Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Υποστήριξε το ανοσοποιητικό σου πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την ίωση

Οι ανάγκες του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που προστατεύει το σώμα μας από εξωτερικούς παράγοντες όπως ιούς, βακτήρια και μύκητες σε καθημερινή βάση. Λόγω της πολυπλοκότητάς του και του υψηλού βαθμού ρύθμισής του, προκύπτουν και μεγάλες ανάγκες για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του.

Οι ανάγκες αυτές καλύπτονται από τη διαθεσιμότητα και πρόσληψη τόσο μικροθρεπτικών (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα) όσο και μακροθρεπτικών (πρωτεΐνες/ αμινοξέα, υδατάνθρακες, λιπαρά) συστατικών. 

Το σύνολο του ανοσοποιητικού συστήματος χρειάζεται μία ποικιλία μικροθρεπτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων:

  • Οι βιταμίνες Α, D, C, E, B6, B12 και το Φολικό οξύ
  • Μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός, το ιώδιο,  το σελήνιο και το μαγγάνιο 

Σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος παίζουν και τα μακροθρεπτικά συστατικά, όπως τα αμινοξέα, μεταξύ των οποίων η Γλουταμίνη που χρησιμοποιείται σε υψηλό ρυθμό από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και η Γλυκίνη που μελέτες έχουν δείξει ότι  έχει ανοσορυθμιστική και κυτταροπροστατευτική δράση.

Τα θρεπτικά (-μίκρο και -μάκρο) αυτά συστατικά παίζουν ζωτικούς, συχνά συνεργιστικούς ρόλους σε κάθε στάδιο της ανοσοαπόκρισης.

Οι επαρκείς ποσότητες είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας των φυσικών φραγμών και των ανοσοκυττάρων.

Ακόμη είναι σημαντικό να τονισθεί ότι οι απαιτήσεις σε μίκρο- και μάκρο- θρεπτικά συστατικά διαφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες. Οπότε, διαφορετικά θρεπτικά συστατικά χρειάζονται τα άτομα προκειμένου να προετοιμάσουν και να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό τους προτού νοσήσουν, άλλες απαιτήσεις υπάρχουν κατά τη νόσηση αλλά και άλλες ανάγκες προκύπτουν μετά τη νόσηση και την περίοδο ανάκαμψης του οργανισμού.

Υποστήριξη του ανοσοποιητικού πριν τη νόσηση

Η λειτουργία του ανοσοποιητικού μπορεί να επηρεαστεί όταν τα παραπάνω δεν προσλαμβάνονται σε επαρκείς ποσότητες, όπου π.χ. ‘’Τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν συνδέσει την ανεπάρκεια της βιταμίνης D με αυξημένη ευαισθησία σε οξείες ιογενείς αναπνευστικές λοιμώξεις’’ ή ‘’Τα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης C φαίνεται να είναι πιο επιρρεπή σε σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως η πνευμονία.’’ ή ‘’Χαμηλά διαθέσιμα επίπεδα ενέργειας (πρωτεΐνες/ αμινοξέα, υδατάνθρακες κ.α.) στον οργανισμό μπορούν να επηρεάσουν την κυτταρική ανάπτυξη και λειτουργία, ειδικά κατά τον πολλαπλασιασμό των Β και Τ λεμφοκυττάρων”.

Οπότε προκειμένου να υποστηρίξουμε και να προετοιμάσουμε κατάλληλα το ανοσοποιητικό μας απέναντι σε μολυσματικούς παράγοντες, είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε επαρκείς ποσότητες σε όλα τα μικροθρεπτικά συστατικά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ιδανικά, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μία πολυβιταμίνη ή ένα σκεύασμα με υψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης C και βιταμίνης D. 

Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της βιταμίνης D στη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καθώς έχει ανοσοδιεγερτικές δράσεις, ενώ για τον ίδιο λόγο θα μπορούσε ένα τέτοιο σκεύασμα να χρησιμοποιηθεί και πριν ή μετά τον εμβολιασμό για covid.

Ανακάλυψε τα πακέτα τόνωσης του ανοσοποιητικού SUSTENIUM! ⇐🛒

Υποστήριξη του ανοσοποιητικού κατά τη νόσηση

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η λειτουργία του ανοσοποιητικού οδηγεί στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μικροθρεπτικών συστατικών αλλά και στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας. Οπότε κατά την περίοδο της νόσησης είναι απαραίτητο να εξασφαλίζονται επαρκείς ποσότητες βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων αλλά και επαρκείς ποσότητες ενέργειας. 

Τα μικροθρεπτικά συστατικά με την μεγαλύτερη βαρύτητα κατά την περίοδο της νόσησης είναι η βιταμίνη C και ο Ψευδάργυρος, για τα οποία κλινικές μελέτες υποδηλώνουν ότι ο συνδυασμός τους συμβάλλει στην ταχύτερη ανακούφιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος και των ιώσεων αλλά και στη μείωση της βαρύτητας των συμπτωμάτων, έχουν καλό προφίλ ασφάλειας, ενώ δείχνουν αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση μολυσματικών ασθενειών. 

Σημαντικό στοιχείο ακόμη αποτελεί και το Μαγγάνιο χάρις στο οποίο, σύμφωνα με κλινικές μελέτες, τα σπονδυλωτά μπορούν και αντιστέκονται σε βακτηριακές λοιμώξεις, οι οποίες επηρεάζουν κατά κύριο λόγο το αναπνευστικό σύστημα. Τέλος να μην ξεχνάμε την αναγκαιότητα της εξασφάλισης επαρκούς ενέργειας για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και τον ιδιαίτερο ρόλο της γλουταμίνης και της γλυκίνης στις διαδικασίες της ανοσοαπόκρισης και του βέλτιστου πολλαπλασιασμού των Β και Τ λεμφοκυττάρων.

Συνεπώς κατά την περίοδο της νόσησης θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ένα σκεύασμα με υψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης C και Ψευδαργύρου και συνδυαστικά ένα σκεύασμα που να έχει υψηλή συγκέντρωση αμινοξέων, που αποδίδουν ενέργεια και είναι σημαντικά για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, όπως η γλουταμίνη,  γλυκίνη αλλά και η κρεατίνη. Η τελευταία λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας που προσφέρει.

Και εδώ υπάρχουν τα ανάλογα πακέτα υποστήριξης από τη SUSTENIUM⇐🛒

Υποστήριξη του ανοσοποιητικού μετά τη νόσηση (Περίοδος Ανάκαμψης)

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι μετά τη νόσηση και την έντονη λειτουργία του ανοσοποιητικού το σώμα μας έχει στερέψει τόσο από μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα) όσο και από ενέργεια. Για αυτό, πολλές φορές, μετά τη νόσηση νιώθουμε εξουθενωμένοι, αδύναμοι, ίσως λίγο αδιάθετοι και γενικά βιώνουμε μία κατάσταση εξάντλησης. Προκειμένου να επανέλθουμε στο 100% είναι σημαντικό να γεμίσουμε τις αποθήκες του οργανισμού μας με όλα τα απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του αλλά και να του δώσουμε πίσω τη χαμένη του ενέργεια.

Συνεπώς, για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες μπορούμε μετά τη νόσηση να λάβουμε κάποιο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής για να αναπληρώσουμε τα μικροθρεπτικά συστατικά, και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής στην κατηγορία των τονωτικών που αποδίδουν υψηλές ποσότητες αμινοξέων, όπως είναι η κρεατίνη, η αργινίνη και η αλανίνη.

Επίλεξε το κατάλληλο SUSTENIUM πακέτο ανάκαμψης για εσένα! ⇐🛒