Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

FITNESS-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευαισθησία στη γλουτένη & τη λακτόζη; Αυτό το Πάσχα πείτε αντίο στο φούσκωμα και τη δυσπεψία

Σε πασχαλινούς ρυθμούς μπήκαμε αυτή την εβδομάδα με όλη την απαραίτητη προετοιμασία για τη Μεγάλη και σημαντική Ανοιξιάτικη Γιορτή.

Ψώνια, οργάνωση, τηλεφωνήματα, ενδοσκόπηση, και φυσικά η προετοιμασία των μεγάλων γευμάτων του Μ. Σαββάτου, της Κυριακής του Πάσχα, αλλά και των επόμενων γιορτινών ημερών. Γεύματα πλούσια και χορταστικά, με έμβλημα το αρνί, τα κόκκινα αυγά και τα μυρωδάτα τσουρέκια και κουλούρια, παρέα με την οικογένεια και τους φίλους που τόσο μας στέρησε για ακόμη έναν χειμώνα ο κορωνοϊός και οι μεταλλάξεις του.

Και καθώς αυτό είναι το τρίτο Πάσχα με την συνοδεία της πανδημίας, οι περισσότεροι από εμάς, είμαστε αποφασισμένοι να το γιορτάσουμε για τα καλά. Και όταν οι Έλληνες γιορτάζουμε, έχουμε πάντα ως βασικό σημείο αναφοράς το καλό φαγητό!

Όμως εδώ είναι και το ευαίσθητο σημείο. Τα φαγητά του Πάσχα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πρωτείνες, υδατάνθρακες και λίπη και επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη σύνεση και προσοχή στην κατανάλωσή τους. Ειδικά για όσους νήστεψαν επί 40 ημέρες, ή κάποιες ημέρες, ένα Πασχαλινό γεύμα όσο νόστιμο και εάν είναι, ενδεχομένως να αποδειχθεί βόμβα για το στομάχι.

Γι’ αυτό καλό είναι να έχετε πάντα κοντά σας δύο απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής με ένζυμα που θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία της πέψης, χωρίς να στερηθείτε την απόλαυση του Πασχαλινού γεύματος.

Για την ευαισθησία της γλουτένης

Με σύμπλοκο 3 πρωτεολυτικών ενζύμων για λήψη παράλληλα με τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες σιτηρών, ένα συμπλήρωμα διατροφής που υποστηρίζει τη διαδικασία της πέψης, είναι ιδανικό, για όσους έχουν ευαισθησία στη γλουτένη. Τα ένζυμα αυτά, διασπούν τη γλουτένη των σιτηρών, ειδικότερα η πρωτεάση DPP IV (αναστολέας της διπεπτιδυλοπεπτιδάσης IV) που περιέχει, διασπά τη δύσπεπτη προλίνη και γλουταμίνη σε μικρότερες μη δραστικές ενώσεις.

Δοκιμάστε το Gluten Fix⇐🛒

Θα λάβετε μία κάψουλα πριν το γεύμα και θα απολαύσετε με άνεση το Πασχαλινό σας γεύμα, χωρίς πόνους και ενοχλήσεις στο στομάχι σας.

Για την ευαισθησία της λακτόζης

Και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και δυσκολίες στην πέψη γαλακτοκομικών προϊόντων, ένα ένζυμο λακτάσης αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Το ένζυμο αυτό, θα βοηθήσει στη διάσπαση της λακτόζης σε δύο απλούστερες μορφές σακχάρων τη γλυκόζη και τη λακτόζη, τα οποία μπορεί να αφομοιώσει ο οργανισμός, συμβάλλοντας στη μείωση των συμπτωμάτων της δυσανεξίας στη λακτόζη, όπως το αίσθημα δυσφορίας και μετεωρισμός.

Δοκιμάστε το Lacto Fix⇐🛒

Είναι ενδιαφέρον να πούμε, ότι το συμπλήρωμα αυτό, θα το βρείτε σε μορφή μασώμενων δισκίων, με ευχάριστη γεύση και ιδανικά, θα λάβετε  ένα ή δύο δισκία πριν από την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν λακτόζη.

Ας έχετε όμως υπόψιν σας και τα εξής:

  • Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας
  • Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
  • Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
Αυτό το Πάσχα, μη στερηθείτε τα αγαπημένα σας γεύματα, απολαύστε τα ελεύθερα, άφοβα και έξυπνα, με την επιλογή δύο ιδανικών συμπληρωμάτων διατροφής, που θα βοηθήσουν το γεύμα να γίνει ακόμη πιο απολαυστικό!
Και Χρόνια Πολλά!