Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΑΘΛΗΣΗ

Gym news: Γύμνασε κορμό, γλουτούς και μηρούς με squats

Σου αρέσει να ανακαλύπτεις διαφορετικούς τρόπους εκγύμνασης με άμεσα αποτελέσματα; Τότε δεν έχεις παρά να εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα τα squats! Μπορεί να ακούγονται πολύ τελευταία, όμως αυτός ο τρόπος άσκησης ήταν ανέκαθεν ο πιο χρήσιμος για να σμιλεύσεις πόδια και γλουτούς! 

Τι είναι τα squats;

Πρόκειται για το βαθύ κάθισμα όπου αποτελεί και την άσκηση κλειδί, καθώς είναι ιδανική για να τονώσεις γλουτούς και μηρούς, αλλά και να δυναμώσεις τον κορμό σου.

Μπορείς να εκτελέσεις την άσκηση με το δικό σου απλά σωματικό βάρος και τεντωμένα χέρια ή σε μορφή ενωμένης γροθιάς,  ή να χρησιμοποιήσεις extra βάρος εάν γυμνάζεσαι εντατικά ώστε να αποφύγεις κάποιο τραυματισμό.

⇒ Όταν η άσκηση εκτελείται σωστά τότε έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε γλουτούς & μηρούς μέσα σε 27 μέρες. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η αγαπημένη άσκηση των γυμναστών. 

Ξεκινήστε το πρόγραμμα:

→ Με 10 καθίσματα την πρώτη ημέρα ενώ κάθε μέρα θα προσθέτετε άλλα 5.

→ Κάθε 6 ημέρες θα έχετε μία μέρα ξεκούρασης και την επόμενη θα συνεχίζετε από εκεί που μείνατε.

→ Πλησιάζοντας τις 20 μέρες όπου θα εκτελείτε το πρόγραμμα, θα είστε πλέον σε θέση να κάνετε 100 καθίσματα συνεχόμενα.

* Μην ξεχνάτε ότι ο κορμός σας πρέπει να είναι σφιχτός και σταθερός σε όλη τη διάρκεια της άσκησης, ενώ τα γόνατά σας δεν πρέπει να ξεπερνούν τις μύτες των παπουτσιών σας.

♦ Φυσικά αν επιθυμούμε ένα καλά γυμνασμένο σώμα εντάσσουμε επ’ αόριστον την άσκηση στο καθημερινό πρόγραμμα μας, ώστε να διατηρήσουμε τη φόρμα μας και τη γράμμωση που έχουμε επιτύχει!  

 

♦ TIPS ♦

→ Το βάρος του σώματος: Το βάρος του σώματός σου δεν πρέπει να πέφτει στο μπροστινό του μέρος, αλλά στις φτέρνες. Έτσι, θα γυμναστούν σωστά οι περιοχές που θες και θα στηριχθεί πιο σωστά το σώμα σου.

Τα γόνατα: Προστάτευσε τα γόνατα σου από τραυματισμό εκτελώντας την άσκηση χωρίς αυτά να  στρέφονται ποτέ προς τα μέσα. Έχε στο μυαλό σου, επίσης, ότι τα γόνατα δεν πρέπει να εκτείνονται πιο μπροστά από τις πατούσες.

→ Γυμνάσου με παρέα: Είναι ιδανική άσκηση για partener καθώς έτσι ισορροπείς καλύτερα εκτελώντας πιο σωστά την άσκηση και μοιράζοντας ελαφρώς το βάρος.

Οφέλη

Είναι η πιο φυσική λειτουργική κίνηση του σώματος, που την κάνουμε καθημερινά, πχ. όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι ή από μία καρέκλα. Γυμνάζει με φυσικό τρόπο (κι όχι απομονωμένα) το πόδι, τους κύριους αλλά και όλους τους σταθεροποιητές μύες, όπως τους προσαγωγούς και απαγωγούς. Αν κάνετε μόνο αυτή την άσκηση και μία άσκηση για γάμπες δε χρειάζεστε τίποτα άλλο για την εκγύμναση των ποδιών.

Εμπλέκει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ το 60% του σώματος. Όχι μόνο τους τετρακέφαλους των ποδιών, αλλά και:

  • τους δικέφαλους
  • τους γλουτούς
  • τους ραχιαίους
  • την πλάτη
  • τους κοιλιακούς.

Είναι πλέον επιστημονικώς αποδεδειγμένο πως η εμπλοκή περισσότερων μυικών ομάδων ταυτόχρονα δε δρα αθροιστικά στην επίδραση της άσκησης, αλλά πολλαπλασιαστικά.

Αποτελεί άριστη αερόβια άσκηση. Είναι από τις λίγες ασκήσεις στο γυμναστήριο που μας λαχανιάζει τόσο. Αυτό συμβαίνει επειδή συμμετέχει και εξασκείται ενεργά το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα. Και εδώ τα οφέλη της ταυτόχρονης ενεργοποίησης διαφορετικών συστημάτων ενέργειας είναι πολλαπλασιαστικά.

Έχει τη μεγαλύτερη λιποδιαλυτική επίδραση από κάθε άλλη άσκηση στο γυμναστήριο, εξ αιτίας όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά και γιατί επηρεάζει την αυξητική ορμόνη (και κάποιες άλλες), με τρόπο ώστε να αυξάνεται η λιποδιάλυση και κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και τα 24ωρα που ακολουθούν.

Ακόμη αναρωτιέσαι πως θα φτιάξεις το τέλειο σώμα για το καλοκαίρι;

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*