Η κατακράτηση υγρών μπορεί να προκληθεί επίσης από δυσανεξίες σε κάποιες τροφές, από την κακή διατροφή και την έκθεση σε κάποιες τοξίνες. Επισκεφτείτε έναν ειδικό για να μάθετε περισσότερα και προσπαθήστε να βελτιώσετε τη διατροφή σας, εντάσσοντας σε αυτή τροφές με διουρητικές ιδιότητες. Η λίστα είναι μεγάλη, αλλά αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες από αυτές, όπως το μαρούλι, τα καρότα, τα κρεμμύδια, η αγκινάρα, η τομάτα και το αγγούρι. Επίσης, τροφές όπως οι μπανάνες, ο τόνος, το καστανό ρύζι, περιέχουν βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στον περιορισμό των συμπτωμάτων της κατακράτησης υγρών. Φυσικά, φροντίστε να μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες καφέ ή αλκοόλ καθώς αφυδατώνουν τον οργανισμό.

♦ Ασκηθείτε και περιορίστε το στρες

Για να αποκτήσετε ενέργεια και ευεξία και να πείτε πιο γρήγορα «αντίο» στην κατακράτηση υγρών, προσπαθήστε να γίνετε περισσότερο δραστήριες. Έστω και 30 λεπτά ήπια άσκησης κάθε μέρα, θα κάνουν καλό στον οργανισμό σας. Μέσω της άσκησης θα βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλλει υγρά και την ίδια ώρα θα μειώσετε τα επίπεδα του στρες.

♦ Πιείτε νερό!

Ναι, καλά διαβάσατε. Αν δεν θέλετε να υποφέρετε από κατακράτηση υγρών, πιείτε πολύ νερό. Αν καταναλώσετε πολλά υγρά μέσα σε μια ημέρα, δεν θα αλλάξετε το επίπεδο τους στο σώμα σας σε βάθος χρόνου, γιατί τα νεφρά θα διώξουν γρήγορα το επιπλέον νερό με τα ούρα. Αν αντίθετα, δεν παρέχετε στο σώμα σας αρκετό νερό, τότε αυτό θα φροντίσει να κρατήσει τα υγρά που χρειάζεται και θα πάτε λιγότερες φορές στην τουαλέτα!

 Βήμα 2ο Διαχείριση Βάρους

Μετά την αποτοξίνωση σειρά έχει η διαδικασία απώλειας βάρους και η διαχείριση του. Η Γλυκομαννάνη αποτελεί συστατικό της Υπερτροφής Konjac που φύεται στην Ιαπωνία και την Κίνα, έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 1.000 χρόνια και θεωρείται μία τροφή με τις πλουσιότερες πηγές διαλυτών φυτικών ινών.

Πιο συγκεκριμένα, η Γλυκομαννάνη έχει την ιδιότητα να απορροφά μεγάλη ποσότητα νερού. Προκαλεί κορεσμό, δημιουργώντας ένα τζελ στο στομάχι, με αποτέλεσμα τη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων.

Σύμμαχος μας στην απώλεια και διαχείριση βάρους είναι το SUPERFOODS S FORM που περιέχει Γλυκομαννάνη καθώς και Χρώμιο.

Αποτελείται από 30 μασώμενες καραμέλες, η κάθε μια εκ των οποίων περιέχει 1g Γλυκομαννάνης. Έχει υπέροχη γεύση φράουλας με στέβια και προτείνεται η λήψη 3 μασώμενων καραμελών την ημέρα πριν τα γεύματα, μαζί με 1-2 ποτήρια νερό, στο πλαίσιο δίαιτας μειωμένων θερμίδων. Τα αποτελέσματα υποστηρίζονται από κλινική μελέτη και είναι κατάλληλο για διαβητικούς.

* Τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 3g Γλυκομαννάνης σε 3 δόσεις του 1g έκαστη, μαζί με 1-2 ποτήρια νερό, πριν από τα γεύματα και στο πλαίσιο δίαιτας μειωμένων θερμίδων.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.