Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΠΑΙΔΙ - ΓΟΝΕΙΣ

Tips Διατροφής & πρόσληψης βιταμινών για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας!

Η διατροφή του παιδιού μας είναι το άλφα και το ωμέγα για τη σωστή ανάπτυξη του, την καλή εγκεφαλική λειτουργία, τα γερά οστά αλλά και την καλή ενέργεια και διάθεση! Μπορεί κάποιες φορές να αντιμετωπίζουμε δυσκολία στο να αποδεχθούν γευστικά τα παιδιά μας μερικές απαραίτητες τροφές για τον οργανισμό, όμως για όλα τα πράγματα υπάρχει η κατάλληλη καθοδήγηση που μετά από καιρό μετατρέπει την ανησυχία μας σε παιχνιδάκι!

Ας δούμε μερικά tips που θα μας βάλουν στο κλίμα!

Προετοιμάζουμε τα γεύματα όλοι μαζί!

Το μεγαλύτερο παράδειγμα προς τα παιδιά είμαστε εμείς οι ίδιοι, επομένως η δική μας διατροφή αποτελεί και τον καθρέφτη της δικής τους! Το μυστικό σε κάθε στόχο που θέλουμε να πετύχουμε είναι η ιεροτελεστία, έτσι και εδώ, παρακινώντας τα παιδιά μας να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία και προετοιμασία του φαγητού με προσήλωση τα διδάσκουμε όχι μόνο να επιλέγουν σωστά τη διατροφή τους αλλά και να κατανοούν το γιατί είναι πολύτιμη!

1. Ψωνίζουμε τρόφιμα μαζί με τα παιδιά
Σίγουρα το βλέμμα τους θα στραφεί σε πολλά ανθυγιεινά σνακ (πατατάκια, αναψυκτικά, γλυκά) μαθαίνοντας τα όμως στο μέτρο αλλά και στην ισορροπία θα μπορέσουμε μέσα στα γεύματα τους να απλώσουμε λαχανικά, φρούτα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες δίνοντας ως bonus διατροφής κάποιο γλυκό μέσα στην εβδομάδα.
2. Συζητάμε μαζί τους για την προέλευση των τροφίμων
Μαθαίνοντας τους την προέλευση, τα συστατικά αλλά και τα οφέλη ή μη για την υγεία τους, ίσως και μέσα από τη μορφή κάποιου παιχνιδιού, είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοήσουν τη σημασία πρόσληψης κάποιων απαραίτητων στοιχείων ακόμη και αν η γεύση τους δεν είναι τόσο δελεαστική.
3. Τα ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν στο μαγείρεμα
Η διαδικασία θα τους φανεί σίγουρα διασκεδαστική! Δείτε το σαν μία δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας κάποια Σαββατοκύριακα, η οποία θα βοηθήσει στο να δουν με άλλο μάτι γεύσεις που μέχρι τώρα αγνοούσαν ή απλά τις είχαν απορρίψει από λάθος δικό μας χειρισμό. Μη δυσανασχετείτε με τη σκέψη της ακαταστασίας, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει, άλλωστε… μπορεί αυτή τη στιγμή να έχετε στο σπίτι σας έναν εκκολαπτόμενο σεφ!
Φαγητό στο σχολείο: Τι να δώσουμε στο παιδί μας
1. Προτιμάμε σάντουιτς ή τοστ με λαχανικά και τυρί ή αυγά
2. Σπιτική τυρόπιτα ή σπανακόπιτα
3. Σπιτικό σταφιδόψωμο ή κέικ με κομμάτια φρούτων
4. Προσφέρουμε πάντα φρούτο μαζί με το γεύμα
5. Ενημερωνόμαστε για τα σνακ της σχολικής καντίνας και επιλέγουμε τα κατάλληλα.

Η πρόσληψη βιταμινών από τα τρόφιμα είναι σίγουρα σημαντική, συχνά όμως χρειάζεται και μία βοήθεια διατροφικών συμπληρωμάτων για παιδιά ώστε να καλύψουν κενά που υπάρχουν.
Το ALTION Kids Polyvitamins®

είναι ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής για μικρά και ‘‘μεγάλα’’ παιδιά. Η λήψη του βοηθά στην κάλυψη των διατροφικών κενών αφού εκτός από τις απαραίτητες βιταμίνες και τα μέταλλα περιέχει και πολύτιμα εκχυλίσματα από 22 φρούτα και λαχανικά (Oxxynea®), τιτλοδοτημένο σε πολυφαινόλες το οποίο προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία!
Περιέχει βιταμίνες Α και Β2 οι οποίες συμβάλλουν στο φυσιολογικό μεταβολισμό του σιδήρου καθώς επίσης και βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6 και Β8, οι οποίες συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας ενώ παράλληλα οι βιταμίνες Β2, Β3, Β5, Β6 και Β9, συμβάλλουν και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
Και επειδή η καλή διατροφή έχει σχέση και με τη μνήμη, την τονώνουμε με
Το ALTION Kids IQ®

 είναι συμπλήρωμα διατροφής ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά με υπέροχη γεύση λεμόνι, για μυαλό που κόβει! Ζελεδάκια πλούσια σε Ω – 3 λιπαρά οξέα φυτικής προέλευσης από έλαιο λιναρόσπορου, βιταμίνες (A, E, B5, B6) και ψευδάργυρο ο οποίος συμβάλλει στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία του οργανισμού. Περιέχει επίσης βιταμίνη Β5, η οποία συμβάλλει στη φυσιολογική νοητική επίδοση και βιταμίνη Β6 που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. 

Δες εδώ όλα τα παιδικά συμπληρώματα διατροφής ALTION!⇐🛒⇓
Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*