Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΟΜΟΡΦΙΑ

Oι #top βιταμίνες ομορφιάς για υγιή – δυνατά μαλλιά, δέρμα και νύχια!

Μήπως όπου πηγαίνεις αφήνεις ενθύμια από τα πανέμορφα μαλλιά σου, που τόσο πολύ φροντίζεις, αλλά αυτά επιμένουν να πέφτουν;  Βλέπεις το δέρμα σου θαμπό και άτονο και τα νύχια σου τόσο ευαίσθητα που σπάνε με το παραμικρό; Και όμως είναι στο χέρι σου και για την ακρίβεια στη διατροφή σου να έχεις πλούσια δυνατά μαλλιά, λαμπερό δέρμα και γερά νύχια.

Η διατροφή σύμμαχος της ομορφιάς μας

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι εστιάζουμε περισσότερο στη βελτίωση του σώματός μας, με αποτέλεσμα να δίνουμε λιγότερη σημασία σε άλλα εξίσου σημαντικά σημεία όπως τα μαλλιά και τα νύχια. Παρόλα αυτά, η διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην καλή υγεία και εμφάνισή τους, περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Πάμε να δούμε ποιες βιταμίνες και ποια θρεπτικά συστατικά θα κρατήσουν το πιο διαχρονικό, κλασικό σύμβολο ομορφιάς στην κορυφή, θα δώσουν λάμψη στο δέρμα σου και θα κάνουν τα νύχια σου γερά και εντυπωσιακά.

Βιταμίνη Α

Θεωρείται μία από τις κορυφαίες βιταμίνες ομορφιάς η οποία συμβάλλει:

  • στην ανάπτυξη των κυττάρων και των ιστών, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών αφού τα προστατεύει από την ξηρότητα και τη θαμπάδα, ενώ ενισχύει την υγιή ανάπτυξη της τρίχας.
  • Χαρίζει ελαστικότητα στην επιδερμίδα και την κάνει πιο σφριγηλή, βελτιώνει την υφή της, ενώ εμποδίζει και την ξηροδερμία. Γνωστή για τις αναπλαστικές ιδιότητές της αφού συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και στην ανανέωση των κυττάρων.

⇒ Θα τη βρεις σε τροφές όπως το αβγά, το εμπλουτισμένο γάλα, το συκώτι, τα κόκκινα, τα κίτρινα και τα πορτοκαλί λαχανικά όπως οι πιπεριές, τα σκουροπράσινα, φυλλώδη λαχανικά.

Βιταμίνη E

Πολύτιμη για τα μαλλιά και το δέρμα η βιταμίνη Ε  είναι παρούσα στα περισσότερα προϊόντα φροντίδας και ομορφιάς. ⇒ Αποτελεί μία από τις ισχυρότερες αντιοξειδωτικές βιταμίνες με αντιγηραντική δράση.

Όταν ο οργανισμός σου έχει επάρκεια σε βιταμίνη Ε τα μαλλιά σου είναι

  • Ενυδατωμένα χωρίς τον κίνδυνο να εκδηλώσουν ξηρότητα
  • Τους χαρίζει δύναμη, τα κάνει λεία και λαμπερά.

Πολύτιμη, όμως, αποδεικνύεται και για το δέρμα.

  • Προστατεύει τους ιστούς του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες
  • από την ακτινοβολία του ήλιου
  • βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος.

Απόλαυσέ την σε τροφές όπως τα πράσινα λαχανικά, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα, τα φυτικά λάδια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το αβοκάντο.

Βιταμίνη C

Πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες αποτελεί μία βιταμίνη που τα κάνει ‘’όλα’’ αφού αποδεικνύεται ευεργετική για μαλλιά, δέρμα, νύχια.

Όσον αφορά τα νύχια και τα μαλλιά φροντίζει ώστε:

  • Να μη σπάνε
  • Βοηθάει στην παραγωγή του κολλαγόνου διατηρώντας την υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας
  • Ως αντιοξειδωτική συμβάλλει στην αντιγήρανση μαλλιών και δέρματος επιβραδύνοντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων.

⇒ Βάλε στο μενού σου τα εσπεριδοειδή, τα σκουροπράσινα λαχανικά, τις ντομάτες, τις μπανάνες, τις πατάτες και τις πιπεριές για να αξιοποιήσεις τα πολύτιμα οφέλη της.

Μεθειονίνη

Μπορεί το όνομά του να μην είναι ό,τι πιο όμορφο έχεις ακούσει, αλλά να είσαι σίγουρη ότι αυτό το αμινοξύ είναι πολύτιμο για τη δική σου ομορφιά.

  • Αποτελεί δομικό συστατικό της κερατίνης και των ελαστικών συνδετικών ιστών,  το οποίο ενδυναμώνει τα νύχια.
  • Καταπολεμά την τριχόπτωση, ενώ συμβάλλει παράλληλα και στη σύνθεση του κολλαγόνου απαραίτητο για το δέρμα.

⇒ Τροφές πλούσιες σε μεθειονίνη είναι τα αυγά, τα καρύδια, τα ψάρια, το κρέας, τα δημητριακά, το σουσάμι.

Κυστεΐνη

Ένα ακόμα… περίεργο συστατικό, πολύτιμο για τα μαλλιά σου.

Η κερατίνη, αυτήν σίγουρα την έχεις ακούσει, αποτελεί το κύριο συστατικό της τρίχας η οποία παράγεται από πολλά αμινοξέα, με κυριότερο την κυστεΐνη, και είναι το αμινοξύ που τα μαλλιά διαθέτουν στη μεγαλύτερη ποσότητα.

  • Είναι εκείνη που ρυθμίζει το πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά σου, καθώς και τη διάμετρο της τρίχας.
  • Είναι αποδεδειγμένο ότι η ανεπάρκειά της στον οργανισμό  οδηγεί στη μείωση ταχύτητας ανάπτυξης και της διαμέτρου της τρίχας.

⇒ Θα τη βρεις σε τροφές όπως τα πουλερικά, το κρέας, τα αυγά, το μπρόκολο, το κρεμμύδι, το σκόρδο,τις κόκκινες πιπεριές, τα λαχανάκια Βρυξελλών.

MSM

Σε περίπτωση που θέλεις να εντρυφήσεις στο συστατικό αυτό, η ορολογία του είναι μεθυλοσουλφονυλμεθάνιο (Methylsulfonylmethane)  εν συντομία MSM, πολύ πιο εύκολο έτσι…!

Δεν αποτελεί βιταμίνη, αλλά μία ένωση θείου που βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό και παίζει σημαντικό ρόλο στις λειτουργίες των κυττάρων.

 Είναι ευεργετικό: 

  • Για τα μαλλιά
  • Το δέρμα
  • Τα νύχια, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε θείο.

⇒ Και ναι, μπορείς να το βρεις σε τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας, τα θαλασσινά, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο.

Βιοτίνη

Η βιοτίνη ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και συμβάλλει:

  • Στην ενίσχυση της παραγωγής κερατίνης, απαραίτητη για να έχεις πλούσια και με όγκο μαλλιά αλλά και με  υγιή ανάπτυξη.
  • Αν τα επίπεδα βιοτίνης στον οργανισμό σου είναι επαρκή θα το καταλάβεις γιατί θα έχεις μαλλιά, δέρμα και νύχια, σε πολύ καλή κατάσταση.

⇒ Θα την εντοπίσεις και θα την αξιοποιήσεις τρώγοντας συκώτι, αυγά, αμύγδαλα γλυκοπατάτες, σπανάκι, μανιτάρια.

Ψευδάργυρος

Θέλεις να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν γεμάτα υγεία και ομορφιά;

⇒ Φάε… ψευδάργυρο που θα βρεις στα στρείδια, στο μοσχαρίσιο κρέας, στα αυγά, στα πουλερικά.

Η έλλειψή του έχει συσχετιστεί με το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών, ενώ συμβάλλει:

  • Στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης
  • Παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της κερατίνης.

⇒ Ο ψευδάργυρος βρίσκεται στα αυγά, στο φύτρο σιταριού, στα ενισχυμένα δημητριακά, στο κρέας, στους σπόρους κολοκύθας, στο σουσάμι, στα οστρακοειδή, στα καρύδια. 

Σελήνιο

Συγκαταλέγεται στα κορυφαία αντιοξειδωτικά αφού συμβάλλει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.

Το σελήνιο ενισχύει :

  • Την υγεία των μαλλιών και των νυχιών.
  • Αν το έχεις σε χαμηλά επίπεδα θα το καταλάβεις λόγω τριχόπτωσης και εύθραυστων νυχιών.

⇒ Πού θα βρεις το σελήνιο; Στα καρύδια Βραζιλίας, στα μανιτάρια, στο συκώτι, στο σολομό, στους ηλιόσπορους, στον τόνο, στο χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, στα αυγά.

Χαλκός

Αν θέλεις να αργήσεις να γκριζάρεις, εκτός αν υπάρχει κληρονομικό ιστορικό, επένδυσε στις ευεργετικές ιδιότητες του χαλκού και στις τροφές που το περιέχουν όπως συκώτι, στρείδια, φιστίκια κάσιους, φουντούκια, αμύγδαλα, φακές, φυλλώδη λαχανικά, φασόλια, κόκκινο κρέας, δαμάσκηνα, αβοκάντο.

Κεχρί

Νομίζεις ότι τυχαία είναι η τροφή των πουλιών; Ξέρεις ότι ο λόγος που το ράμφος τους είναι τόσο σκληρό και δυνατό οφείλεται σε αυτήν την πολύτιμη τροφή που, εκτός από καλή πηγή πρωτεΐνης, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β;

Σημαντική είναι και η περιεκτικότητά του σε σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό και ψευδάργυρο.

⇒ Πρόσθεσε σπόρους από κεχρί στο ψωμί, ή στο καστανό ρύζι και σε φαγητά που μαγειρεύονται με ρύζι όπως γεμιστά, ντολμάδες, σπανακόρυζο, πρασόρυζο ή συνδύασέ το με ξηρούς καρπούς, κανέλα, μέλι, σταφίδες και ένα φρούτο κομμένο σε κύβους.

Πυρίτιο

Μη σε φοβίζει η ονομασία του, δεν πρόκειται για εκρηκτική ύλη, αλλά για ένα μέταλλο που… πυροδοτεί την ομορφιά  και την υγεία των μαλλιών σου. 

  • Βελτιώνει την ευθραυστότητα της τρίχας και τα κάνει πυκνά και λαμπερά.
  • Δυναμώνει τα νύχια και εμποδίζει την πρόωρη εμφάνιση των ρυτίδων.

⇒ Εντοπίζεται σε τροφές όπως τα φασόλια, τα αγγούρια μαζί με τη φλούδα, οι κόκκινες και οι πράσινες πιπεριές, η βρώμη, το κριθάρι, τα παντζάρια, ο αρακάς, το καστανό ρύζι.

♦ Αν αναρωτιέσαι πώς θα συνδυάσεις τις ευεργετικές ιδιότητες όλων αυτών των τροφών, μπορείς να επιλέξεις ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα σου παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για δυνατά λαμπερά μαλλιά, υγιές δέρμα και γερά νύχια. ♦ 

Δοκίμασε το HairTone, Nails  & Skin  από την Power Health
Τα μαλλιά σου θα το λατρέψουν!

Αποτελεί μία εξειδικευμένη συνεργιστική φόρμουλα ολιστικής φροντίδας με 12 ειδικά μελετημένα συστατικά που αξιοποιεί ιδανικά τις ευεργετικές ιδιότητές τους.

Περιέχει : L- Μεθειονίνη, L- Κυστεΐνη για την παραγωγή της ελαστικής πρωτεΐνης κερατίνης από τον οργανισμό, MSM, Kεχρί,  Βιοτίνη, Ψευδάργυρο,  Χαλκό, Βιταμίνη C  που συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου, βιταμίνη Ε,  Παντοθενικό οξύ και Σελήνιο.

 

Η δύναμη και η σοφία της φύσης σε ένα καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.
Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*