μαυρισμένοι ή και οι τολμηροί που συνεχίζουν ακόμη τις βουτιές θα καταφέρουν να διατηρήσουν το μαύρισμα τους, καθώς απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα αποκαλύπτεται το δέρμα αλλά και το χρώμα μας ακόμη πιο λαμπερό, χωρίς ξεφλουδίσματα. Αν το κάνετε ήδη σε εβδομαδιαία βάση, πράττετε πολύ σωστά. Αν όχι, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλετε στο πρόγραμμα της εβδομαδιαίας ρουτίνας ομορφιάς την ήπια απολέπιση σε πρόσωπο και σώμα.

Ενυδάτωση το άλφα και το ωμέγα

Η επιδερμίδα μας διψάει όπως και ο οργανισμός μας. Ξεκινήστε την ενυδάτωση αλλά μην χρησιμοποιήσετε ακόμη το «βαρύ πυροβολικό», βλέπε προϊόντα πολύ πλούσιας υφής, φυλάξτε το για τις πραγματικά χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Για αυτή την εποχή προτιμήστε ένα αντιρυτιδικό serum το οποίο θα φοράτε σε καθημερινή βάση πριν την ενυδατική σας κρέμα, ώστε η επιδερμίδα σας να επωφεληθεί άμεσα από τα πολλαπλά ενυδατικά συστατικά του.

Ανακάλυψε το Serum Καστανιά Αρκαδική στο μοναδικό πακέτο και επέλεξε τον τύπο της επιδερμίδας σου ⇐🛒⇓

Good Hair Days

Ενυδάτωση όμως χρειάζονται και τα μαλλιά σας αυτή την περίοδο του χρόνου. Ο ήλιος, το θαλασσινό νερό και ο αέρας του καλοκαιριού συνέβαλαν στο να δείχνουν θαμπά και ταλαιπωρημένα και η επίδραση τους είναι ακόμη εμφανής ακόμη και τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου. Εφαρμόστε μια ενυδατική μάσκα μαλλιών τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για να επαναφέρετε τη λαμπερή και υγιή όψη στα μαλλιά σας. Μήπως χρειάζεσαι και μια πιο εμφανή αλλαγή; Ναι αυτή είναι και η κατάλληλη περίοδος για να δοκιμάσεις μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου επιλέγοντας μια απόχρωση που θα σε φωτίσει, και γιατί όχι, που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Korres Argan Oil ⇐🛒⇓

Detox time

Μειώστε την κατανάλωση του αλκοόλ και των λιπαρών τροφών και καταναλώστε πολλά φρούτα, λαχανικά και νερό που θα αποτοξινώσουν τον οργανισμό σας και θα τον βοηθήσουν να ενυδατωθεί ακόμη περισσότερο.

Δραστήριο σώμα και πνεύμα

Το ότι δουλεύεις σε ένα γραφείο, όχι, δεν είναι καλή δικαιολογία για να αφήσεις την άσκηση έξω από τη ζωή σου. Η έλλειψη δραστηριότητας στο σώμα μειώνει την κυκλοφορία και τον μεταβολισμό μας, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μετά τους δραστήριους μήνες του καλοκαιριού συνεχίστε να περπατάτε, να κάνετε βόλτες με το ποδήλατο και μείνετε πιστές σε όποιο είδος άσκησης αγαπάτε, αλλά πάνω από όλα μην χάνετε ευκαιρία να περνάτε χρόνο κοντά στη φύση, καθώς δεν τονώνει μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα. Μία βαθιά ανάσα και θα νιώσεις αμέσως την αναζωογόνηση!

Fall changes

Το φθινόπωρο είναι εποχή ανανέωσης και ξεκαθαρίσματος. Πως αλλάζει η ψυχολογία και η διάθεση μας; Μα φυσικά η τακτοποιημένη ζωή γύρω μας έχει άμεση σχέση με το πως νιώθουμε ή πράττουμε. Ένα σπίτι που θυμίζει το ίδιο το χάος, θα επιφέρει χάος και στην ψυχολογία μας ή το αντίθετο, το ένα τραβάει το άλλο σαν μαγνήτης. Τι κάνουμε λοιπόν;  Ξεκινάμε από τα πιο απλά… ανανέωση γκαρνταρόμπας , αλλαγή στη διακόσμηση , τακτοποίηση του σπιτιού πετώντας ότι δεν μας χρειάζεται και ότι μας βαραίνει και αφήνουμε τα πιο σύνθετα της ψυχολογίας μας να ανασάνουν! Όλα άλλωστε γύρω μας στηρίζονται σε μία απόφαση! Τι θέλω; Τι κρατάω; Τι πετάω; Νιώθω ανάλαφρος/η και ανανεωμένος/η; Η απόφαση και η ζωή άλλωστε είναι δική σου!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*