Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τις ουρολοιμώξεις το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι εδώ!  Όλοι σκεφτόμαστε τις διακοπές, τον ζεστό ήλιο, τη δροσερή θάλασσα και την ξεγνοιασιά που το συνοδεύει!

   Εκτός από όλα τα παραπάνω το καλοκαίρι συνοδεύεται και από κάτι ακόμα: αυξημένα περιστατικά ουρολοιμώξεων, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επίπονες, ενοχλητικές και μπορούν να καταστρέψουν τις διακοπές μας, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την υγεία μας.

Γιατί όμως τα περιστατικά ουρολοιμώξεων παρουσιάζουν ιδιαίτερη αύξηση κατά του καλοκαιρινούς μήνες?

Οι συνθήκες που επικρατούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τα βακτήρια που προκαλούν ουρολοιμώξεις, με ποιο γνωστά εξ αυτών την Escherichia Coli και το Enterococcus Faecalis. Τα βρεγμένα μαγιό δημιουργούν συνθήκες υγρασίας και σε συνδυασμό με τη ζέστη που επικρατεί, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί βρίσκουν ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν στην ουροφόρα οδό, ιδιαίτερα στις  γυναίκες . Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι η χρήση δημόσιας τουαλέτας, η χωρίς προφυλακτικό σεξουαλική επαφή και το κράτημα της ούρησης.

Μετά την μόλυνση, τα συμπτώματα που αντιμετωπίζουμε είναι:

  • καύσος και τσούξιμο κατά την ούρηση
  • αυξημένη ανάγκη για ούρηση η οποία καταλήγει σε μικρή ποσότητα ούρων
  • αιματουρία και σε ορισμένες περιπτώσεις πυρετός.
 Πώς μπορούμε να προστατευτούμε;

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε, όταν είμαστε στην θάλασσα είναι να αλλάζουμε συχνά μαγιό.  Η μειωμένη υγρασία βοηθάει στο να μην  αναπτύσσονται  επιβλαβής μικροοργανισμοί.    Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιμελείς με την καθαριότητά μας και ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις πετσέτες που χρησιμοποιούμε στην παραλία. Επίσης να πίνουμε αρκετό νερό και να αποφεύγουμε τη χρήση δημόσιας τουαλέτας.

Πέρα από όλα τα παραπάνω, πολυάριθμες κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ενεργή πρόληψη των ουρολοιμώξεων.

Πιο γνωστό και σημαντικό εξ αυτών είναι το εκχύλισμα κράνμπερι. Το κράνμπερι περιέχει ανθοκυανιδίνες και προανθοκυανιδίνες. Οι δραστικές αυτές ουσίες βοηθούν στην αλκαλοποίηση των ούρων και της ουροδόχου κύστης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ιδιαίτερα εχθρικού περιβάλλοντος για τους παθογόνους μικροοργανισμούς που προκαλούν τις ουρολοιμώξεις.

Πώς όμως θα επιλέξουμε το σωστό συμπλήρωμα διατροφής με κράνμπερι;

Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι η περιεκτικότητα που έχει το κάθε σκεύασμα και να είμαστε 100% σίγουροι πως αυτό που θα επιλέξουμε να είναι τιτλοδοτημένο εκχύλισμα, επώνυμο και με όσο το δυνατόν περισσότερες πιστοποιήσεις.

  Η Natures Plus στέκεται στο πλευρό του καταναλωτή με την πιο ολοκληρωμένη και ισχυρή σειρά κράνμπερι!

→ Το Ultra Chewable Cranberry®  αποτελεί την πιο εύληπτη συμπυκνωμένη μορφή τιτλοδοτημένου εκχυλίσματος κράνμπερι με περιεκτικότητα ημερήσιας δόσης 400mg. Αποτελεί την ιδανική μορφή για άτομα που δεν επιθυμούν να καταπίνουν κάψουλες ή ταμπλέτες και επιζητούν ένα νόστιμο, μασώμενο προϊόν με υψηλή αποτελεσματικότητα.

Το Ultra Cranberry 1000® το οποίο περιέχει 1000 mg τιτλοδοτημένου εκχυλίσματος Cranberry, σε συνδυασμό με τιτλοδοτημένα και κλινικά αποδεδειγμένα ωφέλιμα βότανα που προστατεύουν τον  οργανισμό από τις ουρολοιμώξεις, όπως είναι ο αρκτοστάφυλλος και ο άρκευθος. Αποτελεί ιδανική επιλογή για προστασία ακόμα και για άτομα που παθαίνουν επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις που μπορεί να συνοδεύουν μια αγωγή με αντιβιοτικά.

Το Herbal Actives Ultra Cranberry 1500®, το οποίο αποτελεί το ισχυρότερο σκεύασμα κράνμπερι που μπορούμε να βρούμε στην Ελληνική αγορά. Περιέχει 1500 mg τιτλοδοτημένου εκχυλίσματος με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε προανθοκυανιδίνες και το σύστημα Activesense™ το οποίο επιτρέπει τη μέγιστη απορρόφηση του προϊόντος και όλα αυτά σε ταμπλέτα παρατεταμένης αποδέσμευσης 12 ωρών.

Προστατεύστε τον εαυτό σας αυτό το καλοκαίρι. Μην επιτρέψετε στις ουρολοιμώξεις να σας χαλάσουν τις διακοπές και να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία σας.