Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Αντηλιακό προσώπου: Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν επιλέξεις το κατάλληλο για σένα

Ο καλοκαιρινός ήλιος πάντα μας ανεβάζει τη διάθεση, όμως αν δεν προστατευτούμε σωστά μπορεί πολύ εύκολα και να μας την κατεβάσει… Γι’ αυτό, πριν αποφασίσετε να προβείτε στην αγορά ενός αντηλιακού προσώπου, καλό θα ήταν να επιλέξετε αυτό που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες της επιδερμίδας σας, ενώ παράλληλα θα σας προστατεύει αποτελεσματικά από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Καταρχάς θα πρέπει να επιλέξετε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, έτσι ώστε να διασφαλίσετε όσο γίνεται μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο. Η Ένωση Δερματολόγων συνιστά πάντα τη χρήση τουλάχιστον SPF 30, το οποίο μπλοκάρει το 97% της UVB, σε σχέση με τον SPF 15 που μπλοκάρει το 93%. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα προτιμήστε τον SPF 50 που μπλοκάρει το 98%.

Η βλάβη από τον ήλιο εμφανίζεται με τη μορφή ανομοιόμορφου χρωματικού τόνου, απώλεια σφριγηλότητας και έλλειψη ελαστικότητας. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για το δέρμα και προκαλούν περισσότερο από το 90% των ορατών σημαδιών γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων, της χαλάρωσης και των καφέ κηλίδων. Παράλληλα, τόσο οι ακτίνες UVA όσο και οι UVB παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη δερματικών καρκίνων.

→Το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται μετά την ενυδατική κρέμα και πριν από το μακιγιάζ.

→ Πρέπει, επίσης, να εφαρμόζετε μια επαρκή ποσότητα για να είναι αποτελεσματική η αντηλιακή του προστασία.

→ Συνιστάται να εφαρμόζεται κάθε πρωί πριν βγείτε από το σπίτι καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα.

Η καθημερινή εφαρμογή του κατάλληλου δείκτη SPF είναι απαραίτητη για ένα όμορφο δέρμα μακροπρόθεσμα. Έτσι, καλό θα είναι να ψάξετε και να βρείτε ένα αντηλιακό προϊόν που να ταιριάζει στο τύπο της επιδερμίδας σας.

Τύποι επιδερμίδας που χρειάζονται μια πιο εξειδικευμένη περιποίηση…

Λιπαρή επιδερμίδα

Πολλά αντηλιακά που προσφέρουν υψηλό δείκτη προστασίας SPF δημιουργούν ένα πολύ παχύ στρώμα στο δέρμα αφήνοντας μια κολλώδη και λιπαρή αίσθηση. Το παχύ αυτό στρώμα μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους του δέρματος και να εμφανίσει σπυράκια.

Η καλύτερη επιλογή για τα λιπαρά δέρματα είναι μια ελαφριά ενυδατική κρέμα με SPF. Εναλλακτικά, προτιμήστε αντηλιακά σε μορφή τζελ, σε λεπτόρευστη υφή ή να περιέχουν πούδρα.

Ακνεϊκό και ευαίσθητο δέρμα

Εάν έχετε δέρμα ευαίσθητο ή επιρρεπές στην ακμή, τότε καλό είναι να τσεκάρετε τη λίστα με τα συστατικά του κάθε αντηλιακού.

Υπάρχουν δύο τύποι αντηλιακών φίλτρων που χρησιμοποιούνται στα αντηλιακά: τα φυσικά και τα χημικά φίλτρα. Τα χημικά φίλτρα, όπως οι βενζοφαινόνες, είναι δυνατόν να προκαλέσουν ερεθισμό.

Συστατικά όπως αρώματα, αιθανόλη, βαριά λάδια (όπως το shea butter) και συντηρητικά θα πρέπει να αποφεύγονται από τα ακνεϊκά και ευαίσθητα δέρματα.

Ξηρό δέρμα

Όσοι έχουν ξηρό δέρμα τους καλοκαιρινούς μήνες ίσως και να θεωρούνται τυχεροί… Υπάρχουν πλέον στην αγορά πολλές κρέμες, αλλά και serum με υψηλό SPF. Έτσι, τα ξηρά δέρματα προστατεύονται από τον ήλιο, ενώ παράλληλα αποκτούν ελαστικότητα και ενυδάτωση.

Άσχετα με τον τύπο επιδερμίδας που έχετε, μπορείτε να δοκιμάσετε την αντηλιακή κρέμα προσώπου 

Inalia Vitamin – Rich Face Sunscreen SPF 50 ⇐🛒που είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Είναι εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ για βαθιά ενυδάτωση και περιέχει βιταμίνη Ε που έχει αντιοξειδωτική δράση, η οποία σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου, χαρίζοντας ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς δρα ενάντια στα σημάδια της φωτογήρανσης του δέρματος. Επιπλέον, η αντηλιακή κρέμα προσώπου Inalia SPF 50 θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα, μειώνει την ερυθρότητα και διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*