Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

DIY

8 έξυπνοι DIY τρόποι οργάνωσης που θα κάνουν την καθημερινότητα σου πιο εύκολη

Ένα σπίτι που φαίνεται καθαρό και τακτοποιημένο κρύβει πίσω του μερικά 𝓽𝓲𝓹𝓼 καλής οργάνωσης, η οποία φυσικά μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και ευχάριστη, καθώς όλα γύρω μας μοιάζουν αρμονικά αλλά επίσης δεν ξοδεύουμε χρόνο στο να ανακαλύψουμε ή να ξεμπλέξουμε από κάπου ένα αντικείμενο. 

Σου έχουμε μερικά φανταστικά 𝓓𝓲𝔂 𝓽𝓲𝓹𝓼 που σίγουρα θα θελήσεις να ακολουθήσεις!

1 . Μερικοί από τους κρίκους της κουρτίνας μπάνιου μπορούν να βάλουν σε τάξη την ντουλάπα σου

Βάλε τέλος να υπερφορτωμένα συρτάρια, στις γεμάτες φορέματα ή top κρεμάστρες όπου για να ανακαλύψεις αυτό που θέλεις πρέπει να τα βγάλεις όλα. Η λύση είναι απλή : 1 κρεμάστρα + μερικοί κρίκοι κουρτίνας μπάνιου θα τακτοποιήσουν οτιδήποτε μπορεί να κρεμαστεί, μην εγκλωβιστείς μόνο σε φουστάνια ή τοπάκια, φτιάξε επιπλέον κρεμάστρες με κολιέ, ζώνες, φουλάρια, κασκόλ, γραβάτες…. και σίγουρα η λίστα μπορεί να μεγαλώσει, όλο και κάτι επιπλέον θα βρεις!

2 . Φτιάξε μία υπέροχη κρεμάστρα κοσμημάτων με μία παλιά τσουγκράνα

📸 Funky Junk Interiors

Με αυτό τον τρόπο θα έχεις τακτοποιημένα τα περιδέραια σου, αλυσίδες, σκουλαρίκια και όποιο άλλο κόσμημα μπορεί να κρεμαστεί, αποφεύγοντας κόμπους και μπλεξίματα μεταξύ τους. Που μπορείς να βρεις μία παλιά τσουγκράνα; Σίγουρα θα ανακαλύψεις κάτι στο γκαράζ ή στην αποθήκη σου, αλλά μπορείς να αγοράσεις μία αρκετά οικονομική σε όποιο χρώμα εσύ θέλεις.

Επιπλέον tip: Οι αντίκες τσουγκράνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με άλλους οργανωτικούς τρόπους όπως για μαγειρικά σκεύη, ποτήρια, οργάνωση αποθήκης κλπ… πάρε ένα παράδειγμα πιο κάτω!

3 . Μία απλή στήλη κρασιού ή μία διπλή κρεμάστρα μπορεί να κρατήσει σε τάξη τις πετσέτες σου

📸 Eleven Magnolia Lane

Ένας έξυπνος τρόπος οργάνωσης που προσδίδει στυλ στο χώρο σου ειδικά αν οι χώροι αποθήκευσης σου είναι περιορισμένοι. Ιδανικό για κάποιο μικρό μπάνιο και όχι μόνο… καθώς μπορείς να ακολουθήσεις το ίδιο tip για να αποθηκεύεις με όμορφο τρόπο τα κουβερτάκια που θα αρχίσεις να χρησιμοποιείς τις κρύες μέρες στον καναπέ σου. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και μετέτρεψε αυτό το εργαλείο σε πολύ χρήσιμο με όποιο τρόπο εσύ νομίζεις!

4 . Ανακύκλωσε τα τενεκεδάκια και οργάνωσε το γραφείο σου

Κόψτε, βάψτε, διακοσμήστε τα τενεκεδάκια από τις κονσέρβες με τον δικό σας τρόπο και οργανώστε στυλό, συνδετήρες αλλά ακόμη και τις βούρτσες μακιγιάζ, τις οδοντόβουρτσες, τα πινέλα σας.

5 . Οργανώστε τις επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες τροφίμων σε φακέλους αρχείων

Απλός, εύκολος και οικονομικός τρόπος ώστε να γνωρίζεις ακριβώς το σημείο που έχεις αφήσει τις σακούλες για τα ψώνια σου και να μην αναστατώνεις τον τόπο ψάχνοντας σε λάθος σημεία.

6 . Η αποθήκη ή το ντουλάπι καθαριστικών σε τάξη

📸 The 36th Avenue

Εάν είσαστε τυχεροί και το σπίτι σας διαθέτει αποθήκη ή ντουλάπα αποθήκευσης τότε υπάρχει ο καλύτερος τρόπος για να είναι όλα σε τάξη και όχι ανακατεμένα στα πόδια σας. Πως θα γίνει αυτό; Μα φυσικά με έναν οργανωτή παπουτσιών με πολλές θήκες, και είσαστε έτοιμοι!

7 .Ένα παλιό συρτάρι δημιουργεί τον καλύτερο αποθηκευτικό χώρο

Σίγουρα υπάρχει κάποιο παλιό συρτάρι ξεχασμένο στο σπίτι ή μία παλιά συρταριέρα την οποίο σκοπεύεις να πετάξεις. Μετέτρεψε το/ τα συρτάρια της σε vintage αποθηκευτικό χώρο, τοποθέτησε ροδάκια στη βάση του και θα γίνει μία super τακτοποιημένη κρυψώνα κάτω από το κρεβάτι σου. Αν πάλι σου αρέσει η Vintage διακόσμηση μπορείς να τα αφήσεις εκτεθειμένα σε ένα σημείο του σπιτιού σου, τοποθετώντας μέσα τα κατάλληλα διακοσμητικά αντικείμενα!

8 . Τα τηλεχειριστήρια πάντοτε στη θέση τους

Συνήθως χάνονται ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ ή τα ξεχνάμε σε απίθανα σημεία ψάχνοντας έπειτα τον τόπο για να τα βρούμε. Επέλεξε μία κατασκευή σε μορφή βιβλίου η οποία θα υπάρχει πάντοτε στο τραπεζάκι του σαλονιού. Πειθάρχησε τον εαυτό σου να το τοποθετεί εκεί…και έτσι δεν θα το χάσεις ποτέ ξανά!

Ελπίζουμε αυτά τα Tips να σου έδωσαν ιδέες και λύσεις!
Stay tuned για τα επόμενα 𝓓𝓲𝔂 άρθρα!

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*