Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Οι μαγικές βιταμίνες C, D3, K2, τα όπλα μας για την υγεία ανοσοποιητικού, μνήμης, δέρματος, οστών!

Βιταμίνη C… Ένα «όπλο» για τις πανελλήνιες!

Η Βιταμίνη C αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για τη διατήρηση της μνήμης αλλά και της σωστής εγκεφαλικής λειτουργίας. Κατά την περίοδο των σχολικών εξετάσεων, η ανάγκη για τη βιταμίνη γίνεται επιτακτική. Τα παιδιά αντιμετωπίζουν έντονο στρες και η εγκεφαλική λειτουργία καθώς και η κριτική τους σκέψη επηρεάζεται έντονα.
Η διατροφή από μόνη της σπάνια προσφέρει τις αναγκαίες ποσότητες σε Βιταμίνη C.

Βιταμίνη C… η βιταμίνη της νιότης σου!

Όλοι μας θυμόμαστε τις μαμάδες, να μας πιέζουν να πιούμε «τη φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα», που είναι πλούσια σε Βιταμίνη C. Μία βιταμίνη που θα μας κράταγε «άτρωτους» στα κρυολογήματα και όχι μόνο. Και όντως είχαν δίκιο!

Η Βιταμίνη C, γνωστή και με τον επιστημονικό όρο «ασκορβικό οξύ» (L-Ascorbic Acid), είναι μία από τις σημαντικότερες βιταμίνες για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αφού λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης της, συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού, του νευρικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων μας από το οξειδωτικό στρες.

Είναι όμως μόνο αυτές οι ευεργετικές ιδιότητες της Βιταμίνης C;
Η έκθεση μας στις ακτίνες UV, με το πέρασμα του χρόνου, αποδομούν τη βασική πρωτεΐνη στην οποία οφείλεται η σφριγηλή όψη του δέρματος μας. Αυτό οδηγεί αυτομάτως στην χαλάρωσή του.

Μετά από χρόνια ερευνών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η Βιταμίνη C, εκτός από τα γνωστά σε όλους μας οφέλη, βοηθάει στη διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας μας. Πώς το καταφέρνει αυτό; Εύκολα, αφού έχει την μοναδική ιδιότητα να βοηθάει τον οργανισμό μας στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, δίνοντας εντολή στους ινοβλάστες, συσφίγγοντας την επιδερμίδα.Αυτή η σύνθετη διαδικασία, συντελεί δραστικά στην επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και λάμψης του δέρματός μας!

Πόσιμο συμπλήρωμα Βιταμίνης C.…αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι!
H CollaZen Βιταμίνη C⇐🛒⇓

είναι ένα εκπληκτικό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο βασίζεται στις μοναδικές ιδιότητες της Βιταμίνης C. Η Βιταμίνη C είναι το καθημερινό μας φυσικό «φάρμακο»! Είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά και συμβάλει στην φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού, του νευρικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων μας, από το οξειδωτικό στρες. Επίσης,βοηθά στην ομαλή λειτουργία του δέρματος, των χόνδρων, των οστών, των αγγείων και στην επούλωση ουλών… αφού συντελεί στο σχηματισμό του κολλαγόνου.

Τώρα το παιχνίδι αλλάζει στην υγεία σου!

Η Bιταμίνη D3 είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από τον οργανισμό, για την υγεία των οστών, των δοντιών και των μυών καθώς και για την ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης D3 βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, στη σωστή λειτουργία τού νευρικού συστήματος, μειώνει τα συμπτώματα δερματικών παθήσεων (ψωρίαση, δερματίτιδα) και αποτελεί ισχυρό σύμμαχο στην πρόληψη του κοινού κρυολογήματος.

Βιταμίνη Κ: Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα η βιταμίνη K ήταν αποκλειστικά συνδεδεμένη με την ιδιότητα της διαδικασίας πήξης του αίματος. Οι έρευνες όμως συνεχίστηκαν και οι εργαστηριακοί έλεγχοι ανέδειξαν πως η οικογένεια βιταμινών K είναι κάτι πολύ περισσότερο.

Μορφές βιταμίνης Κ : Οι κυριότερες μορφές βιταμίνης K είναι η βιταμίνη Κ1 (φυλλοκινόνη) και η βιταμίνη Κ2 (μενακινόνη).

Βιταμίνη Κ1: Η βιταμίνη Κ1 στη διατροφή συναντάται κυρίως στα  λαχανικά και πηγαίνει στο ήπαρ. Η βασική της ιδιότητα είναι η λειτουργία της πήξης του αίματος.

Βιταμίνη Κ2: Η βιταμίνη Κ2 ή αλλιώς μενακινόνη, παράγεται από βακτήρια στο έντερο αλλά απορροφάται δύσκολα από τον οργανισμό, καθώς αποβάλλεται σύντομα από το έντερο. Είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που δεν αποθηκεύεται στο ανθρώπινο σώμα και για αυτό πρέπει να λαμβάνεται από τη διατροφή.

Κ2 και Ασβέστιο
Η Bιταμίνη Κ2 ενεργοποιεί τις 2 σημαντικές πρωτεΐνες (οστεοκαλσίνη και matrix GLA) οι οποίες έτσι λειτουργούν ως «τροχονόμος» για το ασβέστιο, καθοδηγώντας το στα οστά και όχι στα αγγεία για καθίζηση και έτσι ενεργοποιεί πρωτεΐνες που απαιτούνται για την ανάπτυξη των οστών. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στη φυσιολογική πήξη του αίματος, ενώ θεωρείται απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία των πρωτεϊνών που συντίθεται.

Ένα άτομο που παρουσιάζει έλλειψη ασβεστίου, είναι γνωστό πως έχει σημαντικές πιθανότητες να παρουσιάσει οστεοπόρωση. Ενώ λοιπόν το άτομο παρουσιάζει έλλειψη ασβεστίου στα οστά, παραδόξως στο αγγειακό του σύστημα, το ασβέστιο εντοπίζεται σε μεγάλη ποσότητα.Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως το παράδοξο του ασβεστίου.

Η περιττή ποσότητα ασβεστίου στα αγγεία οδηγεί σε ασβεστοποίηση, μια κατάσταση κατά την οποία θα σκληρύνει τα τοιχώματά τους και θα τα κάνει δύσκαμπτα. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε αρτηριοσκλήρωση και φυσικά δημιουργεί καρδιαγγειακά προβλήματα. Η Κ2 θα επέμβει στα αγγεία, θα μειώσει το περιττό ασβέστιο και ταυτόχρονα θα οδηγήσει το ασβέστιο εκεί που ακριβώς που χρειάζεται! Μα φυσικά στο οστά!

Μελέτες για τη βιταμίνη Κ2
Αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει την αξία της βιταμίνης Κ2 και τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.

Η Κ2 σε σχέση με την Κ1 παρουσιάζεται εξαιρετικά ευεργετική για τη γενικότερη υγεία του ατόμου καθώς προστατεύει ενεργά το σκελετικό σύστημα ενώ παράλληλα προλαμβάνει την αρτηριοσκλήρωση. Η εύρυθμη λειτουργία του αγγειακού είναι εξαιρετικής σημασίας για την καρδιά και επιπροσθέτως προλαμβάνει εγκεφαλικά επεισόδια.

Μελέτη του πανεπιστημίου του Ρότερνταμ έχει δείξει πως άτομα που λαμβάνουν καθημερινά πάνω από 30μgr βιταμίνης Κ2 έχουν μειωμένη πιθανότητα καρδιακής θνησιμότητας σε ποσοστό 50%.
Επίσης για κάθε 10μgr επιπλέον λήψης της βιταμίνης, παρουσιάζεται μειωμένη πιθανότητα της στεφανιαίας νόσου, κατά 9%.

Συνεπώς, η φόρμουλα Vitamin D3 1.000iu+Vitamin K2 100μgr αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση για την αντιμετώπιση και πρόληψη παθήσεων συσχετιζόμενες με τα οστά, το δέρμα και τα καρδιαγγειακό και ανοσοποιητικό σύστημα.

Collazen Vitamin D3 & K2 με Γέυση Λεμόνι⇐🛒

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*