Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Συχνές μυϊκές κράμπες, σπασμοί και πιασίματα…γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνάς το μαγνήσιο σου!

Χαμηλά επίπεδα μεταλλικών στοιχείων στο σώμα μας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες και σπασμούς στους μύες. Γι’ αυτό το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό για τη χαλάρωση των μυών!

Όταν το σώμα μας στερείται μαγνησίου, πράγμα που μπορεί να συμβεί ακούσια, μπορεί να προκληθούν οδυνηροί σπασμοί. Εάν αντιμετωπίζετε συχνά πόνους, ανεξήγητα πιασίματα , σπασμούς ή κράμπες, ίσως είναι καλή ιδέα να αυξήσετε την πρόσληψη μαγνησίου μέσω των τροφών που καταναλώνετε ή σκεφτείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου.

Άλλα συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου είναι τα εξής:

  • αδυναμία
  • κόπωση / εξάντληση
  • απώλεια όρεξης
  • αναγούλα / ναυτία
  • υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • υπερκινητικότητα
  • ταχυκαρδίες
  • επιληψία
  • κυνάγχη
  • οστεοπόρωση σε νεαρή ηλικία
  • προβλήματα κατά την εμμηνόπαυση

Τα άτομα, επίσης, που αθλούνται είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνούν την ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου.

Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο!

Ηλιόσποροι: Είναι φορτωμένοι με ωφέλιμα λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Έχουν τεράστια ποσότητα βιταμίνης Ε ενώ είναι
ιδιαίτερα πλούσιοι σε φυλλικό οξύ. 100 γραμμάρια ηλιόσποροι περιέχουν 390mg μαγνησίου.

Ταχίνι: Είναι γευστικότατο. Είναι πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες (20%), περιέχει βιταμίνες (Ε, Β1, Β2, νιασίνη κ.α.), αμινοξέα και υδατάνθρακες. Περιέχει ακόμη ασβέστιο, κάλιο, ψευδάργυρο και χαλκό, μαγγάνιο και σελήνιο ενώ είναι καλή πηγή σιδήρου. 100 γραμμάριο ταχίνι περιέχουν 380mg μαγνησίου.

Σπόροι κολοκύθας: Οι κολοκυθόσποροι είναι ένα εξαιρετικό σνακ πλούσιο σε ψευδάργυρο και μαγνήσιο. Η υψηλή ποσότητα θρεπτικών συστατικών και
ανόργανων συστατικών προσδίδουν στους ταπεινούς κολοκυθόσπορούς αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντι-ιικές ιδιότητες.

Αμύγδαλα: 100 γραμμάρια αμυγδάλων περιέχουν 270mg μαγνησίου. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία. Η κατανάλωση αμυγδάλων μειώνει τους κινδύνους καρδιακών παθήσεων και μειώνει τη χοληστερόλη. Το επίπεδο μαγνησίου και άλλων ορυκτών καθιστά το αμύγδαλο απαραίτητο για τη διατήρηση της υγιούς αρτηριακής πίεσης.

Κουκουνάρι: 100 γραμμάρια κουκουνάρι περιέχουν 270mg μαγνησίου. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Β1, φολικό οξύ και βιταμίνη Ε. Περιέχει χαλκό, σίδηρο, μαγγανιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Ω3 λιπαρά και αξίζει τον κόπο να το προσθέσετε στη διάτροφή σας.
Όσπρια. Τα όσπρια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών για την καλή λειτουργία του εντέρου. Περιέχουν καλή ποιότητα φυτικής πρωτεΐνης, εξαιρετική ποιότητα υδατανθράκων ενώ είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία με κύριο το μαγνήσιο. 100 γραμμάρια φασόλια ξερά περιέχουν 140mg μαγνησίου ενώ 100 γραμμάρια από μπιζέλια και ρεβίθια περιέχουν 130mg μαγνησίου. Μη ξεχνάμε ακόμη τις φακές! 100 γραμμάρια φακής περιέχουν 110mg
μαγνησίου.

Νιφάδες πίτουρου: Τα branflakes ή αλλιώς οι νιφάδες από πίτουρο ρυζιού, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Παράλληλα είναι μια πολύ καλή πηγή μαγνησίου. Το μαγνήσιο στο πίτουρο ρυζιού είναι σημαντικό για τη λειτουργία των νεφρών, την υγεία της καρδιάς και την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Σπανάκι: 100 γραμμάρια ωμό σπανάκι περιέχουν 54mg μαγνησίου. Το σπανάκι είναι πλούσιο επίσης σε ασβέστιο, κάλιο και ψευδάργυρο. Είναι επίσης
φορτωμένο με βιταμίνη C, Κ, Α, φολικόαξύ, και πολλά άλλα.

Φιστίκια Βραζιλίας: Τα Brazilian nuts είναι μια εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, βιταμίνης Ε, σύμπλεγμα βιταμινών Β και μαγνησίου.
Μια χούφτα φιστίκια Βραζιλίας τρεις φορές την εβδομάδα είναι ένα εξαιρετικό σνακ.

Κάσιους: Τα κάσιους είναι φορτωμένα με αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι σημαντικά για ασθένειες που οφείλονται σε βλάβες του οξειδωτικού στρες.
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο ενώ είναι επίσης καλή πηγή χαλκού το οποίο αποτελεί βασικό μεταλλικό στοιχείο για την παραγωγή μελανίνης.

Quinoa: Μια σούπερ τροφή χωρίς γλουτένη, μια πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης, αλλά και μια πηγή όλων των απαραίτητων αμινοξέων. Το quinoa περιέχει επίσης μαγνήσιο, το οποίο συμβάλλει στη φυσική παραγωγή της σεροτονίνης, έναν κρίσιμο νευροδιαβιβαστή για την καλή διάθεση.

Κακάο: Το κακάο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που μπορούν να αποτρέψουν πολλές μορφές καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Το κακάο είναι επίσης πλούσιο σε μέταλλα, ορυκτά και ιχνοστοιχεία , όπως ασβέστιο,μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο.

Όλες οι παραπάνω τροφές περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που προάγουν την καλή υγεία και τη μακροζωία και αξίζει να τα βάλετε στη διατροφή σας καθημερινά.

Εάν έχετε μια δύσκολη καθημερινότητα που δε σας επιτρέπει να έχετε μία σωστή διατροφή με την απαραίτητη πρόσληψη μαγνησίου τότε το  Healthia MAGNESIUM CITRATE 500mg έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες σου!

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας στο πολύτιμο και άκρως απαραίτητο αυτό ιχνοστοιχείο. Είναι σε κιτρική μορφή η οποία είναι πολύ ήπια για όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι και έχει πολύ υψηλή απορροφητικότητα.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα έντονης δυσκοιλιότητας υπάρχουν εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μορφές μαγνησίου όπως το υπεροξείδιο του μαγνησίου, οξείδιο του μαγνησίου, υδροξείδιο του μαγνησίου που συμβάλλουν στην οξυγόνωση του εντέρου και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της χρόνια δυσκοιλιότητας.

Τέτοιο είναι το COLON OXYGEN της Healthia

Για περιπτώσεις χρόνιας ημικρανίας ή δυσαπορρόφησης μαγνησίου η Healthia έχει δημιουργήσει μια εξειδικευμένη φόρμουλα, το SUPERIOR MAGNESIUM.