Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Διαχειρίσου το άγχος της επιστροφής στην καθημερινότητα

Ενάμιση μήνας “καραντίνας” και οι ζωές αλλά και η καθημερινότητα πολλών ανθρώπων έχουν αλλάξει. Κάποιοι βρέθηκαν στα ξαφνικά με αναστολή εργασίας, για άλλους το σπίτι έγινε το γραφείο τους, ορισμένοι χρειάστηκε να διαχειριστούν οικογενειακές καταστάσεις, ενώ εκείνοι που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή ήρθαν αντιμέτωποι με τον όγκο της δουλειάς, την πίεση του χρόνου αλλά και την προστασία της υγείας των ανθρώπων. Η πανδημία αυτή έφερε τα πάνω κάτω, μας άλλαξε, μας εκπαίδευσε, μας δοκίμασε και συνεχίζει να μας δοκιμάζει καθώς παρά τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα μας. Ανάμεσα μας όμως έχει πάρει θέση και το άγχος, το στρες, ο φόβος, για το τώρα, για το αύριο.

Πως μπορούμε να διαχειριστούμε τα αρνητικά συναισθήματα και τις σκέψεις που προέκυψαν εν μέσω της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουμε ήρεμοι σε μία νέα καθημερινότητα.

Αρχικά είναι σημαντικό το να έχουμε συμφιλιωθεί με την ιδέα αυτής της νέας κατάστασης. Τον πρώτο καιρό έμοιαζε δύσκολη η απομόνωση στο σπίτι, στην πορεία έγινε διασκεδαστική μιας και οι ασχολίες μας και τα χόμπι αναπτύχθηκαν για αρκετούς, έπειτα πήρε τη μορφή μίας μελαγχολίας και ανά διαστήματα το άγχος για το αύριο, για την υγεία μας, για την υγεία των αγαπημένων μας,  είχε ένα κρεσέντο.

Με την άρση των μέτρων και τους νέους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, σε ορισμένους ανθρώπους ίσως να δημιουργήθηκε και ένας φόβος, εκείνος της πιθανής επιστροφής του ιού, αλλά ακόμη και ο φόβος της επανένταξης τους στην κοινωνία. Όταν ένα άτομο παραμένει κλεισμένο για αρκετό χρονικό διάστημα, αναλόγως και της ψυχικής δύναμης του, υπάρχει η περίπτωση να αναπτυχθεί περισσότερο από το κανονικό το συναίσθημα της επιβίωσης και της προστασίας, έτσι η επιστροφή του στην κοινωνία και η παραμονή του εκτός σπιτιού του δημιουργούν ανασφάλεια. Στο φαινόμενο μίας πανδημίας, το άγχος εντείνεται και από τη μη εμπιστοσύνη στους γύρω του, αλλά και σε ότι αγγίζει.

Σε αυτό το νέο τρόπο της καθημερινότητας καλούμαστε να αναπτύξουμε νέες πρακτικές αντιμετώπισης, οι οποίες θα μας προσφέρουν την επαναφορά μίας καλής ποιότητας ζωής. Η πλευρά άλλωστε από την οποία παρατηρούμε τα πράγματα καθορίζει τη ζωή μας! 

♦Η θετική οπτική, είναι εκείνη που δίνει δύναμη στη διαχείριση των καταστάσεων με τον πιο ήρεμο τρόπο. 

♦ Η συνέχιση της ενασχόλησης μας με χόμπι ή δεξιότητες που αναπτύχθηκαν θα βοηθήσει στη χαλάρωση του νου και των σκέψεων.

♦ Οι βόλτες στη φύση απομακρύνουν την αρνητικότητα. Αν ακόμη δε νιώθουμε έτοιμοι να κυκλοφορούμε στους ρυθμούς της πόλης, επιλέγουμε να κάνουμε μόνο τις απαραίτητες μετακινήσεις και το περπάτημα στη φύση, μέχρι να νιώσουμε ασφαλείς. 

♦ Η συζήτηση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα μαλακώσει αμφιβολίες και στρες. Μιλήστε ανοιχτά για ότι σας απασχολεί και δεχθείτε συμβουλές από ανθρώπους που εμπιστευόσαστε και που αντιμετωπίζουν δυναμικά τις αλλαγές στη ζωή. 

♦  Ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής με φόρμουλα βιταμινών, μετάλλων και αμινοξέων ειδικά για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της ψυχικής ευεξίας θα βοηθήσει σε περιπτώσεις έντονου στρες, άγχους και ευερεθιστότητας.

Δοκίμασε το Specchiasol Ansiolev ⇐ 🛒 ⇓

100% φυτικό σκεύασμα χωρίς παρενέργειες.

Ενισχύει τη χαλάρωση και την ψυχική υγεία χωρίς να προκαλεί υπνηλία.

Ιδανικό για όσους έχουν έντονο στρες, αρνητικές σκέψεις, ψυχολογική κούραση.

Τα φυσικά συστατικά του:

Αντιμετωπίζουμε τη νέα πραγματικότητα, χτίζοντας και πάλι την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και εν συνεχεία στους γύρω μας, ώστε οι αλλαγές που έφερε αυτή η πανδημία στις ζωές μας να χρησιμοποιηθούν ως εξέλιξη αλλά και εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον! 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*