Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΟΜΟΡΦΙΑ

Ουλές & σημάδια, 3 βήματα για ανάπλαση του δέρματος

Οι ουλές αποτελούν φυσιολογικά σημάδια που υπάρχουν σε κάθε άνθρωπο. Ενώ πολλές ουλές οφείλονται σε άγνωστα αίτια και υπάρχουν φυσιολογικά στο σώμα από τη γέννηση, οι περισσότερες ουλές δημιουργούνται μετά από κάποιο τραύμα ή ακόμη συχνότερα μετά από ακμή. Όλους λίγο πολύ μας έχει σημαδέψει κάτι από τα παραπάνω, κάποιες φορές ταράσσοντας την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία μας. Υπάρχει τρόπος να σβήσουμε τόσο τα εξωτερικά όσο και τα εσωτερικά μας σημάδια!

Πως δημιουργούνται οι ουλές και τα σημάδια

→ Με κοκκινίλα ή πρήξιμο όπου προκαλείται η δυσχρωμία της επιδερμίδας ή η υπερευαισθησία, υποδηλώνοντας την ύπαρξη μόλυνσης, άρα σταδιακά και τη δημιουργία ουλής.

→ Με φαγούρα στην πάσχουσα περιοχή. Η έντονη επιθυμία σας να ξύσετε την πληγή σημαίνει ότι οι ινοβλάστες λειτουργούν για την υπερπαραγωγή νέου δέρματος, δηλαδή τη δημιουργία σημαδιού.

→ Από Χειρουργική τομή. Μια βαθιά πληγή είναι πολύ πιο πιθανό να αφήσει σημάδι καθώς δύσκολα κλείνει.

→ Το σημείο πληγής. Τα κοψίματα στα χέρια ή τα γόνατα είναι εύκολο να ανοίξουν καθώς κινείσαι και επομένως ο χρόνος επούλωσης παρατείνεται.

Πως περιποιούμαστε μία πληγή για να προλάβουμε τα σημάδια

⇒ Καθαρίζουμε καλά την πληγή με σαπούνι και νερό ή σε περίπτωση τομής όπως μας έχει συμβουλεύσει ο θεράπων ιατρός. Χρησιμοποιούμε μια αντιβιοτική κρέμα. Έπειτα, καλύπτουμε με έναν ταχυεπίδεσμο τον οποίο δεν αφαιρούμε για δύο μέρες.

La Roche-Posay Cicaplast Lavant B5 Καταπραϋντικό Gel Καθαρισμού ⇐🛒⇓

Καταπραϋνει και εξυγιαίνει χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα. Κατάλληλο για το πρόσωπο, το σώμα, το τριχωτό της κεφαλής και την ευαίσθητη περιοχή. Κατάλληλο για βρέφη, παιδιά και ενήλικες.

⇒ Διατηρούμε την πληγή ενυδατωμένη. Για να επιταχυνθεί η διαδικασία της επούλωσης, εφαρμόστε λίγη αναπλαστική ενυδατική κρέμα στο τραύμα δύο φορές την ημέρα, για μία εβδομάδα.

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 Βάλσαμο με Αναπλαστική και Καταπραυντική Δράση ⇐🛒⇓

Όταν η πληγή γίνει ουλή

Η αντιμετώπιση των ουλών είναι σημαντική γιατί οι ουλές μπορούν να ’’σημαδέψουν’’ την ψυχολογία των ανθρώπων για όλη τους τη ζωή. Ανάλογα με τη μορφή τους αντιμετωπίζονται με διαφορετική μέθοδο ή με συνδυασμό μεθόδων.

Στην περίπτωση που το τραύμα δεν είναι σοβαρό ή αν πρόκειται για επιδερμιδικούς ερεθισμούς, ξηρές περιοχές, σκασμένη επιδερμίδα ή μετά από δερματολογικές επεμβάσεις, χρησιμοποιήστε μία αναπλαστική κρέμα με μαντεκασοσίδη (Madecassoside) και ιαματικό νερό πλούσιο σε σελήνιο, η οποία έχει υψηλή συγκέντρωση σε αντιβακτηριδιακούς παράγοντες και δρα σαν αόρατος επίδεσμος προστατεύοντας την επιδερμίδα.

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 SPF50 Κρέμα για Ουλές και Ερεθισμούς ⇐ 🛒⇓

Tip: Απλώνετε την κρέμα στην ουλή πρωί και βράδυ, για 3 εβδομάδες.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*