Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Φυσικοί τρόποι αντικουνουπικής προστασίας

Το καλοκαίρι για πολλούς είναι άρρηκτα συνυφασμένο και με την ύπαρξη ενοχλητικών κουνουπιών. Έτσι κάθε χρόνο προσπαθούν να βρουν τις κατάλληλες λύσεις, ώστε να απαλλαγούν μια και καλή από αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι τάσσονται κατά των εντομοαπωθητικών προϊόντων με χημικές ουσίες και προτιμούν τις πιο φυσικές επιλογές.

Κάποιες από αυτές είναι οι παρακάτω:

Λεβάντα

Το άρωμα και το έλαιο που παράγει η λεβάντα έχει αποδειχθεί ότι απωθεί αποτελεσματικά τα κουνούπια. Φυτέψτε αυτό το πολύτιμο βότανο σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Προσθέστε τα άνθη λεβάντας σε κάποιο έλαιο και αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι. Εφαρμόστε το συχνά στα σημεία του σώματος που δείχνουν να προτιμούν τα κουνούπια, όπως στους αστραγάλους και τα χέρια σας. Εναλλακτικά, ρίξτε λίγο λάδι λεβάντας σε ένα καθαρό πανί και τρίψτε το πάνω στο δέρμα σας

→ Η λεβάντα έχει αναλγητικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την πρόληψη των τσιμπημάτων των κουνουπιών, ηρεμεί και καταπραΰνει το δέρμα.

Λάδι κανέλας

Το λάδι κανέλας μπορεί να σκοτώσει τα αυγά των κουνουπιών, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στην Ταιβάν. Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει ως απωθητικό κατά των ενήλικων κουνουπιών (καταπολεμά και το ασιατικό κουνούπι τίγρης).

Επειδή όμως μια συμπυκνωμένη δόση ελαίου κανέλας στο δέρμα σας μπορεί να είναι λίγο ενοχλητική, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα αραιωμένο διάλυμα.

→Για να το πετύχετε ανακατέψτε ¼ κουταλάκι του γλυκού (ή 24 σταγόνες) του λαδιού κανέλας για κάθε 125ml νερού. Μπορείτε να ψεκάσετε το υγρό πάνω στο δέρμα ή στα ρούχα σας, γύρω από το σπίτι σας, και πάνω στην ταπετσαρία ή τα φυτά.

Έλαιο λεμονιού – ευκαλύπτου

Το έλαιο ευκαλύπτου – λεμονιού είναι ένα από τα πιο γνωστά φυσικά απωθητικά. Μάλιστα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει εγκρίνει το έλαιο ευκαλύπτου ως ένα αποτελεσματικό απωθητικό κουνουπιών.

→ Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μείγμα με ένα μέρος έλαιο ευκαλύπτου – λεμονιού σε 10 μέρη ηλιέλαιου.

Ενισχυτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε και την καινοτόμα αντικουνουπική σειρά
Fleriana⇐🛒

από ειδικά εκχυλίσματα λουλουδιών για να απαλλαγείτε από αυτά τα θορυβώδη καλοκαιρινά έντομα… φυσικά και αποτελεσματικά!

  • Δεν προκαλούν ερεθισμούς.
  • Δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.
  • Εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Βγάλτε εκτός… χώρου και τόπου κουνούπια και σκνίπες με τον πιο φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*