Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΤΟΠΙΑ

7 χιονισμένοι προορισμοί για μαγευτικές χειμερινές διακοπές!

Η θερμοκρασία αρχίζει να κατεβαίνει και είναι η ιδανική στιγμή για να αρχίσετε να ονειρευόσαστε ή ακόμη και να πραγματοποιήσετε μία χιονισμένη εξόρμηση κάπου μαγικά και γιατί όχι κάπου μακριά!

 Οι διακοπές στο χιόνι προσφέρουν όλη εκείνη τη μαγεία που χρειάζεται μια παγωμένη απόδραση, γεμάτη πανέμορφα τοπία και χουχουλιάρικη διάθεση δίπλα σε ένα τζάκι.

Βρήκαμε μερικούς πανέμορφους χειμερινούς προορισμούς για τους λάτρεις των ταξιδιών, και μιας και πλησιάζει ο πιο γιορτινός μήνας… μήπως ήρθε ή ώρα να απολαύσουμε επιτέλους αυτά τα λευκά Χριστούγεννα που πάντα ονειρευόμασταν…;!

1 . Ελβετικές Άλπεις

Για μια εκλεπτυσμένη απόδραση  στο χιόνι κατευθυνθείτε προς την Ελβετία, όπου σας περιμένουν οι εκπληκτικές Άλπεις. Με χιονισμένα δάση, παγωμένες κορυφές και αστραφτερές λίμνες, αυτό είναι ένα υπέροχο μέρος για να απολαύσετε αυτή την εποχή. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε τις Ελβετικές Άλπεις το χειμώνα είναι με μια βόλτα με το Glacier Express, το εμβληματικό κόκκινο τρένο που είναι γνωστό ως ένα από τα πιο αργά τρένα express, αφού το ταξίδι του διαρκεί 8 ολόκληρες ώρες! Ο λόγος είναι απλός! Η διαδρομή του στις Ελβετικές Άλπεις, περνάει μέσα από στενές κοιλάδες, πολλές κλειστές στροφές, 91 τούνελ και 291 γέφυρες.

2 . Tromso, Νορβηγία

Ένα χιονισμένο μέρος που είναι επίσης ζωντανό και διασκεδαστικό, το Tromso προσφέρει όλα τα αγαθά. Το χειμώνα, μπορείτε να παρακολουθήσετε το Βόρειο Σέλας, να επισκεφθείτε τον Αρκτικό Καθεδρικό Ναό και να διασχίσετε το χιόνι με ένα έλκηθρο. Η πόλη της Αρκτικής είναι ιδανική για να ζεσταθείτε και να απολαύσετε την αστική ατμόσφαιρα με τους ντόπιους. Υπάρχουν νόστιμα θαλασσινά για να δοκιμάσετε, φεστιβάλ για να γιορτάσετε την εποχή και πολλά εστιατόρια και καφέ. 

3 . Bled, Σλοβενία

Η Σλοβενία είναι όμορφη τον χειμώνα. Κάντε πατινάζ στη λίμνη Bled και στη συνέχεια κάντε μια βόλτα στο λόφο στο Κάστρο Bled για φανταστική θέα στο χιονισμένο τοπίο. Υπάρχουν επίσης πολλές δυνατότητες για σκι.

4 . Lapland, Φινλανδία

Φυσικά, αυτή η λίστα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς μια αναφορά στη Λαπωνία. Βαθιά μέσα στον Αρκτικό Κύκλο, ο παραμυθένιος προορισμός της Φινλανδίας αποτελεί τις τέλειες οικογενειακές διακοπές ή μία ρομαντική χειμερινή απόδραση. Ονειρευτείτε άνετες ξύλινα σπίτια με τζάκι, χιονισμένα δάση και ταράνδους! Για τα πιτσιρίκια, υπάρχει το σπήλαιο του Άγιου Βασίλη και οι βόλτες με έλκηθρο που θα τα ξετρελάνουν. Εδώ υπάρχει τόσο χιόνι που θα κουραστείτε να φτιάχνεται χιονάνθρωπους!

5 . Prague, Τσεχία

Αν ψάχνετε για μια εορταστική απόδραση, η Πράγα είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Ενώ η χιονόπτωση μπορεί να είναι απρόβλεπτη, το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν έχει προηγούμενο. Η περιήγηση στις χριστουγεννιάτικες αγορές είναι απαραίτητη, όπου μπορείτε να βρείτε μερικά παραδοσιακά δώρα και χειροτεχνήματα σε έντονα διακοσμημένες ξύλινες καλύβες, όλα αυτά φυσικά αφού πιείτε ένα φλιτζάνι νόστιμο ζεστό κρασί και ένα trdelník (ζεστή ζύμη με επικάλυψη ζάχαρης) στο χέρι. Κλείνουμε τις πτήσεις σας τώρα!

6 .Highlands, Σκωτία

Αν και η χιονόπτωση είναι απρόβλεπτη και στη Σκωτία, ο χειμώνας εξακολουθεί να την κάνει έναν όμορφο προορισμό. Υπάρχουν πολύ λιγότεροι επισκέπτες από άλλες εποχές του χρόνου, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει εκ των προτέρων όλα όσα θέλετε να κάνετε αυτή την περίοδο. Τα κάστρα στη Σκωτία θα σας μαγέψουν. Απλώς μην ξεχάσετε να ετοιμάσετε τη φωτογραφική μηχανή σας για να απαθανατίσετε το εκπληκτικό τοπίο.

7 . Dolomites, Italy

Με τις πουδρώδεις πλαγιές τους, τον Great Dolomites Road μήκους 86 μιλίων (μία από τις πιο όμορφες διαδρομές στον κόσμο) και τις οδοντωτές κορυφές του, οι Δολομιτικές Άλπεις είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ιταλίας και ένα καταπληκτικό μέρος για επίσκεψη στα χιόνια. Για σκι σε Cortina, Arabba και Selva Gardena ενώ οι βόλτες στα γραφικά χωριά Colfosco, Corvara και San Cassiano θα σε κάνουν να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε παραμυθι.

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*