Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΟΜΟΡΦΙΑ

Πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου

Είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις στους κομμωτές, οι οποίοι επισημαίνουν πως η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας εξαρτάται από τον τρόπο ζωής μας!

 Αν, ας πούμε, αθλείσαι καθημερινά τότε τα μαλλιά σου χρειάζονται πολύ συχνό λούσιμο. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που πηγαίνουν στο κομμωτήριο για λούσιμο και χτένισμα μία φορά την εβδομάδα … οπότε εξαρτάται πραγματικά από το άτομο. 

Ο τύπος των μαλλιών μας λοιπόν και ο τρόπος ζωής μας καθορίζει και τον τρόπο που πρέπει να τα περιποιηθούμε!  Εάν έχετε λιπαρό τριχωτό κεφαλής ή εξαιρετικά λεπτή υφή τρίχας, ίσως χρειαστεί να λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά – και αυτό δεν είναι κακό.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι κάνει κακό το καθημερινό λούσιμο, καθώς αυτό θα ξηράνει τα μαλλιά… κάτι που όμως δεν ισχύει αν χρησιμοποιείς προϊόντα υψηλής ποιότητας κατάλληλα για εσένα και στεγνώνεις με προσοχή τα μαλλιά σου.

Όμως, η συχνότερη χρήση εργαλείων ζεστού στυλ θα έχει αντίκτυπο στα μαλλιά μας, οπότε δοκιμάστε να στεγνώσετε με τον αέρα σε εναλλακτικές σκάλες κάθε φορά.

Η χρήση των σωστών προϊόντων για τον τύπο των μαλλιών μας μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πόσο συχνά θα χρειαστούν λούσιμο.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το λάθος σαμπουάν για τα μαλλιά τους, πιστεύουν για παράδειγμα ότι έχουν πιτυρίδα, γι’ αυτό χρησιμοποιούν ένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας που αφαιρεί τη λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής, καθιστώντας το όμως πιο λιπαρό, και ακόμη πιο γρήγορα, καθώς στην πραγματικότητα το τριχωτό της κεφαλής τους είναι ξηρό και χρειάζεται ενυδάτωση.

Αν δυσκολεύεστε στη διάγνωση του τύπου των μαλλιών σας ή του τριχωτού της κεφαλής σας, ζητήστε τη συμβουλή ενός ειδικού όπως είναι ο κομμωτής σας, ο οποίος θα σας εξηγήσει ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για εσάς. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η χρήση του Conditioner μιας και η λάθος υφή μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά και να θέλουν άμεσα λούσιμο.

Aνακάλυψε εδώ όλες τις σειρές περιποίησης RENE FURTERER⇐🛒

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*