Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΓΥΝΑΙΚΑ

Beauty routine: Σωστό ντεμακιγιάζ!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μία όμορφη βασίλισσα, που είχε ένα μαγικό καθρέφτη. Κάθε φορά που κοιταζόταν σε αυτόν ρωτούσε : “Καθρέφτη, καθρεφτάκι στον τοίχο πάνω τώρα, Ποια είναι η ωραιότερη σ’ ολόκληρη τη χώρα;”  και εκείνος απαντούσε  “Βασίλισσα μου, μα εσύ είσαι η ωραιότερη σε ολόκληρη τη χώρα.” Μία μέρα όμως ο καθρέφτης άλλη απάντηση έδωσε και είπε, πως υπήρχε κάπου άλλη ωραιότερη από εκείνη. Η βασίλισσα πέφτοντας σε στενοχώρια άρχισε να ρωτάει : “Μα πως είναι δυνατόν; Γιατί; Φταίει το μακιγιάζ μου;” και τότε ο καθρέφτης της απάντησε ” Όχι, το μακιγιάζ σου είναι καλό, αν όμως θέλεις το δέρμα σου να κρατήσεις λαμπερό, πρέπει να μάθεις να κάνεις ντεμακιγιάζ σωστό!”

Ποιο είναι λοιπόν το δίδαγμα της ιστορίας;
Ένα όμορφο δέρμα είναι αποτέλεσμα σωστής περιποίησης, η οποία ξεκινά από το καλό ντεμακιγιάζ!

Το 90% των γυναικών χρησιμοποιεί προϊόντα μακιγιάζ, υπάρχει όμως ένας αρκετά μεγάλος αριθμός που στο τέλος της ημέρας δεν τα αφαιρεί από το πρόσωπο. Είτε αυτό είναι λόγο αφηρημάδας, συμβαίνει κυρίως σε γυναίκες που δεν βάφονται τόσο συχνά, είτε λόγω κούρασης. Όποια και αν είναι η αιτία, η αποφυγή του ντεμακιγιάζ είναι ένας από τους πρωταρχικούς λόγους επιβάρυνσης και γήρανσης του δέρματος.

#Κανόνας 1ος

Ξεβάφουμε Κάθε βράδυ ή όποτε βρισκόμαστε στο σπίτι το μακιγιάζ μας, βοηθώντας έτσι το δέρμα μας να αναπνεύσει.

Ακόμη όμως και αν έχει γίνει η ρουτίνα μας, είμαστε σίγουρες ότι το κάνουμε με τον σωστό τρόπο;

#Κανόνας 2ος

Σωστός τρόπος ντεμακιγιάζ. Σας έχει τύχει να έχετε ξεβάψει το πρόσωπο σας, όμως το πρωί να έχετε ξυπνήσει με ματάκια μουτζουρωμένα ή να έχετε βρει υπολείμματα στο μαξιλάρι σας; Τότε μάλλον δεν ασχοληθήκατε σχολαστικά με το ντεμακιγιάζ σας ή τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε δεν είναι τα κατάλληλα.

Ας δούμε βήμα βήμα τους σωστούς τρόπους ντεμακιγιάζ! 
Βήμα 1

Επιλέγω τα κατάλληλα προϊόντα με βάση το πόσο βαριά σε υφή καλλυντικά χρησιμοποιώ αλλά και με τον τύπο δέρματος. Θα χρειαστούμε τουλάχιστον 3 προϊόντα, ντεμακιγιάζ ματιών, γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ, λάδι ή τζελ για τον βασικό καθαρισμό του δέρματος και τέλος τονωτική λοσιόν καθαρισμού προσώπου. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η νέα τάση που αποτελεί την εύκολη πλέον λύση και την επανάσταση στο ντεμακιγιάζ το νερό Micellaire.

Βήμα 2 

Ξεκινάμε την αφαίρεση του μακιγιάζ από την περιοχή των ματιών. Εφαρμόστε στο βλέφαρο κι αφήστε το προϊόν να δράσει για λίγο, ώστε να διαλυθεί το μακιγιάζ. Στη συνέχεια, σκουπίστε απαλά τη μάσκαρα και άλλα ίχνη του μακιγιάζ, ξεκινώντας από τη ρίζα των βλεφαρίδων προς τις άκρες, ακολουθώντας κατεύθυνση μακριά από το πρόσωπό σας. Για τα ευαίσθητα μάτια επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν. Αν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα, χρησιμοποιήστε προϊόν για την αφαίρεση αδιάβροχου μακιγιάζ.

Vichy Purete Thermal Demaqyeux Bi-Phase για ευαίσθητα μάτια

Avene Demaquillant Douceur Yeux, Aπαλό Τζελ για ντεμακιγιάζ ματιών

Nivea Micellair Skin Breathe Μη Λιπαρό Gel Ντεμακιγιάζ Ματιών 

Βήμα 3

Βασικός καθαρισμός προσώπου. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, για να αφαιρέσετε τους μεγαλύτερους ρύπους χρησιμοποιήστε γαλάκτωμα ή λάδι. Σε καθαρό δίσκο ντεμακιγιάζ, εφαρμόστε προϊόν ντεμακιγιάζ και ακολουθείστε με κατεύθυνση από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω. Στην εφαρμογή του προϊόντος με τις άκρες των δακτύλων, αφήνετε για λίγο να δράσει και στη συνέχεια σκουπίζετε με δίσκο ντεμακιγιάζ. Τέλος, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το μακιγιάζ και από το λαιμό σας.

Lierac Lait Micellaire Γαλάκτωμα Καθαρισμού 

La Roche-Posay Toleriane Dermo Nettoyant, Απαλό Γαλάκτωμα Ντεμακιγιαζ Προσώπου και Ματιών

Nuxe Lait Demaquillant Confort Απαλό Γαλάκτωμα Καθαρισμού 

Βήμα 4 

Τα λιπαρά δέρματα με τάση ακμής έχουν ανάγκη και ένα αφρίζον τζελ καθαρισμού ώστε να απομακρυνθεί η οποιαδήποτε λιπαρότητα από τους πόρους.

Darphin Purifying Foam Gel With Licorice Ήπιο Gel Καθαρισμού

Bioderma Sensibio Ds Gel Moussant Gel Καθαρισμού για επιδερμίδες με λιπαρότητα και απολέπιση

Βήμα 5

Τέλος, χρησιμοποιήστε τονωτικό επιδερμίδας. Όχι μόνο τονώνει το δέρμα, αλλά συγχρόνως συσφίγγει τους πόρους και προετοιμάζει το δέρμα για την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών για να μην την ερεθίσετε.

Synchroline Hydratime Tonic Lotion 250ml Τονωτική Λοσιόν

Dermagor Mes Essentiels Brume Apaisante Aux Eaux Florales Τονωτική Λοσιόν Καθαρισμού

Τώρα έχετε μία τέλεια καθαρή επιδερμίδα, οπότε μπορείτε να προχωρήσετε στη θρέψη και την ενυδάτωση!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*