Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Τεχνητή οδοντοστοιχία, φροντίδα και συμβουλές, ώστε να χαμογελάς με αυτοπεποίθηση!

1 . Πώς να κρατήσω την τεχνητή μου οδοντοστοιχία στη θέση της;

Ανησυχείτε για το πόσο καλά κρατιέται στη θέση της η τεχνητή οδοντοστοιχία σας κατά την διάρκεια της μέρας; Μήπως φοβάστε ότι θα φύγει από το στόμα την ώρα που μιλάτε ή τρώτε;

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε άλλο, γιατί είμαστε εδώ να σας δώσουμε εξειδικευμένες συμβουλές για το πως να βελτιώσετε το κράτημα της οδοντοστοιχίας σας.

Είναι αλήθεια ότι πρέπει να περάσει λίγος χρόνος για να συνηθίσουν οι νέοι χρήστες την τεχνητή οδοντοστοιχία τους ή αλλιώς μασέλα. Την αισθάνονται ως ξένο σώμα και οι ιστοί καθώς και οι μύες του στόματος πρέπει να συνηθίσουν τη νέα αυτή κατάσταση. Κατά τη διάρκεια προσαρμογής, οι τεχνητές οδοντοστοιχίες μπορεί να μην εφαρμόζουν σωστά, να μετακινούνται, να εισχωρούν τρόφιμα κάτω από την οδοντοστοιχία και να εμφανίζονται πληγές στα ούλα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα. Επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας για να σας εξετάσει και να προσαρμόσει την οδοντοστοιχία σας. Σημαντική βοήθεια προσφέρει και η χρήση στερεωτικής κρέμας. Οι οδοντίατροι τη συνιστούν γιατί βοηθά τη τεχνητή οδοντοστοιχία να παραμείνει στη θέση της, να έχει λιγότερη κινητικότητα, που σημαίνει λιγότερη τριβή στα ούλα, άρα λιγότερες πληγές και ενόχληση.

Χρησιμοποιείστε στερεωτική κρέμα για να ζήσετε την ζωή σας στο έπακρο, να τρώτε, να μιλάτε και να γελάτε ξανά με αυτοπεποίθηση σε οποιαδήποτε περίσταση!

*Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή της στερεωτικής κρέμας.

2 . Πώς να αποφύγω την εισχώρηση τροφίμων κάτω από την τεχνητή οδοντοστοιχία μου;

Ανησυχείτε ότι την ώρα που τρώτε εισχωρούν τρόφιμα κάτω από την τεχνητή οδοντοστοιχία σας (μασέλα);

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με εξειδικευμένες συμβουλές να αποφύγετε την εισχώρηση των τροφίμων κάτω από τις οδοντοστοιχίες σας.

Πέρα από το κράτημα της οδοντοστοιχίας στη θέση της, ένα άλλο συχνό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζετε είναι κομμάτια τροφίμων να εισχωρούν και να παγιδεύονται ανάμεσα στην οδοντοστοιχία και τα ούλα σας όταν τρώτε. Τα παγιδευμένα τρόφιμα, επιτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων και μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή και πόνο στα ούλα. Τα βακτήρια αυτά προκαλούν επίσης άσχημη αναπνοή (κακοσμία).

Μπορείτε να αποφύγετε την εισχώρησή τους χρησιμοποιώντας μία καλή στερεωτική κρέμα. Φράσσει το χώρο ανάμεσα στην οδοντοστοιχία και τα ούλα σας και δρα σαν ασπίδα κατά των τροφίμων. Έτσι, τα ούλα προστατεύονται από τα βακτήρια και μειώνεται ο κίνδυνος ερεθισμού τους από την πρώτη στιγμή. Αυτά παραμένουν υγιή και η αναπνοή σας φρέσκια.

Υπάρχουν διάφορα στόμια στα σωληνάρια της στερεωτικής κρέμας, τα οποία βοηθούν την εύκολη και ακριβή εφαρμογή της. Η εφαρμογή της κρέμας σε μία λεπτή και συνεχόμενη γραμμή στην οδοντοστοιχία σας, προσφέρει καλύτερο κράτημα και σας βοηθά να αποφεύγετε την εισχώρηση τροφίμων κάτω από την οδοντοστοιχία σας.

Μπορείτε να συνεχίσετε την ζωή σας με αυτοπεποίθηση και να τρώτε ό,τι θέλετε, όποτε θέλετε. Και το καλύτερο απ’όλα; Μπορείτε να συνεχίσετε τις αγαπημένες σας δραστηριότητες χωρίς να αγχώνεστε τι θα πει ο κόσμος, γιατί κανείς δε θα καταλάβει ότι φοράτε τεχνητή οδοντοστοιχία (μασέλα)!

*Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή της στερεωτικής κρέμας.

3 . Πώς να αποφύγω πληγές και ερεθισμό στα ούλα μου που προκαλούνται από την τεχνητή οδοντοστοιχία μου;

Είναι σύνηθες, νέοι χρήστες οδοντοστοιχιών να έχουν πληγές στα ούλα, μπορεί όμως και να συμβεί στον καθένα που χρησιμοποιεί τεχνητή οδοντοστοιχία.

Τις πιο πολλές φορές, ο ερεθισμός και ο πόνος στα ούλα προκαλείται από οδοντοστοιχίες που δεν εφαρμόζουν καλά. Καθώς κινούνται, τρίβονται στα ούλα και προκαλούν πληγές. Ερεθισμό μπορεί επίσης να προκαλέσουν τα παγιδευμένα κομμάτια τροφίμων ανάμεσα στη μασέλα και τα ούλα, όταν αυτή είναι χαλαρή.

Πρωτίστως, βεβαιωθείτε ότι η οδοντοστοιχία σας εφαρμόζει σωστά. Αυτό μπορεί να το ελέγξει ο οδοντίατρός σας και να την προσαρμόσει ανάλογα. Μία καλή στερεωτική κρέμα προσφέρει επιπλέον οφέλη, όπως καλύτερο κράτημα και προστασία κατά της εισχώρησης τροφίμων ανάμεσα στην οδοντοστοιχία και τα ούλα σας.

Είναι πολύ σημαντικό να βγάζετε την οδοντοστοιχία σας και να την καθαρίζετε πριν πάτε για ύπνο τη νύχτα. Έτσι ξεκουράζονται τα ούλα σας κι επίσης αφαιρούνται η πλάκα και τα βακτήρια από την οδοντοστοιχία σας.

Επειδή φοράτε τεχνητές οδοντοστοιχίες δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζήσετε με πόνο και ερεθισμό στα ούλα. Μία καλή στερεωτική κρέμα όχι μόνο μειώνει τις πιθανότητες δημιουργίας ερεθισμών, αλλά σας βοηθά να ζήσετε την ζωή σας στο έπακρο.

*Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή της στερεωτικής κρέμας.

4 . Πώς να φροντίζω την τεχνητή οδοντοστοιχία μου

O οδοντίατρός σας, σας έχει κατασκευάσει τις τεχνητές οδοντοστοιχίες σας για να αντικαταστήσει τα δόντια που λείπουν ώστε να συνεχίσετε να τρώτε, να μιλάτε, να γελάτε. Όπως και τα φυσικά σας δόντια, έτσι κι αυτές χρειάζονται φροντίδα από εσάς στο σπίτι, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά.

Παρακάτω σας δίνουμε οδηγίες για την φροντίδα τους:

  • Καθαρίστε τις οδοντοστοιχίες σας, όπως θα κάνατε με τα φυσικά σας δόντια. Βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα για να απομακρύνετε πλάκα και υπολείμματα τροφών. Βρώμικες οδοντοστοιχίες μπορεί να οδηγήσουν σε κακοσμία, ερεθισμό των ούλων και στοματίτιδα.
  • Βουρτσίστε τις χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό οδοντοστοιχιών και όχι οδοντόκρεμα.
  • Τοποθετείστε τις σε νερό μετά το βούρτσισμα με μία καθαριστική ταμπλέτα οδοντοστοιχιών. Αυτές οι ταμπλέτες διαλύονται στο νερό και βοηθούν στην απομάκρυνση λεκέδων που επιμένουν, δίνοντας αίσθηση φρεσκάδας. Πάντα ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Βουρτσίστε την οδοντοστοιχία ξανά μόλις την βγάλετε από το νερό.
  • Αν φοράτε μερικές οδοντοστοιχίες, βουρτσίστε τα δόντια σας και καθαρίστε τα ούλα σας. Μην παραμελείτε τα φυσικά σας δόντια.

Προσοχή στα ακόλουθα:

Μην σας πέσουν οι οδοντοστοιχίες (μασέλες). Μπορεί να σπάσουν. Πάντα καθαρίστε τις πάνω από ένα μπολ με νερό ή από μία πετσέτα σε περίπτωση που σας πέσουν από τα χέρια.

Μην τρίβετε τις οδοντοστοιχίες σας όταν τις καθαρίζετε, διότι μπορεί να τις γρατσουνίσετε.

Αποφεύγετε τροφές που κολλάνε ή τσίχλα, διότι μπορεί να πάθουν ζημιά.

Πρέπει να φοράω τις οδοντοστοιχίες μου τη νύχτα;

Μπορεί τις πρώτες μέρες να σας ζητηθεί να φοράτε τις οδοντοστοιχίες και τη νύχτα, μέχρι να συνηθίσετε την χρήση τους, ανάλογα με το τι θα σας πει ο οδοντίατρός σας.

Κατά κανόνα όμως, πρέπει να τις αφαιρείτε το βράδυ, για να «ξεκουραστούν» τα ούλα σας.

Τοποθετείστε την οδοντοστοιχία σας σε ένα ποτήρι νερό κατά την διάρκεια της νύχτας για να μην ξεραθεί κι αλλάξει το σχήμα της.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε για την φροντίδα τους ή όποιο άλλο πρόβλημα αντιμετωπίσετε, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.

Δοκίμασε τα προϊόντα Fixodent⇐🛒

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*