Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ήλιος και φωτοπροστασία, τι πρέπει να γνωρίζεις

Σε μία τόσο ηλιόλουστη χώρα για να απολαμβάνεις τον ήλιο χρειάζεται να γνωρίζεις και πως να προστατευτείς από τις βλαβερές του συνέπειες.

Ένα κομμάτι της ακτινοβολίας που εκπέμπει ο ήλιος είναι η υπεριώδης (ultraviolet –UV). Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι αόρατη. Υπάρχουν καλά τεκμηριωμένες μελέτες που τη συνδέουν με την εμφάνιση καρκίνων του δέρματος και με τις ρυτίδες, δυσχρωμίες, χαλάρωση που εμφανίζονται στο δέρμα με τα χρόνια (το μεγαλύτερο ποσοστό γήρανσης που εμφανίζεται στα ηλιοεκτεθειμένα μέρη του σώματος πχ πρόσωπο, λαιμό, ραχιαία επιφάνεια χειρών και οφείλεται στον ήλιο).

Για να μελετούμε καλύτερα τη UV έχει χωριστεί σε τρία τμήματα UVC, UVB και UVA. Η UVA φτάνει στην επιφάνεια της γης, έχει σημαντική ένταση από νωρίς το πρωί ως αργά το απόγευμα. Η UVB φιλτράρεται σε ένα ποσοστό στην ατμόσφαιρα αλλά φτάνει στη γη – έχει σημαντικότερη ένταση τις ώρες 11:00-15:00. Η UVC απορροφάται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και σε φυσιολογικές συνθήκες δε φτάνει στην επιφάνεια της γης.

Για να προστατευόμαστε λοιπόν από της ανεπιθύμητες ενέργειες του ήλιου, πρέπει να αποφεύγουμε παρατεταμένες δραστηριότητες στον ήλιο χωρίς προστασία (ρούχα, καπέλο, γυαλιά).

→ Είναι πολύ η σημαντική επίσης η προστασία που μας παρέχουν τα αντηλιακά! Περιέχουν φίλτρα που είτε ανακλούν την ακτινοβολία (φυσικά) είτε την απορροφούν (χημικά). Σημασία έχει να μας καλύπτουν στο μεγαλύτερο βαθμό και από τη UVB και από τη UVA.

 Η Ισπανική εταιρεία BABÉ η οποία ιδρύθηκε το 1994 από δύο φαρμακοποιούς, δημιουργεί προϊόντα με σεβασμό στο δέρμα εξελίσσοντας συνεχώς τις φόρμουλες της. Οι αντηλιακές της σειρές παρέχουν προστασία σε ένα ευρύ φάσμα UVA / UVB που εγγυώνται τη φροντίδα και την προστασία του δέρματος έναντι της βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης βλάβης από την ηλιακή ακτινοβολία. Η προστατευτική τους φόρμουλα ενισχύεται με το BABÉ Calming Complex που ανακουφίζει την αίσθηση κνησμού στα πιο ευαίσθητα δέρματα, προσφέροντας προστασία και απαλότητα.

Γνώρισε τη νέα αντηλιακή σειρά προσώπου
Babe Facial Super Fluid Sunscreen SPF50⇐ 🛒

Η καθημερινή υψηλή φωτοπροστασία σου για όλο το χρόνο!

  • Με λεπτόρρευστη υφή ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗΣ.
  • Με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε & φίλτρα ευρέως φάσματος
  • Ολιστική δράση έναντι των ακτίνων UVA, UVB, IR-A & BLUE LIGHT
  • Προστασία του κυτταρικού DNA & αντιοξειδωτική δράση κατά της ρύπανσης.
  • Κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμη και τις πιο ευαίσθητες.
  • Δεν τσούζει στα μάτια.
  • Είναι πολύ ανθεκτική στο νερό.

→ Μπορείς να την επιλέξεις με χρώμα ή χωρίς!

Είναι σημαντικό να επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του αντηλιακού όταν είμαστε στον ήλιο για πολλές ώρες, όταν ιδρώνουμε ή κολυμπάμε πολύ.

Απολαμβάνουμε τον ήλιο προστατευμένοι!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*