Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

LIFESTYLE

7 τρόποι εσωτερικής ισορροπίας!

Η ζωή μας είναι συνεχώς σε κίνηση, πως να μην είναι άλλωστε όταν ολόκληρο το σύμπαν το οποίο κατοικούμε ορατό και μη ορατό διαρκώς μεταβάλλεται. Αποτελούμε κομμάτι αυτού και επηρεαζόμαστε όσο το επηρεάζουμε, σκοπός είναι όμως να εκμεταλλευόμαστε τη θετική ενέργεια την οποία εκπέμπει και να ανακαλύπτουμε μέσα από τον άρρηκτο δεσμό μας τα σήματα που θέλει να μας μεταφέρει. 

Οι σκέψεις μας διαχέονται σε αυτό και επιστρέφουν πάλι σε εμάς, με μία διαφορετική ενέργεια. Αν αναλογιστούμε ότι το σύμπαν και ολόκληρη η φύση μας, διέπονται από μία τέλεια αρμονία και ισορροπία, στο πώς λειτουργούν όλα με έναν τρόπο απόλυτης συνέχειας, στο πώς το σώμα και το μυαλό μας μπορούν να επηρεάσουν και να επηρεαστούν, τότε θα δούμε και τη σημαντικότητα που έχει η προσωπική μας ισορροπία.

Η πλειοψηφία των πραγμάτων που συμβαίνουν στο σώμα είναι αποτέλεσμα της ψυχολογία μας. Όταν ο νους και η ψυχή νοσεί αντιστοίχως αυτό εκδηλώνεται σταδιακά ή άμεσα και στο σώμα. Από τη στιγμή που οι ίδιοι έχουμε τον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, έχουμε την ικανότητα να κατευνάσουμε και να εξαλείψουμε οτιδήποτε αρνητικό καλλιεργώντας την εσωτερική μας ισορροπία!

Ανακάλυψε 7 απλούς αλλά χρήσιμους τρόπους που θα φέρουν την εσωτερική ισορροπία και ηρεμία!

1 . Συζήτα με τον εαυτό σου.

Η καλή σχέση με τον εαυτό μας είναι το σημαντικότερο όλων! Το εσώτερο εγώ μας είναι και αυτό που φέρνει στην επιφάνεια όλες τις υποσυνείδητες σκέψεις μας, όλα όσα έχουν καταγραφεί στη μνήμη, καλά και άσχημα, και τα οποία χρειάζεται να διαχειριστούμε. Αν λοιπόν η σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό δεν είναι μία σχέση αυτοεκτίμησης, κατανόησης αλλά και βαθιάς εξομολόγησης τότε αρχίζει να συσσωρεύεται μία εσωτερική πίεση η οποία κάποια στιγμή θα ξεσπάσει με διάφορους τρόπους. Μη φοβάσαι να ακούσεις τη φωνή που υπάρχει μέσα σου, να συζητήσεις με το εγώ σου όσα πραγματικά σε απασχολούν με μία καθαρή ματιά, όπως ακριβώς θα έκανες με έναν καλό φίλο. Μπορεί στην αρχή να φαντάζει δύσκολο, με τον καιρό όμως θα γίνει θεραπευτικά λυτρωτικό!

2 . Διαλογισμός

Μία από τις ισχυρότερες μορφές πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση. Είναι το δεύτερο στάδιο της συζήτησης με τον εαυτό μας, καθώς εδώ ξεφεύγουμε από τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής και της καθημερινότητας και φέρνουμε στην επιφάνεια το υποσυνείδητο. Σίγουρα η αρχή είναι δύσκολη, ειδικά για τα άτομα που είναι συνεχώς σε κίνηση χωρίς να ηρεμούν λεπτό και για εκείνα που η σκέψη τους ταξιδεύει διαρκώς από το ένα θέμα στο άλλο.  Είναι όμως η αρχή μιας ουσιαστικής εσωτερικής επικοινωνίας η οποία μπορεί να λύσει ακόμη και τους πιο δύσκολους προβληματισμούς μας. Αφιέρωσε λίγα λεπτά καθημερινά στο διαλογισμό και βίωσε την πραγματική ηρεμία η οποία με την εξάσκηση θα μετατρέπεται σε βαθιά γαλήνη. Αν αντιμετωπίζεις κάποια δυσκολία στη συγκέντρωση μπορείς για αρχή να απευθυνθείς σε ειδικούς δασκάλους διαλογισμού.

3. Απομάκρυνε οτιδήποτε τοξικό από τη ζωή σου.

Μιλώντας για τοξικότητα μπορούμε να αναφερθούμε σε πολλά πράγματα, σε σκέψεις, σε συναισθήματα, σε τροφές, σε ανθρώπους. Οτιδήποτε κάνει κακό σε κάποιο κομμάτι του εαυτού μας είναι απαραίτητο να απομακρύνεται, ακόμη και αν προκύπτει από εμάς τους ίδιους. Διώξε μακριά τις τοξικές σκέψεις σου και μην επηρεάζεσαι από ανθρώπους που προσπαθούν να σου επιβάλλουν την αρνητική τους ενέργεια ή τον δικό τους τρόπο σκέψης και ζωής. Τη σκέψη σου μπορείς να τη διαχειριστείς, αν όμως δεν μπορείς να διαχειριστείς τις συμπεριφορές τέτοιου είδους ανθρώπων τότε απλά απομακρύνσου.

4. Υγιεινή διατροφή

Λειτουργεί ακριβώς όπως και οι σκέψεις. Ότι είναι καλό μας ωφελεί, ότι είναι κακό μας βλάπτει. Η διατροφή επηρεάζει και επηρεάζεται από την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης. Το πως λειτουργεί ένα άτομο σε περιόδους στρες ή στεναχώριας με το φαγητό είναι δείγμα έλλειψης εσωτερικής ισορροπίας. Προσπάθησε να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο διατροφής χωρίς αλκοόλ, ακόμη και σε δύσκολες περιόδους. Το σώμα είναι ο ναός της ψυχής και να διατηρηθεί ήρεμη χρειάζεται το σπίτι της να είναι καθαρό.

5. Η άσκηση λειτουργεί βοηθητικά

Μπορεί όλα τα παραπάνω να χρειάζονται ηρεμία και συγκέντρωση, όμως και η άσκηση λειτουργεί ως εκτόνωση και αποβολή όλης της συσσωρευμένης ενέργειας. Ανακάλυψε το είδος της άσκησης που είναι βοηθητικό για εσένα, όπως για παράδειγμα η yoga, και αφιέρωσε καθημερινά λίγο χρόνο. Η σωματική δυναμική σε συνδυασμό με τα παραπάνω και ειδικότερα με το διαλογισμό θα ανακαλύψεις πως επιφέρει πραγματική την εσωτερική αρμονία.

6. Βρες αφορμές για να γελάς

Ψυχοθεραπευτικό και τονωτικό! Το γέλιο δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινότητα μας, καθώς είναι από τους σημαντικότερους τρόπους εκτόνωσης και αύξησης της καλής διάθεσης. Ακόμη και όταν όλα σου φαίνονται γκρίζα, βρες τρόπους, αυτοσαρκάσου, δες τη δύσκολη πλευρά με χιούμορ, βάλε μία χιουμοριστική ταινία, και γενικότερα γέλα! Γέλα και σε λίγα λεπτά θα νιώθεις το εσωτερικό βάρος να απομακρύνεται. Μη ξεχνάς πως 15 δευτερόλεπτα γέλιου χαρίζουν 2 μέρες ζωής!

7. Χρησιμοποίησε φυσικά συμπληρώματα ευεξίας

Η επιστήμη έχει φέρει πλέον την ευεξία δίπλα μας κάνοντας τη χρήση των βοτάνων της ακόμη πιο απλή. Ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής με εκχυλίσματα από τα πιο ευεργετικά βότανα που αποδεδειγμένα προσφέρουν ηρεμία και ευεξία είναι η ιδανική επιλογή για να ξεκινήσουμε μία δύσκολη μέρα. Συνδυαστικά με τους παραπάνω τρόπους, ένα φυτικό συμπλήρωμα για τόνωση και ηρεμία, είναι ένα συν στην επίτευξη της εσωτερικής μας ισορροπίας.

Ανακάλυψε τα φυσικά προϊόντα της Agan

Eusensia- Stress adapt :Ρύθμιση & ισορροπία του καθημερινού στρες! Προσφέρει μια φυσική ώθηση σε όποιον αισθάνεται ψυχικά και σωματικά κουρασμένος, προσπαθώντας να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις του σύγχρονου και απαιτητικού τρόπου ζωής στην εργασία, το σχολείο, τον αθλητισμό, την οικογένεια.

Eusensia -No Depress: Αντίδοτο στη θλίψη & τα αρνητικά συναισθήματα! Με σαφράν (Affron®), ροδιόλα και γκριφόνια), αμινοξέα, βιταμίνες και μικροθρεπτικά συστατικά που δρουν συνεργικά, επαναφέρει την ισορροπία σε περιπτώσεις ψυχοσωματικών διαταραχών, ομαλοποιούν της συναισθηματικές λειτουργίες και ανακουφίζουν από την ψυχική κόπωση.
Eusensia -Calm Factors: Ένας φυσικός σύμμαχος ενάντια στο άγχος και την ένταση! Βοηθά στην αντιμετώπιση κάθε αγχωτικής κατάστασης. Περιέχει Lactium ένα απόλυτα φυσικό συστατικό, ένα βιοενεργό δεκαπεπτίδιο (a-cazosepine) που προέρχεται από υδρόλυση της καζεΐνης (πρωτεΐνη του γάλακτος). Το Lactium® χαίρει μεγάλης αναγνώρισης στην Ευρώπη, όπου είναι γνωστό και ως «Η πρωτεΐνη της ηρεμίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*