Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

DIY

5 tips για να φέρεις στο σπίτι σου την άνοιξη!

1 . Καθαρός αέρας

Σίγουρα ο καθαρός αέρας με αίσθηση φρεσκάδας είναι το ιδανικό κλίμα ώστε να μπορείς να παίρνεις ευχάριστες βαθιές αναπνοές! Μπορεί να ανοίγεις συχνά το παράθυρο για να ανανεώνεις τον αέρα σου, όμως αυτός ο καιρός είναι παγίδα…οπότε αυτό που χρειάζεσαι είναι φυτά εσωτερικού χώρου που ανανεώνουν την ατμόσφαιρα!

ARECA PALM

Ένας κομψός μικρός φοίνικας που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 2 μέτρα, τα φύλλα του έχουν την ιδιότητα να φιλτράρουν τις τοξίνες και να καθαρίζουν τον αέρα του χώρου όπου βρίσκονται!

Αλόη

Η αλόη πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στη συλλογή από φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι σου. Καθαρίζει την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο και το μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ παράλληλα αυξάνει το οξυγόνο στο χώρου σου. Επιπλέον το τζελ που υπάρχει εντός των φύλλων της έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Γιατί λοιπόν να μη την επιλέξεις για να διακοσμήσει τους εσωτερικούς σου χώρους;

2 . DIY Spray Κίτρου

Πίσω από την ανοιξιάτικη μανία καθαρισμού που μας πιάνει μόλις αλλάζουν οι εποχές, κρύβεται η επιθυμία να αποβάλλουμε τη σκόνη του χειμώνα, αλλά και η αίσθηση φρεσκάδας που αποπνέει η μυρωδιά καθαριότητας. Φτιάξτε το δικό σας σπρέι εσπεριδοειδών με:

  • 90 ml νερό
  • 90 ml βότκα
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο κίτρου ή άλλου εσπεριδοειδούς
3 . Χειροποίητο ποτ πουρί

Δεν είναι πλεονέκτημα του χειμώνα η δημιουργία ποτ πουρί, κάθε εποχή μπορεί να έχει τα δικά της αρώματα! Δοκιμάστε με φρούτα όπως τα εσπεριδοειδή και λαχανικά όπως το αγγούρι, σε ένα δοχείο και αφήστε τα να σιγοβράζουν.  Αφήστε το άρωμα της άνοιξης να πλημμυρίσει την κουζίνα σας, και έπειτα μοιράστε τα σε μικρά βαζάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού!

4. Αιθέρια έλαια

Επιλέξτε τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια  είτε για συσκευή καύσης ελαίων, είτε σε στικ και αφήστε τα αρώματα να κατακλύσουν το δωμάτιο αλλά και την ψυχή σας!

5 . Αρωματικά κεριά

Η φλόγα ενός κεριού με εσπεριδοειδή είναι αρκετά δυνατή για να γεμίσει το χώρο με καθαρότητα και ανοιξιάτικα αρώματα! Apivita Natural Candle Orange! 

 

 

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*