Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

LIFESTYLE

5 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για να επισκεφτείς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ- ΜΟΥΣΙΚΗ
1. Χορός με τη σκιά μου, Μάνος Χατζιδάκις

Η τρίτη χρονιά του Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανοίγει με μια μεγάλη καλλιτεχνική πρόκληση. Τέσσερα από τα πιο εμβληματικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι –Ο κύκλος του C.N.S., Ο καπετάν Μιχάλης, Το καταραμένο φίδι, Το χαμόγελο της Τζοκόντας– χορογραφούνται από τον Κωνσταντίνο Ρήγο και παρουσιάζονται από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια ενιαία παράσταση με τίτλο Χορός με τη σκιά μου.

Από τις 9 Νοεμβρίου 2019 και για πέντε παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. 

Το σκηνικό της παράστασης έγινε με τη συνεργασία της Μαίρης Τσαγκάρη. Τα κοστούμια σχεδιάζουν οι Deux Hommes, τους φωτισμούς ο Χρήστος Τζιόγκας και το βίντεο ο Βασίλης Κεχαγιάς.

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 30, 35, 40, 45, 50, 70 ευρώ
Φοιτητικό, παιδικό: 12 ευρώ
Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ
*Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων με 2 ευρώ μέσω του προγράμματος «Ένα προς Ένα».
Περισσότερες πληροφορίες εδώ ⇒ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ / ΧΟΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ
2. Music Escapades: Μιχάλης Δέλτα

Ο Μιχάλης Δέλτα επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ και μας παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ, Elation, ένα κομψοτέχνημα σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής με νέες συνεργασίες που συνδέουν την Ελλάδα με το Βερολίνο και την Πολωνία.

Μαζί του θα είναι μια ομάδα σημαντικών μουσικών, που με τα δυνατά ηχοχρώματα και τα ρυθμικά μοτίβα τους, θα μας ταξιδέψουν στον ορχηστρικό πίνακα του Elation, όπου το αστικό τοπίο συνομιλεί με τη φύση και η ανθρώπινη ύπαρξη συναντιέται με το απόκοσμο.

Electronica, ambient και techno μουσικoί καμβάδες μαζί με αλλοιωμένους ήχους κλασικού πιάνου, cello τενούτες και ουράνια φωνητικά είναι ο σημερινός δυνατός αλλά και ταυτόχρονα ευαίσθητος ήχος του Μιχάλη Δέλτα.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 ώρα 21:00 / Τοποθεσία Φάρος

Είσοδος Ελεύθερη

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
3. SNFCC Running Team

Οι οπαδοί του τρεξίματος ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μία ομάδα η οποία προπονείται κάθε Τρίτη και Σάββατο με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών/ προπονητριών δρόμων αντοχής. Στόχος, η βελτίωση των ατομικών επιδόσεων μέσα από την ομαδική προπόνηση και την υποστήριξη της ομάδας.

Σάββατο 02, 09, 16, 23, 30/11
08.30-10.00

Τρίτη 05, 12, 19, 26/11
18.30-20.00

Για ηλικίες 15 ετών και άνω
Έως 50 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

*Η συμμετοχή των εφήβων 15-17 ετών γίνεται με άδεια και παρουσία κηδεμόνα

Περισσότερες πληροφορίες εδώ : SNFCC Running Team

4. Δημιουργική Ενόργανη

Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ευλυγισία και τη μυϊκή συναρμογή. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Σάββατο 02, 09, 16, 23, 30/11
11.45-13.00

Για παιδιά 3-6 ετών
Έως 20 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ ⇒ Δημιουργική ενόργανη

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
5. Γιάννης Ψυχοπαίδης: ΠΟΙΗΤΙΚΑ – Η ζωγραφική συναντάει την ποίηση

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με ζωγραφικές ενότητες του καλλιτέχνη οι οποίες αναφέρονται, εμπνέονται και συνομιλούν με τους ποιητές και τον ποιητικό τους λόγο.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα διαφορετικών τεχνικών, όπως χαρακτικά, ακουαρέλες και ελαιογραφίες, καθώς και μία σειρά με πορτρέτα των ποιητών.

Μια εικαστική συνομιλία με την Οδύσσεια του Ομήρου, τον Παρμενίδη, τον Ηρώνδα, τον Κάλβο, τον Μπάυρον, τον Παλαμά, τον Καβάφη, τον Καρυωτάκη, τον Λόρκα, τον Σεφέρη, τον Ελύτη, τον Ρίτσο, τον Εμπειρίκο, τον Σαχτούρη, την Δημουλά, μέχρι και τον Κοντό, τον Φωστιέρη, τον Βλαβιανό, τον Κυπαρίσση, τον Μεταξά, τον Σιώτη.

Η εμπειρία της έκθεσης συμπληρώνεται με έναν ακουστικό περίπατο. Οι φωνές της Αμαλίας Μουτούση και του Νίκου Κουρή μας ταξιδεύουν στον εικαστικό κόσμο του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Επισκεφθείτε την έκθεση με τα ακουστικά σας και αναζητήστε τους QR κωδικούς.

Από 09/10/19 έως 12/01/20 | Καθημερινά 09.00-22.00

Ελεύθερη είσοδος

Περισσότερες πληροφορίες εδώ ⇒ Έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*