Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε σωστά κάθε επιφάνεια

Σε μια δύσκολη περίοδο όπου συνεχίζει με ανησυχητικούς ρυθμούς η εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19, η σωστή απολύμανση του σπιτιού μας θα πρέπει να είναι επιτακτική, έτσι ώστε να προστατέψουμε εμάς και την οικογένειά μας, αλλά και να μειώσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης και διάδοσής του.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μετάδοση του ιού μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω σταγονιδίων του αναπνευστικού, τα οποία μπορούν να προέλθουν από τη μύτη ή το στόμα ενός προσβεβλημένου ατόμου. Αυτά τα σταγονίδια ενδέχεται να πέσουν και πάνω σε επιφάνειες και αντικείμενα και να δημιουργήσουν μια επικίνδυνη πηγή μόλυνσης. Όταν το άτομο ακουμπήσει αυτές τις επιφάνειες και τα αντικείμενα και στη συνέχεια αγγίξει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να κολλήσει τον ιό.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η τακτική και σχολαστική απολύμανση του σπιτιού είναι συνώνυμη της καλής υγείας, καθώς απομακρύνει μικρόβια που διευκολύνουν τη μετάδοση λοιμώξεων.

Σε περιπτώσεις, μάλιστα, που ένα άτομο στην οικογένεια έχει νοσήσει τότε η απολύμανση θα πρέπει να είναι ακόμη πιο σχολαστική.

Συγκεκριμένα θα πρέπει:

  • Να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε συνεχώς τις επιφάνειες που έρχεστε συχνά σε επαφή.
  • Να πλένετε με μεγάλη προσοχή το μπάνιο και τα προσωπικά αντικείμενα όλων των μελών της οικογένειας. Αυτό περιλαμβάνει πετσέτες, κλινοσκεπάσματα, ρούχα κ.λπ.
  • Εάν πρόκειται για παιδί, ή για άτομο με αναπηρία ή για κάποιον που έχει αλλεργία στα απολυμαντικά, τότε τα άτομα αυτά θα πρέπει να έχουν τα δικά τους ξεχωριστά προϊόντα καθαρισμού.
  • Το μπάνιο θα πρέπει να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

→Τέλος, πρέπει να είστε σχολαστικοί και στην επιλογή του κατάλληλου απολυμαντικού.

Το απολυμαντικό spray επιφανειών Fleriana Guard⇐ 🛒⇓

είναι το ιδανικό για την καταπολέμηση βακτηρίων, ιών και μυκήτων. Σας παρέχει απόλυτη προστασία και έχει υπέροχο άρωμα λεμόνι!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*