Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ-ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

11 +1 τρόποι για αδυνάτισμα πριν τις διακοπές!

Οι περισσότεροι από εμάς ονειρευόμαστε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στις παραλίες του καλοκαιρινού μας προορισμού. Πώς, όμως, μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτή μας την επιθυμία;

Το βέβαιο είναι ότι δεν πρέπει να αγχωθούμε και να εφαρμόσουμε εξαντλητικές δίαιτες. Αντιθέτως, για τις εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις διακοπές μας, «μπαίνουμε» σε πρόγραμμα και ακολουθούμε απλές συμβουλές, όπως οι ακόλουθες:

1.Πίνουμε περισσότερο νερό: Οι πιο πολλοί δεν πίνουν όσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός στη διάρκεια της ημέρας και πολλές φορές, ενώ διψούν, νομίζουν ότι πεινούν. Αν πίνουμε, λοιπόν, άφθονο νερό, είναι πιθανό η επιθυμία μας για φαγητό να μειωθεί αισθητά.

2.Δεν παραλείπουμε το πρωινό: Μια λανθασμένη αντίληψη είναι πως, όταν παραλείπουμε το πρωινό, μειώνουμε τις καθημερινές θερμίδες. Στην πραγματικότητα, όμως, όταν δεν τρώμε πρωινό, ο μεταβολικός μας ρυθμός επιβραδύνεται και το σάκχαρο στο αίμα μας μειώνεται. Ως αποτέλεσμα, πεινάμε και έχουμε λιγότερη ενέργεια, γεγονός που μας κάνει επιρρεπείς σε ανθυγιεινά σνακ ή σε μεγαλύτερες μερίδες αργότερα μέσα στην ημέρα.

3.Τρώμε πέντε γεύματα την ημέρα. Χωρίζουμε τις θερμίδες που επιθυμούμε, κατά προσέγγιση, να καταναλώνουμε την ημέρα σε τρία πλήρη γεύματα και δύο σνακ. Για παράδειγμα, τα γεύματά μας θα μπορούσαν να κατανέμονται ως εξής: πρωινό (λίγο μετά από το ξύπνημα ή μετά από μια πρωινή προπόνηση), δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό σνακ και δείπνο. Αυτό το μοίρασμα των θερμίδων θα επιταχύνει τον μεταβολισμό μας και θα εμποδίσει το σώμα μας να αναγκαστεί να αποθηκεύει λίπος για… παν ενδεχόμενο.

4.Λέμε «ναι» στα καλά λίπη. Τα «καλά» (μονοακόρεστα) λιπαρά, τα οποία βρίσκονται στο ελαιόλαδο, τα αβοκάντο, αλλά και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων της ινσουλίνης και στέλνουν σήμα στον εγκέφαλό μας ότι πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε.

5.Επιλέγουμε προϊόντα ολικής άλεσης. Τα τρόφιμα ολικής άλεσης περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες καταστέλλουν την όρεξή μας, αυξάνουν τον ρυθμό της πέψης και, γενικότερα, βελτιώνουν την υγεία του εντέρου.

6.Βάζουμε στο πιάτο μας απ’ όλες τις ομάδες τροφίμων: Δεν απορρίπτουμε ομάδες τροφίμων αλλά καταναλώνουμε απ’ όλα: υδατάνθρακες, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα σε μέτρια ποσότητα. Μπορούμε όμως να περιορίσουμε τη ζάχαρη, ακόμη και στον καφέ μας, ή την αντικαταστήσουμε με άλλα γλυκαντικά, λιγότερο επιβαρυντικά.

7.Μασάμε αργά: Όταν μασάμε καλά το φαγητό μας, είναι πιθανότερο να καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες, καθώς δίνουμε στο σώμα μας τον χρόνο να συμπεράνει ότι έχουμε φάει αρκετά, και έτσι δεν παρασυρόμαστε σε υπερβολές.

8.Ασκούμαστε μόλις ξυπνήσουμε. Φροντίζουμε να ξυπνάμε λίγο νωρίτερα το πρωί, έτσι ώστε να έχουμε χρόνο για γυμναστική, πριν το πρωινό μας γεύμα. Οι πρωινές ώρες είναι η ιδανικότερη στιγμή της ημέρας για να κάψουμε λίπος, δεδομένου ότι το σώμα μας βρισκόταν σε «νηστεία» όλη τη νύχτα.

9.Προτιμάμε γυμναστική με εναλλαγές στην ένταση. Αντί να ξοδεύουμε ώρες στο γυμναστήριο για να είμαστε σε φόρμα, διαμορφώνουμε ένα πρόγραμμα άσκησης με διαστήματα ήπιας και μεγάλης έντασης. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτού του είδους η γυμναστική μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό μας και την καύση λίπους. Για παράδειγμα, προσπαθούμε να εναλλάσσουμε τζόκινγκ και σπριντ ανά δύο λεπτά.

10.Κοιμόμαστε καλά: Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσουμε ένα ιδανικό για εμάς βάρος είναι και ο ποιοτικός βραδινός ύπνος, διάρκειας τουλάχιστον 7 ωρών.

11.Παραγγέλνουμε υγιεινά: Στην περίπτωση που επιλέγουμε να γευματίσουμε σε ένα εστιατόριο, φροντίζουμε να παραγγείλουμε ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο, όπως ένα ψητό το οποίο συνοδεύεται από λαχανικά, είτε βραστά είτε ψητά, αποφεύγοντας τα πολλά τηγανιτά.

12.Συμπληρώνουμε τη διατροφή μας: Για να διευκολύνουμε την προσπάθεια ελέγχου του βάρους μας αλλά και για την διατήρησή του, χρήσιμο είναι να λάβουμε κάποιο εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής.

Το Lipotropic Factors της SOLGAR®

είναι μία εξειδικευμένη συνεργιστική φόρμουλα με χολίνη και λιποτροπικούς παράγοντες που βοηθούν στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης και των λιπιδίων καθώς στη διατήρηση της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας. Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση βοηθούν τον μεταβολισμό μας να λειτουργεί σαν ρολόι συμβάλλοντας στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους.

To Solgar Tonalin CLA

είναι μία μοναδική και ασυναγώνιστη φόρμουλα CLA (συζευγμένο λινολεϊκό οξύ) η οποία προστατεύεται από τέσσερις πατέντες των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει παρασκευασθεί σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικών ερευνών που έχουν γίνει σε ανθρώπους. Το Tonalin® CLA παράγεται από φυσικό έλαιο σπόρων καρθαμέλαιου. Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής που δύναται να βοηθήσει στη μείωση του αποθηκευμένου υποδόριου λίπους, στον έλεγχο του βάρους, στη γράμμωση των μυών και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, ενώ παράλληλα δρα θετικά στην διατήρηση του μυϊκού ιστού.


Πηγές

https://ezcareclinic.com/10-ways-to-lose-weight-before-holidays/

https://www.arizonafoothillsmagazine.com/valleygirlblog/fitness-health/ten-tips-to-slim-down-for-summer/