Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΑΝΔΡΑΣ

Προστάτης: 5 απλοί κανόνες στον τρόπο ζωής για την καλή λειτουργία του, αλλά και του ουροποιητικού συστήματος

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας ο οποίος βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη, ενώ μέσα του περνά η ουρήθρα. Οι παθήσεις του είναι συχνές και προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία ενός άνδρα αλλά και στη σεξουαλική λειτουργία. Υπάρχουν τρόποι που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του αλλά και τον τρόπο ζωής.

1. Νερό

Να πίνετε πολύ νερό. Συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο σε τακτά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό αντιστοιχεί περίπου σε 1 ποτήρι νερό κάθε 2 ώρες.

2. Αλκοόλ/Καφεΐνη

Αποφύγετε/περιορίστε τη λήψη καφεΐνης ή οινοπνεύματος, καθώς μπορεί να έχουν διουρητική ή ερεθιστική δράση που ευνοεί την παραγωγή ούρων, τη συχνουρία, την επιτακτική ούρηση και τη νυκτουρία. Σχετικά με την κατανάλωση οινοπνεύματος, συνιστάται να μην υπερβαίνονται τα 125ml κρασιού ή τα 250ml μπύρας ανά γεύμα για τους άνδρες. Βέβαια, η σχέση μεταξύ οινοπνεύματος και των διαταραχών στην ούρηση είναι αμφιλεγόμενη.

3.Διατροφή

Περιορίστε τα ζωικά λίπη και τις τροφές που προκαλούν ερεθισμό, όπως για παράδειγμα επεξεργασμένο κρέας, ζωικά λίπη, μπαχαρικά, πιπέρι, τσίλι, οινοπνεύματος (συμπεριλαμβανομένου του κρασιού και της μπύρας) και καφέ. Συνίσταται η κατανάλωση τροφών που περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες και είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α, C και Ε.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Βιταμίνη Α: καρότα, βερίκοκα, σπανάκι, μπρόκολο, ντομάτες
  • Βιταμίνη C: σταφίδες, ακτινίδια, εσπεριδοειδή, φράουλες, βατόμουρα, κουνουπίδι, πιπεριές
  • Βιταμίνη Ε: ελαιόλαδο, έλαια λαχανικών, φύτρο σιταριού

Η δράση των αντιοξειδωτικών ουσιών εστιάζεται εναντίον των τοξίνων που οδηγούν σε ταχεία κυτταρική γήρανση. Η λήψη σεληνίου και ψευδαργύρου είναι επίσης επωφελής τα οποία μπορούν να ληφθούν με τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών.

4. Σωματική άσκηση

Στο ουρογεννητικό επίπεδο, η σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του προστάτη μέσω επωφελών ορμονικών επιδράσεων. Η συνιστώμενη σωματική άσκηση είναι τουλάχιστον 30 λεπτά αερόβιας άσκησης (πχ περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι) την ημέρα για τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα.  Εάν θέλετε να συμμετέχετε σε αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν εντονότερη άσκηση είναι σημαντικό να πάρετε προφυλάξεις εάν πάσχετε από παθήσεις του προστάτη. Για παράδειγμα, η χρήση ποδηλάτου θα πρέπει να περιορίζεται και είναι απαραίτητο να έχετε εργονομικό κάθισμα για την αποφυγή υπερβολικής πίεσης στο πυελικό έδαφος. Η χρήση ποδηλάτου για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ανώμαλο έδαφος, μπορεί να προκαλέσει αυξημένες πιέσεις στο πυελικό έδαφος, με επακόλουθο ερεθισμό του προστάτη. Για τον ίδιο λόγο, η χρήση μοτοσακό ή μοτοσυκλέτας θα πρέπει να περιορίζεται. Από τα αερόβια αθλήματα συνιστώνται το κολύμπι, το τρέξιμο και οι μεγάλοι περίπατοι.

5. Αγωγή

Αναφέρετε στον γιατρό σας τα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής που παίρνετε έτσι ώστε να μπορεί να εξατομικεύσει καλύτερα την αγωγή σας και να βελτιώσει τη συμμόρφωση σας σε αυτή.

Το Prostamol συμπλήρωμα διατροφής⇐🛒

συμβάλλει στην καλή λειτουργία του προστάτη και του ουροποιητικού συστήματος. Συμβάλλει στη βελτίωση των συμπτωμάτων που προκαλούνται από την Καλοήθη Υπερπλασία Προστάτη. 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*