Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Tips για καλύτερη συγκέντρωση στο χώρο εργασίας σου!

Η συγκέντρωση στο χώρο εργασίας είναι πολύ σημαντική και ειδικά μετά από περιόδους αναδιοργάνωσης και χαλάρωσης. Γιορτές, άδειες διακοπών, άδειες μητρότητας κλπ, οποιοσδήποτε δηλαδή λόγος ισοδυναμεί με καιρό αποχής ή και ξεκούραση κάνει την επιστροφή μας στη δουλειά να μοιάζει απαιτητική. Μέχρι να προσαρμοστούμε και πάλι μπορεί να νιώθουμε αρχικά αντιπαραγωγικοί, ειδικά όταν πρόκειται για καθήκοντα που απαιτούν μνήμη και εγρήγορση της αντίληψης μας!

Μπορούμε να δοκιμάσουμε ορισμένες έξυπνες ‘τεχνικές’ προκειμένου να ανεβάσουμε τα επίπεδα ενίσχυσης της συγκέντρωσης και της μνήμης σας:

Ανασκόπηση Προηγούμενης Εργασίας
Πριν βυθιστείτε σε νέες αναθέσεις, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναθεωρήσετε τι κάνατε πριν από τις διακοπές σας. Διαβάστε ξανά emails, σημειώσεις και εκθέσεις από τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της διακοπής σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ανανεώσετε τη μνήμη σας και να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε.

Παραμείνετε Οργανωμένοι
Καθαρίστε τις φυσικές και ψηφιακές σας ακαταστασίες. Ένας τακτοποιημένος χώρος εργασίας μπορεί να προωθήσει πιο καθαρή σκέψη και να βελτιώσει την ανάκληση. Οργανώστε το γραφείο σας, καθαρίστε την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας και χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως ημερολόγια και λίστες με εργασίες για να ορίσετε προτεραιότητες στα καθήκοντα. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και θα καταστήσει πιο εύκολο το να θυμάστε τι πρέπει να κάνετε

Υγιεινός Τρόπος Ζωής
Ο εγκέφαλος ευδοκιμεί με μια ισορροπημένη διατροφή, επαρκή ύπνο και τακτική άσκηση. Η κατανάλωση τροφίμων που ενισχύουν τον εγκέφαλο, όπως λιπαρά ψάρια, μύρτιλλα, κουρκουμάς και σκούρα σοκολάτα, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας της μνήμης. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε επαρκώς 7-9 ώρες  και συμμετέχετε σε φυσική δραστηριότητα για να προωθήσετε τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη διατροφή και τα αντιοξειδωτικά ποικίλες  μελέτες και μετααναλύσεις έχουν δείξει ότι η μνήμη, η συγκέντρωση, οι πνευματικές και γνωστικές λειτουργίες ενισχύονται από συστατικά που βοηθούν την καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου και την μικροκυκλοφορία στα τριχοειδή αγγεία.

Επίσης πολύ σημαντικά δομικά συστατικά των νευρικών κυττάρων αποτελούν τα φωσφολιπίδια που συμβάλλουν στη διατήρηση της ακεραιότητας της μεμβράνης των κυττάρων.

Βιταμίνες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση όπως βιταμίνη C,E καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν και στην αποκατάσταση του νευρικού συστήματος συμβάλλουν στην αποκατάσταση της συγκέντρωσης και της μνήμης μετά από περιόδους αποχής από το εργασιακό περιβάλλον.

Ξενικού Κυριακή
Φαρμακοποιός/Χημικός ΜSc Inorganic Biochemistry

Γνώρισε το συμπλήρωμα διατροφής για τη μνήμη Bionat Pharm Memovigor 2

Διατηρεί ομαλή τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, υγιείς τους νευρώνες και ενισχύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Πλήρης και φυσική επιλογή για την ενίσχυση της μνήμης και την προστασία των εγκεφαλικών λειτουργιών. Μοναδικός συνδυασμός 17 φυσικών συστατικών και το μόνο με 4 φωσφολιπίδια.

Συμβάλλει:

  • στην ενίσχυση και φυσιολογική λειτουργία της μνήμης και της συγκέντρωσης
  • στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος μέσω των βιταμινών Β1, B6, B12, του μοναδικού συνδυασμού 4 φωσφολιπιδίων και του μαγνησίου
  • στην αντιοξειδωτική προστασία των νευρώνων από τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν πρόωρα τα υγιή κύτταρα μέσω φωσφατιδυλοσερίνης, L-ακετυλοκαρνιτίνης, Βιταμίνης Ε και C, Ginkgo biloba και σεληνίου

Κατάλληλο για: Εμβοές, ίλιγγους, συμπτώματα συνδρόμου Ménière, ενίσχυση μνήμης, νόσο Αλτσχάιμερ, γεροντική άνοια.

Ιδανικό και για vegeterians και vegans.

Από 14 ετών και άνω.

• Συστήνεται από ΩΡΛ & Νευρολόγους, ιδιωτικά & δημόσια Νοσοκομεία. Παρουσιάστηκεεπώνυμα στο Πανελλήνιο ΩΡΛ Συνέδριο 2015.

• Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας Νο 0001321580

• Όλα τα προϊόντα Europharmaείναι εγκεκριμένα από όλους τους αρμόδιους οργανισμούςυγείας της Ιταλίας και της Ε.Ε.

• Τα προϊόντα Europharma παρασκευάζονται στην Ιταλία, σε πιστοποιημένη με ISO 9001παραγωγική μονάδα


Βιβλιογραφία:
Ophir, E., Nass, C., & Wagner, A. D. (2009). “Cognitive control in media multitaskers”. Proceedings of the national academy of sciences, 106(37), 15583-15587.
Tang, Y. Y., Hölzel, B. K., & Posner, M. I. (2015). “The neuroscience of mindfulness meditation”. Nature Reviews Neuroscience, 16(4), 213-225.
Newport, C. (2016). “Deep Work: Rules for Focused Success in a Distracted World”. Grand Central Publishing.