Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΠΑΙΔΙ - ΓΟΝΕΙΣ

Baby swimming: Τα οφέλη της βρεφική κολύμβησης και ο κατάλληλος εξοπλισμός!

Η βρεφική κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα που επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι γονείς για το παιδί τους, καθώς συνδέεται με πολύ σημαντικά οφέλη για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού αλλά και την ενίσχυση της σχέσης με το γονέα!

♦ Η ηλικία που μπορεί να ξεκινήσει ένα βρέφος την κολύμβηση στην αγκαλιά του γονέα ξεκινάει από τους 3 μήνες, μετά τα 3 έτη το παιδί εντάσσεται σε τμήματα παιδικής κολύμβησηςΜέσα λοιπόν από ένα πρόγραμμα ανάπτυξης των δεξιοτήτων του μωρού στο νερό απολαμβάνουν άφθονο παιχνίδι στην αγκαλιά του γονέα, γεγονός που παράλληλα αποτελεί μία μοναδική αφορμή για την ενίσχυση της σχέσης τους!

♦ Η άσκηση στο νερό επιταχύνει τη νευρομυϊκή ανάπτυξη των βρεφών. Τα νεογέννητα διατηρούν αντανακλαστικά που εφαρμόζουν σχεδόν αυτόματα μέσα στο νερό από την περίοδο που ζούσαν στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας.

♦ Το Baby swimming ως ομαδική δραστηριότητα είναι ιδανικό για την ομαλή κοινωνικοποίηση των βρεφών.

♦ Η αερόβια άσκηση βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων.

♦ Έχει παρατηρηθεί ότι τα μωρά που συμμετέχουν σε πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης είναι πιο ήρεμα και ευδιάθετα, ενώ κοιμούνται και καλύτερα.

♦ Η επαφή του με την κολύμβηση από τόσο μικρή ηλικία εξασφαλίζει τις μετέπειτα κολυμβητικές του ικανότητες και την αίσθηση ασφάλειας μέσα στο νερό.

Το κέντρο βρεφικής κολύμβησης “ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ AQUAVITA “, ο πρώτος χώρος βρεφικής κολύμβησης που λειτούργησε στην χώρα στις αρχές του 2008, μας φιλοξένησε και μας εξήγησε αναλυτικά όλα τα παραπάνω οφέλη αλλά και το γιατί να πάρει κάποιος την απόφαση να ξεκινήσει με το μωρό του τη βρεφική κολύμβηση! (Βρείτε όλες τις πληροφορίες στο βίντεο πιο κάτω.)

Ένα απόλυτα εξειδικευμένο κέντρο στην εκπαίδευση των βρεφών, καθώς είναι η αποκλειστική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στο πρόγραμμα του.
Είναι η μοναδική σχόλη βρεφικής κολύμβησης που το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα καθορίζεται και εποπτεύεται από συνεργάτη ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρα,.την κ. Μπιζιργιάννη Γιούλη, η οποία είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ σε θέματα βρεφικής κολύμβησης.
Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική μέθοδος “AQUAVITA”, επιτρέπει στα βρέφη να μαθαίνουν να επιπλέουν από τα 2,5 τους χρονιά, χωρίς να χρησιμοποιήσουν ποτέ σωστικά-βοηθητικά μέσα, τα οποία εφάπτονται στο σώμα τους και καθυστερούν την πρόοδο τους.
Η μέθοδος AQUAVITA, είναι αποτέλεσμα 30ετους εμπειρίας και εφαρμόζεται αποκλειστικά στο κέντρο “Γοργόνες και Μάγκες”. Έχει το πλεονέκτημα ότι τα βρέφη-παιδιά έχουν την αίσθηση ότι συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι, ενώ στην πραγματικότητα εκπαιδεύονται αποτελεσματικά.

Τα Pampers Splashers είναι μαζί μας σε αυτή τη δραστηριότητα καθώς οι αδιάβροχες πάνες μιας χρήσης αποτελούν τον απαραίτητο και άνετο εξοπλισμό για δραστηριότητες και παιχνίδια στο νερό!

Pampers Splashers⇐🛒

Σχεδιασμένες για παιχνίδια στην πισίνα, την παραλία, τις νεροτσουλήθρες και άλλα!

Άνεση παντού: Η πάνα-μαγιό μίας χρήσης φοριέται εύκολα, ακόμα και όταν το δερματάκι του μωρού είναι βρεγμένο.

Στοιχεία επικοινωνίας “Γοργόνες & Μάγκες”
Αρχιπελάγους 88 & Προποντίδος Άνω Γλυφάδα, Αττική, Τ.Κ. 165 62
210.96.06.786 / 6932.60.19.78 / [email protected]
www.gorgoneskaimages.gr