Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΤΟΠΙΑ

7 μέρη στην Ελλάδα που το χειμώνα μοιάζουν παραμυθένια

1 . Περτούλι Νομός Τρικάλων

Ένας ορεινός παράδεισος περιτριγυρισμένος από βουνά, με πυκνά δάση, καταπράσινα λιβάδια και τρεχούμενα νερά. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.100 μ. στις πλαγιές του Κόζιακα, με τα γραφικά πέτρινα σπίτια, το χιονοδρομικό κέντρο και τις καλές τουριστικές υποδομές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ορεινά θέρετρα της Ελλάδας.

2 . Καϊμάκτσαλάν – Βόρας Νομός Πέλλας

Το όρος Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και βρίσκεται κατά μήκος της έλληνο-γιουγκοσλαβικής μεθορίου ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του βουνού ανήκει στο νομό Πέλλας έως τα όρια του νομού Φλώρινας. Η ψηλότερη κορυφή του Βόρα είναι το Καϊμάκτσαλαν με ύψος 2.524 μέτρα ενώ κατά μια εκδοχή το όνομά της σημαίνει «λευκή κορυφή» όπου υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και αποτελεί μνημείο Σέρβων Πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η πλούσια και σπάνια βλάστηση του Βόρα περιλαμβάνει πολλά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας παγκοσμίως.

3 . Δημητσάνα Νομός Αρκαδίας

Η Δημητσάνα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Είναι θαυμαστή για την μοναδική αρχιτεκτονική της, τους ατμοσφαιρικούς ξενώνες, το καλό παραδοσιακό φαγητό, τα εντυπωσιακά μοναστήρια, το φαράγγι του Λούσιου και το ελατοσκέπαστο Μαίναλο σε απόσταση αναπνοής. Αποτελεί εδώ και χρόνια μια από τις δημοφιλέστερες βάσεις για διαφορετικά είδη τουρισμού (ρομαντικά χειμωνιάτικα weekends, εναλλακτικές εξορμήσεις στον Λούσιο και τον Αλφειό, οικογενειακές εκδρομές).

4 . Ιωάννινα

Όλες οι εποχές είναι κατάλληλες για να επισκεφτείς τα Ιωάννινα, ο χειμώνας όμως έχει μία διαφορετική μαγεία. Η λίμνη και το κάστρο χιονισμένα μοιάζουν ακόμη πιο επιβλητικά. Το παραδοσιακό φαγητό και το τσίπουρο θα σας ζεστάνει, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου είναι ιδανικό για τους λάτρεις του σκι.

5 . Νεράιδα Κοζάνης

Νεράιδα είναι οικισμός του δήμου Σερβίων – Βελβεντού στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης. Είναι παραλίμνιος οικισμός της λίμνης του Πολυφύτου, βρίσκεται στο κέντρο της λίμνης, ψηλά στο λόφο Νεράιδας και στα όριά του βρίσκεται η γέφυρα Σερβίων Νεράιδας. Η πλεονεκτική της αυτή τοποθεσία αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου. Καθημερινά σταθμεύουν τουριστικά λεωφορεία με τουρίστες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Το υγρό και στερεό στοιχείο ξετυλίγονται μοναδικά  στα πόδια του επισκέπτη και σε συνδυασμό με τα παιχνίδια της φύσης προσφέρουν από κάθε γωνιά του χωριού μία μαγευτική εικόνα.

6. Λιτόχωρο Πιερίας

 Γραφικό και φιλόξενο το Λιτόχωρο, είναι έτοιμο κάθε στιγμή να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στον ταξιδιώτη κάθε εποχή. Στα στενά σοκάκια και τις πλατείες του Λιτόχωρου, είναι ολοφάνερες η συνοχή και η γνησιότητα του λαϊκού πολιτισμού, ανάμεσα στα σπίτια με τη χαρακτηριστική μακεδονική αρχιτεκτονική. Τουριστικό θέρετρο με εύκολη πρόσβαση τόσο σιδηροδρομικώς όσο και οδικώς, μόλις πέντε χιλιόμετρα από τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης υποδέχεται με αρχοντιά και ευγένεια τους επισκέπτες του, προσφέροντάς τους με την κατάλληλη υποδομή του όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για να χαρούν τις μικρές ή μεγάλες διακοπές τους αλλά και τα Σαββατοκύριακά τους.

7 . Φλώρινα

Ζωντανή και γραφική, με νεοκλασικά και μακεδονίτικα σπίτια κι ένα μικρό ποταμό να τη διασχίζει, η «πόλη των φλουριών» έχει εξελιχτεί σε κλασικό χειμερινό προορισμό κυρίως χάρη στο χιονοδρομικό κέντρο και στην άγριας ομορφιάς φύση που την περιβάλλει. Στη Φλώρινα θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε τις περίφημες ντόπιες πιπεριές, τα φασόλια Πρεσπών, τα ψάρια από τις λίμνες, συνοδεία από ντόπιο τσίπουρο και κρασί Αμυνταίου.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*