Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΓΥΝΑΙΚΑ

6 tips για τη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής το καλοκαίρι

Παραλία, παραλία και πάλι παραλία…!

Ναι αυτή είναι η μεγαλύτερη καλοκαιρινή επιθυμία, ειδικότερα εκείνων που κατοικούν στις μεγαλουπόλεις ανάμεσα στα φλογερά τσιμεντένια κτίρια. Μία ή πολλές βουτιές είναι ότι χρειάζεται για να δροσιστείς, να ασκηθείς και να τονώσεις την ενέργεια σου! 

Όμως…. μιας και η φύση έχει προνοήσει στη διαφορετικότητα μας, οι γυναίκες είναι απαραίτητο να έχουν πάντοτε στο μυαλό τους την ειδική φροντίδα που χρειάζεται η ευαίσθητη περιοχή, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών όπως κολπίτιδες, μυκητιάσεις κλπ. 

6 #tips φροντίδας της ευαίσθητης περιοχής

1 . Αλλαγή μαγιό

Βασικός κανόνας που όλο και περισσότερες γυναίκες τείνουν να τον υιοθετούν, η αλλαγή μαγιό έπειτα από τη βουτιά στη θάλασσα. Η υγρασία σε συνδυασμό με τη ζέστη αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν μύκητες. Δεν είναι κόπος λοιπόν να ρίξουμε στην τσάντα μας ένα δεύτερο μαγιό, plus έτσι έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε όλη τη συλλογή μας, ακόμη και εκείνα που έχουν μείνει ξεχασμένα στο συρτάρι.

2 . Άμμος/πετσέτα

Είναι αλήθεια πως η εικόνα χαλάρωσης στην αμμουδιά καθώς σε χτυπάνε ελαφρά τα κύματα της ακτής είναι ειδυλλιακή, μπορεί όμως να αποδειχθεί και επικίνδυνη. Είναι καλό να αποφεύγουμε να καθόμαστε στην αμμουδιά ή οπουδήποτε χωρίς την προστασία κάποιας πετσέτας ή ψάθας. Φροντίζουμε επίσης η πετσέτα μας να είναι στεγνή ή να την αλλάζουμε, καθώς η υγρασία θα προσπαθήσει και εδώ να κάνει εύκολα την εντυπωσιακή εμφάνιση της προχωρώντας προς το μαγιό.

3 . Χρήση ταμπόν

Σίγουρα μπορείς να απολαύσεις το απέραντο γαλάζιο και τις παραλίες ακόμη και στις δύσκολες μέρες σου, καθώς η σωστή χρήση ταμπόν αποτελεί πλέον μία ασφαλή μέθοδο αντιμετώπισης της ροής της περιόδου. Δεν ξεχνάμε όμως ποτέ πως πραγματικά η σωστή χρήση είναι αυτή που προστατεύει και την υγεία μας! Φροντίζουμε να αλλάζουμε το ταμπόν αμέσως μετά τη βουτιά μας και συνεχίζουμε με τη συνήθη συχνότητα μεταξύ των 3-4 ωρών, αναλόγως τη ροή.

4. Προτιμάμε τα βαμβακερά εσώρουχα

Οι υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες προστάζουν τη χρήση βαμβακερών εσωρούχων για τους λόγους που ήδη αναφέραμε. Επίσης φεύγοντας από την παραλία είναι καλό να μην παραμένουμε ώρες με το μαγιό, ακόμη και αν αυτό είναι στεγνό, καθώς η σύνθεση των περισσότερων συγκρατεί αμέσως υγρασία.

5. Στενά ρούχα

Μπορεί το χειμώνα να είμαστε λάτρεις των ρούχων που αναδεικνύουν τη σιλουέτα, η καλοκαιρινή θερμοκρασία όμως ζητά αέρινα και ανάλαφρα ρούχα και υφάσματα ώστε να αποφεύγεται η εφίδρωση. Ας κρατήσουμε βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού μας, πως η ευαίσθητη περιοχή είναι καλό να μην δέχεται πίεση από πολύ στενά ρούχα χειμώνα-καλοκαίρι!

6. Καθαριότητα με ειδικά προϊόντα

Η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής είναι φυσικά το άλφα και το ωμέγα, γι΄αυτό τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε χρειάζεται να είναι εξειδικευμένα και να μην επηρεάζουν το pH της περιοχής.

EVA INTIMA από την INTERMED σέβονται το pH της ευαίσθητης περιοχής, προσφέρουν καθαριότητα και ανακούφιση από διάφορα συμπτώματα και προστατεύουν!

Eva Intima Wash Original

Απαλό υγρό καθημερινού καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής χωρίς σαπούνι, ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει παράλληλα ανακούφιση και προστασία. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, με υψηλή δερματολογική ασφάλεια pH 3,5.

Eva Intima Wash Special 

Κατάλληλο για περιόδους έντονης σωματικής άσκησης αλλά και για τους θερμούς μήνες του έτους. Προσφέρει καθημερινό καθαρισμό, ανακούφιση από τυχόν ερεθισμούς ή φλεγμονές, τονώνει το δέρμα και μειώνει την εφίδρωση χάρη στα εκχυλίσματα ευκαλύπτου.

Ανακάλυψε όλα τα προϊόντα EVA πατώντας στην εικόνα ⇓

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*