Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εγκυμοσύνη και λοχεία: Συμβουλές φροντίδας για το δέρμα μίας νέας & μέλλουσας μαμάς

Στους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης, το γυναικείο σώμα αλλάζει σημαντικά για να μπορέσει να “υποδεχτεί” με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο μέλος της οικογένειας.

Πώς μπορεί η μέλλουσα μητέρα να φροντίσει το δέρμα της, τόσο πριν όσο και μετά τον τοκετό;

Καθώς η κύηση εξελίσσεται, το δέρμα της εγκύου εκτείνεται και είναι πιθανό να εμφανίσει ραγάδες συνήθως στην κοιλιά, το στήθος και τους μηρούς. Το χρώμα τους στην αρχή είναι κόκκινο και μετά ξεθωριάζει και, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, ενδέχεται να παραμείνουν και μετά τον τοκετό. Ωστόσο, μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν με τα κατάλληλα προϊόντα.

Tips περιποίησης του δέρματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης 

Σε γενικές γραμμές, οι μέλλουσες μητέρες είναι καλό: 

1. Να πίνουν αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, καθώς η επαρκής ενυδάτωση συμβάλει στην καλή υγεία του δέρματος.  

2. Να χρησιμοποιούν ένα αντηλιακό προστασίας από τις ακτίνες UVA και UVB στο πρόσωπό τους καθημερινά, προκειμένου να αποτρέψουν περαιτέρω δυσχρωμίες.

3. Να προτιμούν τα ενυδατικά σαπούνια και να πλένονται απαλά. Παρομοίως, να επιλέγουν και ήπιο σαμπουάν.

4. Να ακολουθούν μία ισορροπημένη διατροφή με ποιοτικά θρεπτικά συστατικά, καθώς η υπερβολική αύξηση του βάρους μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα των ραγάδων.

5. Να έχουν ένα επίπεδο σωματικής δραστηριότητας, σε συμφωνία με τον γυναικολόγο τους, αφού η επαρκής άσκηση μπορεί να ενισχύσει την ελαστικότητα του δέρματος, ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση των ραγάδων.

6. Να φροντίζουν ιδιαιτέρως για την επαρκή ενυδάτωση του δέρματος.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι μέλλουσες μητέρες είναι σημαντικό να εξασφαλίζουν τη βαθιά ενυδάτωσή του με προϊόντα απόλυτα ασφαλή στη χρήση, έτσι ώστε να μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης ραγάδων. Τα ιδανικά προϊόντα, στην περίπτωση αυτή, είναι τα εξής:

Stretch Marks Cream Mustela®

Σχεδιασμένη για την πρόληψη και τον περιορισμό της εμφάνισης των ραγάδων, μπορεί να εφαρμόζεται σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με 97% συστατικά φυσικής προέλευσης και χωρίς άρωμα, ενυδατώνει και καταπραΰνει από το αίσθημα τραβήγματος του δέρματος. Το εκχύλισμα από έλαιο maracuja (passion fruit), το βασικό ενεργό συστατικό, ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και αφήνει το δέρμα απαλό και μεταξένιο. Μπορεί να εφαρμοστεί, πρωί και βράδυ, στην κοιλιά, στους γοφούς, στους γλουτούς και στο στήθος, ξεκινώντας από τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης αλλά και κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Χάρη στην κρεμώδη και ευχάριστη υφή της, απορροφάται άμεσα, επιτρέποντάς σας να ντυθείτε γρήγορα!

Stretch Marks Oil Mustela®

Περιέχει 100% συστατικά φυσικής προέλευσης, με βασικό ενεργό συστατικό της το συμπυκνωμένο έλαιο maracuja, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την 1η ημέρα της εγκυμοσύνης, ακόμα και μετά τον τοκετό. Συμβάλει στην πρόληψη των ραγάδων, ενώ ταυτόχρονα παρέχει τριπλή δράση: προσφέρει ενυδάτωση μεγάλης διάρκειας, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και ανακουφίζει από το αίσθημα τραβήγματος. Μπορεί να εφαρμοστεί, πρωί και βράδυ, στην κοιλιά, στους γοφούς, στους γλουτούς και στο στήθος και είναι ιδανικό για λίγο «Me time», κάνοντας μασάζ για έξτρα χαλάρωση.

 Extra tip! Τα δύο αυτά προϊόντα μπορούν να εφαρμοστούν και συνδυαστικά για super ενυδάτωση, σε περίπτωση που το επιθυμείτε – η κρέμα το πρωί και το λάδι το βράδυ.

Stretch Marks Serum Mustela®

Ιδανικό για τις πρόσφατες ραγάδες, με ασφάλεια χρήσης από την πρώτη στιγμή της εγκυμοσύνης αλλά και μετά τον τοκετό. Η φόρμουλά του περιέχει, επίσης, έλαιο maracuja, γνωστό για τις εξαιρετικά ενυδατικές του ιδιότητες, και 96% συστατικά φυσικής προέλευσης. Αυτός ο ορός βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης των πρόσφατων ραγάδων, μειώνοντας το μήκος, το πλάτος, το χρώμα και την υφή τους, και ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος, αφήνοντάς το απαλό και μεταξένιο. Με ειδικό δοσομετρητή, ιδανικό για στοχευμένη δράση, μπορεί να εφαρμοστεί στις νέες ραγάδες, πρωί και βράδυ για 8 εβδομάδες.

Tips περιποίησης του δέρματος μετά τον τοκετό 

Στο διάστημα της λοχείας, οι νέες μητέρες, είναι σημαντικό να εξακολουθήσουν να φροντίζουν το δέρμα τους.

Πιο συγκεκριμένα, είναι καλό:

1. Να χρησιμοποιούν ενυδατικές κρέμες καθημερινά, ειδικά μετά το μπάνιο.

2. Να συνεχίσουν να εφαρμόζουν αντηλιακό, εφόσον περνούν χρόνο εκτός σπιτιού.

3. Να φροντίζουν επισταμένως το στήθος τους, ειδικά αν θηλάζουν.

Η φροντίδα του στήθους γίνεται «εύκολη υπόθεση» με:

Nursing Comfort Balm Mustela®

Ειδικά σχεδιασμένη για την προστασία των ευαισθητοποιημένων θηλών. Καταπραΰνει και επανορθώνει τις θηλές, διατηρώντας την άνεση στο δέρμα κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ταυτόχρονα, βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος, ώστε οι νέες μητέρες να απολαμβάνουν πλήρως τον θηλασμό. Με 100% συστατικά φυσικής προέλευσης και βασικό ενεργό συστατικό το Ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας, γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες. Δεν περιέχει πρόσθετο άρωμα και έχει ουδέτερη μυρωδιά, που δεν διαταράσσει το μωρό κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Με πλούσια, κρεμώδη υφή, μπορεί να εφαρμοστεί στην περιοχή των θηλών μετά από κάθε θηλασμό, χωρίς να χρειάζεται ξέβγαλμα, αφού είναι απόλυτα ασφαλής για το μωρό.

 Κάθε νέα και μέλλουσα μανούλα, σε αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή της ζωής της, θα πρέπει να προσφέρει στο δέρμα της τη φροντίδα που του αξίζει. Σύμμαχός της σε αυτή την προσπάθεια είναι η Mustela®, που θα σταθεί δίπλα της από την πρώτη στιγμή, ικανοποιώντας κάθε ανάγκη δική της αλλά και του μωρού της.

Extra info! Όλα τα προϊόντα Mustela® συνιστώνται από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας και είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία, ηλεκτρονικά φαρμακεία και επιλεγμένα σημεία πώλησης.