Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

DIY

Do it Yourself, υγιεινό σνακ που μπορείς να έχεις παντού μαζί σου

Είσαι και εσύ λάτρης των υγιεινών αλλά Do it Yourself Snacks;

Τότε δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για να έχεις πάντοτε μαζί σου κάτι healthy και νόστιμο! 

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι βρώμη (χωρίς γλουτένη, εάν είναι επιθυμητό)
1/2 φλιτζάνι quinoa (όχι μαγειρεμένο
1/4 φλιτζάνι ηλιόσπορους
1/4 φλιτζάνι σπόρους κολοκύθας (αν το επιθυμείς)
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1/3 φλιτζάνι μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1/4 φλιτζάνι λιναρόσπορο
1 κουταλιά σπόρους chia σούπας
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα σύκα (χονδροκομμένα)
1 κουταλιά σούπας μαύρης σοκολάτας

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς C.

Τοποθετήστε τη βρώμη, το quinoa, τους ηλιόσπορους και σπόρους κολοκύθας σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος και απλώστε ομοιόμορφα. Μόλις προθερμανθεί ο φούρνος, ψήστε τα 8-10 λεπτά.

Αναμείξτε μαργατίνη, μέλι, βανίλια, κανέλα, σοκολάτα και θαλασσινό αλάτι σε μία μεσαία κατσαρόλα και τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε κάθε τόσο μέχρι να γίνει κρεμώδες. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε σε αυτό και τους ψημένους σπόρους. Ανακατέψτε καλά για να ενσωματώσετε. Ρίξτε σε αυτό το λιναρόσπορο, τα ξηρά σύκα και τους σπόρους chia.
Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και πιέστε το.

Στη συνέχεια βάλτε το πάλι για 1 λεπτό στο φούρνο. Αφού κρυώσει λίγο τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να σκληρύνει το μείγμα. Έπειτα κόψτε το σε κομμάτια, λιώστε τη σοκολάτα και πασπαλίστε από πάνω, αφήστε λίγο να παγώσει και είναι έτοιμα! Μπορείτε να το αποθηκεύσετε είτε στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου αναλόγως πόσο μαλακό ή σκληρό σας έχει γίνει το μείγμα!

Πηγή: ambitiouskitchen

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*