Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

5 tips που απογειώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Ένας δυνατός οργανισμός μπορεί να αντεπεξέλθει πιο αποτελεσματικά στην απαιτητική καθημερινότητα, να διατηρήσει τα επίπεδα ενέργειας υψηλά και να μην «υποκύψει» στις ιώσεις και το κρύωμα που κάνουν την εμφάνισή τους με την εναλλαγή των εποχών. 

To ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα για έναν υγιή οργανισμό. Είναι η άμυνά μας ενάντια σε μολύνσεις και λοιμώξεις, μας προστατεύει από ασθένειες και εξουδετερώνει τους μικροοργανισμούς που εισβάλλουν στον οργανισμό. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ασθενές προκαλούνται κυτταρικές βλάβες και ο οργανισμός είναι ευάλωτος στις ασθένειες, από την πιο ασήμαντη μέχρι την πιο σοβαρή.

Τι μπορείτε να κάνετε για να χτίσετε την άμυνα του οργανισμού σας; 

Σωστή διατροφή: Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι σημαντικό να επιλέγουμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες κι αντιοξειδωτικά. Εντάξτε καθημερινά στα γεύματά σας εποχιακά φρούτα και λαχανικά και φρεσκοστυμμένους χυμούς. Επιλέξτε καλές πηγές πρωτεΐνης, όπως αβγά, ψάρια και άπαχο κρέας, και προτιμήστε όσπρια, ξηρούς καρπούς, και σιτηρά ολικής άλεσης. Χρησιμοποιήστε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στο φαγητό και μην ξεχνάτε τις αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού. Αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές, όπως αλλαντικά, λιπαρά κρέατα, τηγανητά, αναψυκτικά, ζάχαρη, αλκοόλ, καθώς και το υπερβολικό αλάτι και την καφεΐνη – πρόκειται για τροφές που προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό.

Επαρκής ύπνος: Έρευνες αποδεικνύουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τη δυνατότητα να «επιδιορθωθεί» κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ η έλλειψη ύπνου είναι γνωστό ότι αυξάνει τις φλεγμονές και αποδυναμώνει τον οργανισμό. Συνεπώς επτά-οκτώ ώρες ύπνου καθημερινά εξασφαλίζουν αναζωογόνηση και γρηγορότερη ανάρρωση.

Τακτική άσκηση: Βάλτε στο πρόγραμμα το αγαπημένο σας άθλημα ή μια δραστηριότητα που σας βάζει σε κίνηση και σας διασκεδάζει. Με την άσκηση ο οργανισμός παράγει αντισώματα που ενισχύουν την άμυνά του. Επίσης μειώνεται η κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες, η οποία αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό.

Διακοπή καπνίσματος: Με εκατοντάδες χημικά συστατικά και αρκετούς τοξικούς παράγοντες, το τσιγάρο καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει την ανοσολογική ικανότητα του οργανισμού, ο οποίος καθίσταται επιρρεπής σε λοιμώξεις του αναπνευστικού και πολλές άλλες ασθένειες. Όταν διακόπτουμε το κάπνισμα, το αίμα ανακτά τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του συμβάλλοντας σε έναν πιο υγιή οργανισμό.

Εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής: Τα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν προσεκτικά επιλεγμένα θρεπτικά συστατικά και όταν συνδυάζονται με ισορροπημένο και υγιή τρόπο ζωής ρυθμίζουν αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του και θωρακίζουν πλήρως τον οργανισμό. 

Για ενίσχυση και θωράκιση του ανοσοποιητικού η Specchiasol προτείνει το εξειδικευμένο, φυτικό συμπλήρωμα διατροφής
EPID Immunepid ⇐🛒

με πρόπολη EPID, προβιοτικά, ρίζα αστραγάλου, σαμπούκο, βιταμίνη D3 και μαγνήσιο.

Αποτελεί ισχυρή ασπίδα προστασίας σε λοιμώξεις και ιώσεις ρυθμίζοντας και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα!

Κατάλληλο για όσους:

  • Αρρωσταίνουν συχνά – έχουν ευάλωτο ανοσοποιητικό
  • Βρίσκονται σε κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους
  • Δεν διατηρούν μια ισορροπημένη διατροφή
  • Έχουν καθημερινό άγχος (το άγχος καταπιέζει το ανοσοποιητικό σύστημα)
  • Ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Extra tip: Φροντίζοντας τον εαυτό μας με συνέπεια και κάνοντας την πρόληψη τρόπο ζωής μπορούμε να τονώσουμε και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, προτού μειωθεί στο ελάχιστο η άμυνά του. Έτσι είναι πιο εύκολο να παραμείνουμε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*