Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΑΝΔΡΑΣ

Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη: αντιμετώπιση των συμπτωμάτων

Ο προστάτης αδένας είναι ένα όργανο που βρίσκεται έμπροσθεν της ουροδόχου κύστεως περιβάλλει την ουρήθρα. Έχει μέγεθος σαν κάστανο στον άνδρα και είναι υπεύθυνος για την παραγωγή και εμπλουτισμό του σπέρματος με το έκκριμα του και βοηθά την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Βρίσκεται υπό την επίδραση των ανδρικών ορμονών και αυξάνει σε μέγεθος σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Χωρίζεται ανατομικά κατά τον Mc Neal σε πέντε ζώνες κεντρική, περιφερική, μεταβατική, πρόσθια και οπίσθια. Στην περίπτωση της ΚΥΠ (Καλοήθης υπερπλασία προστάτη) το αυξημένο μέγεθος της μεταβατικής ζώνης είναι υπεύθυνο για τα αποφρακτικά φαινόμενα που εμφανίζονται στην κύστη. Αυτά δημιουργούν τα συμπτώματα από το κατώτερο ουροποιητικό (Lower Urinary Tract Symptoms LUTS). Τέτοια είναι η δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, η ασθενής ροή – ελαττωμένη ακτίνα της ούρησης, η συχνουρία, η επιτακτικότητα κατά την ούρηση, η νυκτουρία και η διακεκομμένη ούρηση. Τα συμπτώματα αυτά όσον αφορά την σοβαρότητα τους δεν σχετίζονται άμεσα με το μέγεθος του προστάτη, την μέγιστη ροή ή Qmax στην εξέταση της ουροροομετρίας ή το υπόλειμμα ούρων στον υπέρηχο.

Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη (ΚΥΠ): Διάγνωση

Η διάγνωση της ΚΥΠ γίνεται με την εξέταση του ασθενούς, λήψη προσεκτικού ιστορικού, συσχέτιση με φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο ασθενής , χρήση πιστοποιημένων ερωματολογίων όπως το IPSS ( International Prostate Symptom Score ). Αυτά χρησιμεύουν τόσο στην αρχική εκτίμηση του ασθενούς όσο και μετά από την φαρμακευτική αγωγή.

Εργαστηριακές εξετάσεις που χρησιμεύουν στην διάγνωση της ΚΥΠ είναι το PSA, η καλλιέργεια ούρων, τα ημερολόγια ούρησης, ο Υπέρηχος Νεφρών Κύστεως Προστάτη προ και μετά ούρηση , η Ουρο-ροομέτρια.

Για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της KYΠ μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής

To ModuProst είναι ένας απολύτως φυτικός συνδυασμός⇐🛒

που στοχεύει στη μείωση του όγκου των κυττάρων του προστάτη, στη μείωση της φλεγμονής και γενικότερα στη βελτίωση της λειτουργίας του ουροποιογεννητικού συστήματος.

Κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε με το Moduprost και δημοσιεύθηκε στο Lancet απέδειξε ότι η καθημερινή του λήψη οδήγησε σε σημαντική βελτίωση όλων των υπό εξέταση παραμέτρων που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των ασθενών. Συγκεκριμένα απεδείχθη μεγάλη μείωση των συμπτωμάτων που προκαλεί η υπερπλασία του προστάτη (συχνοουρία, δυσουρία, ατελής κένωση ουροδόχου κύστεως, επιτακτική ούρηση, νυκτουρία, κ.λ.π.) που ταλαιπωρούν πολύ μεγάλο ποσοστό ανδρών ιδιαίτερα μετά το 60ο έτος της ηλικίας τους.

Για βέλτιστη αποτελεσματικότητα προτείνεται η συνδυαστική του χρήση με το OL IP-6.

Η χρόνια προστατίτιδα

Το βασικό συστατικό του Moduprost αποτελεί προϊόν μίας παγκοσμίως κατοχυρωμένης πατέντας (EP0509656, EΡ0858806) στερολών και στερολινών με την ονομασία Moducare. Προέρχεται από εκχύλισμα ελαίου του καρπού σπανίων κωνοφόρων δέντρων της Νοτίου Αφρικής. Από μεγάλες διεθνείς μελέτες απεδείχθη η ρυθμιστική δράση του στο ανοσιακό σύστημα σε πολλές χρόνιες περιπτώσεις που οφείλονται σε λοιμώξεις από μικρόβια και ιούς και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα. Οι χρόνιες προστατίτιδες οφείλονται στην απορρύθμιση του ανοσιακού συστήματος. Η απορρύθμιση επιτρέπει τις υποτροπές των ίδιων λοιμώξεων. Για αυτό το λόγο, το Moduprost χορηγείται στις χρόνιες προστατίτιδες με στόχο να ρυθμίσει το ανοσιακό σύστημα ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις λοιμώξεις και να αποτρέψει την επανεμφάνιση τους.

Δοσολογία: Μία κάψουλα τρεις φορές ημερησίως, κατά προτίμηση πρωί-μεσημέρι-βράδυ με άδειο στομάχι, τουλάχιστον μία ώρα πριν το φαγητό με νερό ή χυμό.