Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Φωτογήρανση, όσα χρειάζεται να ξέρεις πριν το καλοκαίρι και την έκθεση στον ήλιο!

Μπορεί φέτος να μύρισε πολύ νωρίς καλοκαιράκι...όμως πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για την έλευση του;;; Η μυρωδιά των γιασεμιών, τα γλυκά απογεύματα, ξεγνοιασιά, θάλασσα, αλμύρα ξεκούραση και… ΗΛΙΟΣ!!! Εδώ είμαστε! Ήρθε η στιγμή να πιάσουμε το θέμα ήλιος…

Ο ήλιος ο ζωοδότης, με το θεραπευτικό του φως! Κάθε φορά που απολαμβάνουμε τον ήλιο, νιώθουμε το φως του να μας ηρεμεί, να μας αναζωογονεί και να μας χαρίζει ευεξία! Πίσω από αυτό όμως κρύβει και σημαντικούς κινδύνους που οφείλουμε να προσέξουμε για να προστατεύσουμε το δέρμα μας, τόσο το καλοκαίρι όσο και όλο το χρόνο σε μια χώρα με τόση ηλιοφάνεια όπως η Ελλάδα!

Το υπεριώδες φώς του ήλιου είναι εχθρός του κολλαγόνου και προκαλεί φωτογήρανση

Η πρόωρη γήρανση του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, η φωτογήρανση δηλαδή, είναι ένας από τους βασικότερους κινδύνους της έκθεση σε αυτόν.
Η ηλιακή ακτινοβολία είναι ένας από τους παράγοντες που καταστρέφουν το κολλαγόνο, το βασικό δομικό συστατικό του δέρματός μας.

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη-κλειδί για το σώμα μας, η οποία αποτελεί το 75% της πρωτεΐνης του δέρματος και παίζει σημαντικό ρόλο στην συνοχή, την ελαστικότητα και την νεανικότητα της επιδερμίδας. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντική πρωτεΐνη για την υγεία και καλή λειτουργία των αρθρώσεων, των νυχιών και των μαλλιών μας.

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος του προσώπου και του σώματος, τη λεγόμενη φωτογήρανση, επειδή καταστρέφει το κολλαγόνο του δέρματος. Η απώλεια του κολλαγόνου έχει ως συνέπεια την πρόωρα γερασμένη και θαμπή όψη στο δέρμα, απώλεια ελαστικότητας, απώλεια σφριγηλότητας και πρόωρες ρυτίδες και αυλακώσεις.

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει το Collagen Pro-active

Σύμμαχος μας ενάντια στη φωτογήρανση είναι το Collagen ProActive, το πόσιμο συμπλήρωμα διατροφής που μας φροντίζει από μέσα, συμβάλλοντας στην αναπλήρωση του χαμένου κολλαγόνου!

Η μοναδική του φόρμουλα, με 10g υδρολυμένου κολλαγόνου υψηλής απορροφησιμότητας ανά δόση, προσφέρει τα δομικά συστατικά και ενεργοποιεί τον οργανισμό ώστε να παράγει κολλαγόνο, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση του επιπέδου κολλαγόνου στο χόριο του δέρματος. Το δέρμα ξαναβρίσκει έτσι την ελαστικότητα, την σφριγηλότητα και τη φρεσκάδα του και οι ρυτίδες λειαίνονται και σβήνουν.

Ένα καπάκι Collagen Pro Activeλίγη ώρα πριν τον ύπνο – την ώρα δηλαδή που ενεργοποιούνται οι διαδικασίες αποκατάστασης και επανόρθωσης του οργανισμού, είναι αρκετό για να δούμε αποτελέσματα από τον πρώτο κιόλας μήνα χρήσης!

  • Πριν βγούμε στον ήλιο δεν ξεχνάμε το αντηλιακό μας, καπέλο και γυαλιά ώστε να είμαστε πλήρως προστατευμένοι!

Τώρα έχεις ένα σύμμαχο για το κολλαγόνο και το δέρμα σου, από μέσα!

*Για την προστασία από τη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου και τον κίνδυνο εγκαύματος του δέρματος είναι απαραίτητη η τήρηση των κανόνων ασφαλούς έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αντηλιακών προϊόντων με υψηλό δείκτη προστασίας, ιδανικά καθ’ όλο το χρόνο κι όχι μόνο το καλοκαίρι. Το Collagen Pro-active δεν είναι αντηλιακό προϊόν. Το Collagen Pro-active συμβάλλει στην φυσική αποκατάσταση του επιπέδου του κολλαγόνου στον οργανισμό. Ένας από τους σημαντικότερους εξωγενείς εχθρούς του κολλαγόνου είναι η έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, η οποία επιταχύνει την κατάρρευση του κολλαγόνου στο δέρμα.