Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Φακοί επαφής και ξηροφθαλμία: Όταν τα μάτια μας διψούν για ενυδάτωση

Είναι αυτή η αίσθηση που ξυπνάς το πρωί με μία ιδιαίτερη ξηρότητα στα μάτια, και όχι μόνο το πρωί… μιας και μετά από πολύωρη χρήση φακών επαφής η ξηρότητα επανέρχεται.

Περίπου το 50% των χρηστών φακών επαφής πάσχουν από το σύνδρομο ξηροφθαλμίας.

Αλλά τι είναι αυτό ακριβώς που προκαλεί την ξηροφθαλμία;

Είτε πρόκειται για ανεπαρκή παραγωγή δακρύων, ή οποιαδήποτε ελαττώματα στην ταινία των δακρύων. Όταν τα μάτια σας έχουν έλλειψη λίπανσης και υγρασίας στην επιφάνειά τους, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε διάφορα συμπτώματα όπως:

  • Φαγούρα στα μάτια
  • Ερεθισμός και κοκκίνισμα
  • Ξηρότητα
  • Κουρασμένα μάτια
  • Ευαισθησία στο φως
  • Αίσθημα καψίματος

Αυτά είναι συμπτώματα ξηροφθαλμίας και μπορεί επίσης να συνδεθούν με τις καθημερινές δραστηριότητες μας ή το περιβάλλον γύρω μας αλλά και με τη χρήση φακών επαφής.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να το επιδεινώσουν είναι η θέρμανση και ο κλιματισμός των χώρων.

Το οπτικό σύνδρομο υπολογιστών είναι επίσης ένα αίτιο για να στεγνώνουν τα μάτια μας. Ξοδεύουμε άλλωστε υπερβολικό χρόνο μπροστά στις οθόνες όπου το μπλε φως που εκπέμπουν καταπονεί τα μάτια με αποτέλεσμα να τα νιώθουμε κουρασμένα.

Πως αντιμετωπίζω την ξηροφθαλμία
  • Καταρχάς η σωστή χρήση των φακών επαφής τηρώντας του κανόνες υγιεινής πριν τους φορέσουμε είναι πολύ σημαντική.
  • Χρειάζεται επίσης, να τηρούμε το χρόνο ζωής του κάθε φακού, δηλαδή ο μηνιαίος να χρησιμοποιείται ένα μήνα, ο ημερήσιος μία ημέρα, ο ετήσιος ένα χρόνο.
  • Δεν κοιμόμαστε με τους φακούς επαφής διότι η ξηρότητα θα είναι το πρώτο ενοχλητικό σύμπτωμα.
  • Η καθημερινή χρήση των φακών είναι καλό να μην έχει διάρκεια από τη στιγμή που ξυπνάμε μέχρι και να κοιμηθούμε, μιας και τα μάτια μας κουράζονται και ξηραίνονται. Αν δεν έχουμε επιλογή λόγω δουλειάς και δεν θέλουμε να φοράμε γυαλιά τότε χρειάζεται να τα ενυδατώνουμε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Δοκίμασέ τα προϊόντα Artelac⇐🛒

Τα Artelac Complete⇐🛒 είναι ιδανικά για όσους υποφέρουν από συμπτώματα ξηροφθαλμίας, θολή όραση, αίσθημα καύσου. Λιπαντικό οφθαλμικό διάλυμα που προσφέρει ενυδάτωση μακράς διάρκειας για άμεση ανακούφιση. Εξαιρετικά ανεκτό ως προϊόν χωρίς συντηρητικά και χωρίς ρυθμιστικά διαλύματα. Με φυσικά ενυδατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, καρβομερές και ένα πρόσθετο λιπιδικό συστατικό.

Για την ανακούφιση των ερεθισμένων ματιών μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης
τα προϊόντα Vidisan ⇐🛒

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*