Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Κλείσε την πόρτα στην αϋπνία: Τips για ένα γρήγορο και ξεκούραστο ύπνο!

Είναι από εκείνες τις βραδιές… που παρά την κούραση της ημέρας πέφτεις στο κρεβάτι με όλη την προθυμία ξεκούρασης, αλλά ο ύπνος πουθενά. Στριφογυρνάς, φτιάχνεις τα μαξιλάρια, νομίζεις ότι τώρα θα ηρεμήσεις αλλά… κάποιες φωνούλες στο κεφάλι σου συνεχίζουν.

Άλλες πάλι φορές μπορεί όλα να μοιάζουν ευοίωνα…όμως μέσα στη νύχτα χάνεις το ύπνο σου, είναι οι γνωστές Αϋπνίες… και φυσικά δεν είσαι η/ο μόνη/ος που το βιώνει είναι το 30% του γενικού πληθυσμού. 

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι, ακόμη και για τους υπερήλικες, επαρκής ύπνος είναι αυτός που διαρκεί 7 έως 9 ώρες. Οι άνθρωποι που έχουν αϋπνία δεν είναι ευχαριστημένοι με τον ύπνο τους, δεν τους αναζωογονεί και την ημέρα παρουσιάζουν κόπωση, ατονία, υπνηλία, δυσχέρεια συγκεντρώσεως, εκνευρισμό, θλίψη, μειωμένη λειτουργικότητα.

Η αϋπνία διακρίνεται σε παροδική όπου διαρκεί λίγο, μπορεί όμως να επανεμφανίζεται και οφείλεται σε κάποιον εξωγενή παράγοντα και σε χρόνια αϋπνία όπου οι διαταραχές του ύπνου συμβαίνουν για τουλάχιστον 3 νύχτες ανά εβδομάδα και διαρκούν πάνω από 3 μήνες. Στη δεύτερη περίπτωσηοφείλεται σε πολλές αιτίες, όπως: αλλαγές του περιβάλλοντος, ακατάλληλες συμπεριφορές, αλλαγές στις ώρες εργασίας, παθήσεις και φάρμακα.

Ο σύγχρονος, γρήγορος και τεχνολογικός τρόπος ζωής μας πλεόν αλλά και το καθημερινό άγχος είναι η πιο συχνή και σημαντική αιτία αϋπνίας, η οποία και αύτη με την σειρά της επιτείνει το άγχος.

Κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την καταπολέμηση της είναι:

  • Καθιέρωσε ένα σταθερό ωράριο ύπνου!
  • Τη στιγμή που νιώθεις ότι νυστάζεις πήγαινε κατευθείαν να ξαπλώσεις!
  • Απέφυγε κινητά και οθόνες όταν ξαπλώνεις για ύπνο καθώς σου προκαλούν υπερδιέγερση.
  • Φρόντισε το περιβάλλον του υπνοδωματίου σου να είναι χαλαρωτικό (χωρίς θόρυβο, καθόλου φωτισμό, σωστή θερμοκρασία).
  • Βγάλε από το υπνοδωμάτιο τις ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Απέφυγε τα  βαριά και πλούσια δείπνα και ειδικότερα όχι φαγητό πριν ξαπλώσεις.
  • Περιόρισε, ιδίως το βράδυ, τα αλκοολούχα και καφεϊνούχα ποτά (καφές, τσάι, coca cola, μαύρη σοκολάτα)
  • Αν χρησιμοποιείς φάρμακα με διεγερτικές ιδιότητες συμβουλεύσου τον γιατρό σου ώστε να αλλάξετε ώρα λήψης.
  • Άφησε τις έγνοιες για το επόμενο πρωινό! Ίσως να μοιάζει δύσκολο όμως σκέψου πως τη δεδομένη στιγμή δεν μπορείς να λύσεις κάτι, παρά μόνο να χαλαρώσεις για να είσαι έτοιμος/η την επόμενη ημέρα για τη λύση!
  • Αν χαλαρώνεις τα μεσημέρια, γνώριζέ ότι ο μεσημεριανός υπνάκος όσο απολαυστικός και αν μοιάζει δεν πρέπει να διαρκεί πάνω από 30΄.
  • Ασκήσου τακτικά αλλά reminder να έχεις τελειώσει την άσκηση τουλάχιστον 3 ώρες πριν την κατάκλιση.
  • Συμπληρώματα διατροφής! Λειτουργούν ευεργετικά για τη σωστή έλευση του ύπνου αλλά και στην ποιότητα του!
Γνώρισε τα Aquilea Sueño σε ζελεδάκια και ταμπλέτες!

Τα Aquilea Sueño Gummies+ αποτελούν μία καινοτόμο σύνθεση με τον μοναδικό συνδυασμό 1,95 mg μελατονίνης + melotime™ για παρατεταμένη απελευθέρωση μελατονίνης, που χαρίζει ξεκούραστο ύπνο έως και 8 ώρες! Εμπλουτισμένο με βιταμίνη Β6, εκχυλίσματα από μελισσόχορτο, πασιφλόρα και παπαρούνα της Καλιφόρνιας, χαρίζει καλύτερης ποιότητας ύπνο. Είναι χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη και έχουν ευχάριστη γεύση! Συνιστάται η λήψη του μισή ώρα πριν την κατάκλιση.

Για εσένα που προτιμάς τις ταμπλέτες τα Aquilea Sueño tabs είναι καινοτόμα δισκία δύο στιβάδων, ειδικά σχεδιασμένα ώστε τα συστατικά τους να απελευθερώνονται την κατάλληλη στιγμή. Η πρώτη στιβάδα απελευθερώνει ταχέως μελατονίνη, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αρχή του ύπνου μας, καθώς συμβάλλει στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται κάποιος για να κοιμηθεί. Η δεύτερη στιβάδα, που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, περιέχει εκχυλίσματα βαλεριάνας, πασιφλόρας και παπαρούνας της Καλιφόρνιας, που βοηθούν στη χαλάρωση, εξασφαλίζοντας καλύτερης ποιότητας ύπνο. Συνιστάται και εδώ η λήψη ενός δισκίου μισή ώρα πριν την κατάκλιση.
Τώρα γνωρίζεις πως τα Aquilea Sueño μπορούν να σου χαρίσουν έναν ξεκούραστο και ποιοτικό ύπνο όλο το βράδυ!