Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

WELLNESS-ΕΥΕΞΙΑ

Μυστική συμμαχία: Πώς το μαγνήσιο και η Βιταμίνη D συνεργάζονται για την υγεία μας

Η υγεία μας είναι ένας θησαυρός που πρέπει να φροντίζουμε καθημερινά και η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Μέσα σε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, ένας ιδιαίτερα ευεργετικός συνδυασμός είναι αυτός του μαγνησίου με τη βιταμίνη D.

Το μαγνήσιο αποτελεί ένα σημαντικό μέταλλο που συμμετέχει σε πληθώρα βιολογικών διεργασιών στον οργανισμό. Είναι απαραίτητο για τη μυϊκή και νευρική λειτουργία, την υγεία των οστών, τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα και πολλές άλλες λειτουργίες του οργανισμού. Αλλά έχει και έναν επιπρόσθετο ρόλο: βοηθά στην απορρόφηση της βιταμίνης D. Αυτή η συνεργασία είναι κρίσιμη για την υγεία των οστών και την ανοσοποιητική λειτουργία.

Η βιταμίνη D, γνωστή και ως και “η βιταμίνη του ηλίου,” αποτελεί απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που συνδέεται με την υγεία των οστών ενώ επηρεάζει σημαντικά την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την ψυχική υγεία, την καρδιαγγειακή υγεία, και πολλά άλλα.

Το ξεχωριστό για τη βιταμίνη D σε σχέση με τις υπόλοιπες βιταμίνες είναι ότι μπορούμε να την αποκτήσουμε δωρεάν από τον ήλιο. Ο οργανισμός μας παράγει βιταμίνη D όταν η επιδερμίδα μας εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία, αλλά υπάρχουν και διατροφικές πηγές όπως το ψάρι, τα αυγά και το γάλα.

Εκτός από τη σημασία της για την υγεία των οστών, η βιταμίνη D έχει ευρύτερη συμβολή στην υγεία. Σχετίζεται άμεσα με το ανοσοποιητικό σύστημα και την προστασία από λοιμώξεις.

Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος, ελαττώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, και μπορεί να συμβάλει στη μείωση της κατάθλιψης.

Αλλά για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της σωστά, χρειάζεται τη βοήθεια του μαγνησίου.

Η βιταμίνη D δεν μπορεί ν’ ασκήσει τις ευεργετικές της επιδράσεις χωρίς την παρουσία του μαγνησίου. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη μετατροπή της βιταμίνης D στην ενεργή της μορφή, την ορμόνη D η οποία είναι απαραίτητη για την υγιή λειτουργία του οργανισμού.

O συνδυασμός του μαγνησίου με τη βιταμίνη D είναι ο μυστικός μας σύμμαχος για τη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη πολλών ασθενειών.

Ποιος χρειάζεται αυτόν τον συνδυασμό;

Όλοι μας, αλλά κάποιοι έχουν ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες. Οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες, και όσοι ζουν σε περιοχές με λίγη ηλιοφάνεια ιδιαίτερα χρειάζονται να δίνουν προσοχή στη διατροφή τους.

Η συνδυασμένη λήψη βιταμίνης D και μαγνησίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγείας της μητέρας και του παιδιού, ενισχύοντας την ανάπτυξη των οστών του μωρού και αντιμετωπίζοντας προβλήματα όπως κράμπες, κούραση και υπέρταση.

Πώς να φροντίσουμε τον εαυτό μας με φυσικούς τρόπους για ν’ αυξήσουμε τα επίπεδα μαγνησίου και βιταμίνης D στο σώμα μας

Ο καλύτερος τρόπος ν’ αποκτήσουμε αυτόν τον συνδυασμό είναι μέσω της διατροφής και της ηλιοθεραπείας. Τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο περιλαμβάνουν τα όσπρια, το σπανάκι, ο μαϊντανός και οι ξηροί καρποί. Αν είστε αλλεργικοί στα τρόφιμα αυτά ή απλά θέλετε μια επιπλέον πηγή, μπορείτε να σκεφτείτε τα συμπληρώματα μαγνησίου. Για τη βιταμίνη D, η ηλιοθεραπεία είναι ο φυσικός τρόπος ν’ αυξήσουμε τα επίπεδά μας. Μπορούμε να περπατήσουμε στον ήλιο για λίγα λεπτά καθημερινά, ιδανικά το πρωί ή αργά το απόγευμα, ώστε να συμβάλουμε στην αποτελεσματική παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό μας. Αν η ηλιοθεραπεία δεν είναι εφικτή λόγω των κλιματικών συνθηκών, τότε συζητήστε για τη λήψη συμπληρώματος βιταμίνης D με τον γιατρό σας. Ο συνδυασμός αυτών των φυσικών πηγών και συμπληρωμάτων μπορεί να βοηθήσει στην εξασφάλιση της απαραίτητης ισορροπίας του μαγνησίου και της βιταμίνης D στον οργανισμό μας.

Μια εξαιρετική επιλογή συμπληρώματος που θα βοηθήσει να διατηρήσουμε τη θρεπτική ισορροπία είναι το DE3-MA.K/Medical Pharmaquality. Με ένα δισκίο την ημέρα, μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι ο οργανισμός σας λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί στο μέγιστο του δυναμικού.

Το νέο συμπλήρωμα διατροφής DE3-MA.K/Medical Pharmaquality είναι μία ειδικά σχεδιασμένη φόρμουλα που περιέχει 2.000 IU Χοληκαλσιφερόλη (Βιταμίνη D3) σε συνδυασμό με Μαγνήσιο και Βιταμίνη Κ2 και είναι κατάλληλο για καθημερινή χορήγηση.

Το Μαγνήσιο και η Βιταμίνη Κ2 λειτουργούν συνεργικά με τη Βιταμίνη D και εξασφαλίζουν τα μέγιστα οφέλη της. Η λήψη ενός δισκίου σε καθημερινή βάση θα σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε τη θρεπτική ισορροπία και να θωρακίσετε καλύτερα τον οργανισμό σας.