Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Στοματική φροντίδα! Οι ειδικοι μας εξηγούν πως επηρεάζει συνολικά την υγεία μας

Θα έχεις σίγουρα ακούσει πως υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ της στοματικής υγείας και της συνολικής υγείας του οργανισμού μας και οι επιστήμονες βρίσκουν περισσότερες συσχετίσεις συνεχώς.

Ας δούμε κάποιες απόψεις ειδικών σχετικά με το πώς η ακατάλληλη στοματική υγιεινή και κατ’ επέκταση η κακή στοματική υγεία
επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα.

Για τα βακτήρια, το στόμα είναι η είσοδος στο πεπτικό και αναπνευστικό σύστημα.

Σύμφωνα με αναφορές των ιατρών Jack Dillenberg, Dean Emeritus, A.T. Still University, Arizona School of
Dentistry & Oral Health:
«Πρέπει να υπενθυμίζουμε στους ασθενείς μας ότι η στοματική υγεία είναι πολύ πιο σημαντική απ’ ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Σίγουρα  ξεπερνάει τα λευκά δόντια και την καλή αναπνοή! Η υγεία των δοντιών και των ούλων ενός ατόμου επηρεάζει τη γενική υγεία του. Το στόμα μας είναι γεμάτο με βακτήρια, τα περισσότερα από τα οποία είναι ακίνδυνα, αλλά με το στόμα να αποτελεί την είσοδο τόσο στην πεπτική όσο και στην αναπνευστική οδό, μερικά από αυτά μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες».

Με την καλή στοματική υγιεινή, όπως το καθημερινό βούρτσισμα και ο μεσοδόντιος καθαρισμός, αυτά τα βακτήρια είναι ελεγχόμενα. Ωστόσο, χωρίς τη σωστή στοματική υγιεινή, τα βακτήρια μπορούν να φτάσουν σε επίπεδα που μπορεί να οδηγήσουν σε πολλά προβλήματα υγείας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα στοματικά βακτήρια και η φλεγμονή που σχετίζεται με την περιοδοντίτιδα μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο σε ορισμένες ασθένειες. Αυτές περιλαμβάνουν: ενδοκαρδίτιδα, καρδιαγγειακές παθήσεις, επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πνευμονία. Επίσης, τα άτομα με διαβήτη ή HIV/AIDS μπορεί να εμφανίζουν χαμηλότερη αντίσταση στη μόλυνση, καθιστώντας τα προβλήματα στοματικής υγείας ακόμα πιο σοβαρά. Η πρόληψη των προβλημάτων που σχετίζονται με τη στοματική υγιεινή όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντική νόσος θα μειώσουν σίγουρα τον κίνδυνο για πιο σοβαρά προβλήματα υγείας σε όλο το σώμα.

Φροντίζουμε για τη στοματική μας υγεια καθημερινά χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προϊοντα CURASEPT!

Η ολοκαίνουργια σύνθεση της οδοντόκρεμας Daycare Protection Booster ενισχύει τη φυσική άμυνα της στοματικής κοιλότητας.

Το καινοτόμο σύμπλεγμα CPC-HAP μαζί με τη δράση των αιθέριων ελαίων δρουν αποτελεσματικά στην πρόληψη της τερηδόνας και εξουδετερώνουν την κακοσμία του στόματος.

Η περιεκτικότητα φθορίου, ξυλιτόλης και γλυκεροφωσφορικού ασβεστίου συμβάλλουν στην προστασία και ενδυνάμωση του σμάλτου των δοντιών.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Ισχυρή και παρατεταμένη αντιβακτηριακή δράση.
  • Δρα αποτελεσματικά στην πρόληψη της οδοντικής πλάκας και των προβλημάτων των ούλων (φλεγμονή, αιμορραγία).
  • Δράση κατά της κακοσμίας του στόματος.
  • Αναδομεί και προστατεύει τα δόντια.
  • Χωρίς SLS.
  • Χωρίς μενθόλη.
  • Ανακυκλώσιμη συσκευασία.

Ενώ το στοματικό διάλυμα Curasept Daycare Protection Booster είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια και CPC, τα οποία καταπολεμούν τα επιβλαβή βακτήρια και αποτρέπουν τον πολλαπλασιασμό τους εξουδετερώνοντας έτσι την κακοσμία του στόματος. Το φθοριούχο νάτριο και το γλυκεροφωσφορικό ασβέστιο που περιέχει συμβάλλουν στην πρόληψη της τερηδόνας και στην ενδυνάμωση και προστασία του σμάλτου των δοντιών.

Δεν περιέχει SLS, ώστε να μην εμφανιστούν ερεθισμοί και είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στη Frozen ή Herbal γεύση!

Ας μιλήσουμε για την οδοντική πλάκα.

Η οδοντική υγεία και η διατροφή αποτελούν μέτρο της υγείας ολόκληρου του σώματός. Η οδοντική πέτρα συσσωρεύεται όταν το pH αλλάζει, το οποίο σχετίζεται με την ποσότητα ασβεστίου στο σάλιο. Όταν υπάρχει πολύ ασβέστιο, το pH αυξάνεται και η πλάκα ασβεστοποιείται. Όπως οι αρτηρίες, το σάλιο έχει επίσης πρωτεΐνη matrix-Gla. Εάν δεν έχουμε αρκετή βιταμίνη Κ2 στη διατροφή μας, τότε το ασβέστιο συσσωρεύεται στο σάλιο. Καθώς το σώμα γίνεται όλο και λιγότερο ικανό να διαχειριστεί το ασβέστιο, συσσωρεύεται σε μέρη που δεν θα έπρεπε – όπως ο προστάτης, τα νεφρά και η καρδιά… οπότε είναι πιθανό τα δόντια να είναι το πρώτο σημάδι αυτών.

Η σειρά Curasept DayCare Protection Booster είναι ο καθημερινός σύμμαχος σου στην προστασία από ουλίτιδα & πλάκα!”

Είναι πολύ σημαντική λοιπόν η στοματική μας υγεία, καθώς το στόμα αποτελεί την πύλη εισόδου σε ολόκληρο το σώμα, φροντίζουμε καθημερινά τη στοματική μας κοιλότητα με τα κατάλληλα προϊόντα!

Τα CURASEPT BOOSTER είναι εδώ για την καθημερινή φροντίδα των δοντιών και των ούλων σου!