Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΟΜΟΡΦΙΑ

Self-tan: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα με αυτομαυριστικά προϊόντα!

Καλοκαιράκι, ήλιος, θάλασσα και πλέον κάνει την εμφάνιση του ο πιο ανέμελος εαυτός μας!  Μαγιό, παρεό, σορτσάκια και ένα μπρούτζινο ζηλευτό χρώμα στο δέρμα, που βλέπεις τριγύρω και αναρωτιέσαι “μα πως γίνεται”;

Και όμως γίνεται!

Μπορεί να είμαστε μία χώρα πλούσια σε ηλιοφάνεια, οι περισσότεροι όμως, πλέον, επιλέγουν να απολαμβάνουν με ασφάλεια την καλοκαιρινή εποχή μακριά από τις βλαβερές ακτίνες. Η ολοήμερη λοιπόν παραμονή κάτω από τον ήλιο με το άπλωμα ενός baby oil για την απόκτηση του πολυπόθητου μαυρίσματος αποτελεί ευτυχώς παρελθόν! Απολαμβάνουμε τον ήλιο λίγότερες ώρες και φυσικά με τη χρήση αντηλιακού, και ως προς το εκτυφλωτικό μαύρισμα θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας πως η κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και πως με τα χρόνια εκείνη η άλλοτε ανέμελη παραμονή στον ήλιο θα φέρει πρόωρη γήρανση αλλά και πολλά άλλα προβλήματα στο δέρμα.

Γι’ αυτό λοιπόν η λύση στο εξωτικό μαύρισμα, η οποία μετράει ήδη κάποιες δεκαετίες(από το 1970 σκέψου!), έρχεται με τα self-tans δηλαδή τα αυτομαυριστικά προϊόντα!

Τα self-tans προσφέρουν ένα γρήγορο αποτέλεσμα μαυρίσματος και με δυνατότητα επιλογής του τόνου που θέλεις ανάλογα με την εφαρμογή! Πόσες φορές δεν ζήλεψες το χρυσαφένιο δέρμα των σταρ του Hollywood τη βραδιά απονομής των Oscar, αυτό το χρώμα αποκτήθηκε με self tanner! 

Μετά την εφαρμογή, το δέρμα αρχίζει να μαυρίζει μέσα σε 2-4 ώρες και μπορεί να συνεχίζει για τρεις μέρες.Το χρώμα δεν φεύγει με τον ιδρώτα ή με το σαπούνισμα αλλά το μαύρισμα είναι προσωρινό καθώς δεν διαρκεί πάνω από 5-10 μέρες λόγω της ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος.

Το βασικό συστατικό των προϊόντων self tanning είναι ένας απλός υδατάνθρακας που εξάγεται από το ζαχαροκάλαμο και λέγεται DHA (dihdroxyacetone ή διυδροξυακετόνη).

Η ουσία αυτή κάνει το χρώμα του δέρματος πιο σκούρο. Στη δεκαετία του1970, το DHA εγκρίθηκε από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κι έκτοτε τα self tanners θεωρήθηκαν ως ένας υγιεινός εναλλακτικός τρόπος μαυρίσματος σε σχέση με την έκθεση στον ήλιο.

Τα βήματα για ένα επιτυχημένο self-tan!

♦ Για ένα σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει προηγηθεί απαραιτήτως απολέπιση (peeling) στο σώμα και το πρόσωπο (εαν χρησιμοποιηθεί και εκεί), ώστε να υπάρχει ομοιόμορφη διατήρηση του χρώματος.

♦ Πριν από την εφαρμογή δεν θα πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί άλλες κρέμες, λοσιόν ή αποσμητικά στο δέρμα για να μη δημιουργηθούν κηλίδες ή διχρωμίες.

Τα self-tan που θα λατρέψεις!

Korres Aegean Bronze⇐🛒

100% natural! Αποκτήστε λάμψη παντοτινού καλοκαιριού με το ενυδατικό serum αυτομαυρίσματος KORRES Aegean Bronze για πρόσωπο + σώμα.
– Λαμπερή + φυσικά μαυρισμένη επιδερμίδα, με 100% φυσικής προέλευσης παράγοντες μαυρίσματος
– Μαύρισμα με μεγάλη διάρκεια
– Άμεσο αποτέλεσμα
-Ενυδάτωση
-Τone-on-tone φυσικό μαύρισμα: προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους δέρματος + σκουραίνει ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας
-Με μοναδικά καλοκαιρινό άρωμα

Garnier Natural Bronzer⇐🛒

Καλοκαιρινή λάμψη με το Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer που περιέχει φυσικά συστατικά αυτομαυρίσματος και θα δώσει στο δέρμα μας ένα όμορφο, φυσικό μαύρισμα! Αυτή η πολυτελής φόρμουλα προσφέρει αποτελέσματα σε μια ώρα, για μεταξένια χρυσή λάμψη που διαρκεί έως και μια εβδομάδα!

Frezyderm Bronze Water Color Mist⇐🛒

Καλοκαίρι σημαίνει χρώμα και… χρώμα σημαίνει Bronze Water Color Mist!
Με εύκολη εφαρμογή, το αυτομαυριστικό spray-mist χαρίζει σε πρόσωπο και σώμα, ομοιόμορφο φυσικό bronze χρώμα, που διαρκεί! 

 

→ Να σημειωθεί ότι το self tan προσφέρει στην πραγματικότητα χρώμα και όχι μαύρισμα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν τα προϊόντα αυτά να αντικαταστήσουν τα αντηλιακά, αν και μερικά περιέχουν αντηλιακές ουσίες οι οποίες βέβαια δεν προστατεύουν όσο διαρκεί το μαύρισμα. Κάθε φορά που κυκλοφορούμε στο ήλιο χρησιμοποιούμε αντηλιακό!

→ Φροντίζουμε η χρήση του αυτομαυριστικού να γίνεται απόγευματινές- βραδινές ώρες ώστε αν χρειαστεί να εκτεθούμε στον ήλιο να έχουν περάσει κάποιες ώρες από την εφαρμογή του προϊόντος.

Ανακάλυψε όλα τα αυτομαυριστικά προϊόντα εδώ⇐🛒⇓