Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

FITNESS-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 βήματα για να χάσεις τα κιλά των διακοπών

Επιστρέψαμε, ίσως με λίγα κιλά παραπάνω μιας και οι διακοπές και η ξεκούραση ανοίγουν την όρεξη! Δε χρειάζεται να θυμώνεις με τον εαυτό σου, ούτε να ξεκινήσεις εξαντλητικές δίαιτες, χρειάζεται απλά μερικά σωστά βήματα ώστε να μπεις και πάλι σε πρόγραμμα!

1 . Η επιστροφή της διατροφής

Στις διακοπές ξεχνάμε τις καλές μας διατροφικές συνήθειες, γι΄ αυτό και είναι σημαντικό να τις επαναφέρουμε με ένα σταθερό πρόγραμμα, ακολουθώντας όλα τα γεύματα, και ειδικότερα 5, πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό. Έτσι ο μεταβολισμός μας θα τεθεί και πάλι σε κίνηση. Οι ποσότητες των γευμάτων πρέπει να είναι μικρές έως κανονικές, και φυσικά να αποφεύγουμε τα λιπαρά.

2 . Κατανάλωση νερού

Ένα ποτήρι νερό πριν το φαγητό μπορεί να μειώσει σημαντικά την όρεξη και την τάση για υπερκατανάλωση φαγητού. Συγκεκριμένα, οι J.D. Stookey et al (Obesity and Diabetes Week, Ιαν 2005) με έρευνα που έκαναν κατέληξαν στο ότι: «ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού μπορεί να βοηθήσει την εμφάνιση παχυσαρκίας». Αυτό γιατί στην προσπάθεια του σώματος να αντιμετωπίσει την ανεπαρκή παρουσία υγρών αναζητά την πρόσληψη λιπαρής τροφής, αφού ο μεταβολισμός των λιπών αποδίδει αρκετά μεγάλη ποσότητα νερού συγκριτικά με το μεταβολισμό των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών.

3. Φρούτα και λαχανικά

Είναι επίσης μία καλή πηγή ενυδάτωσης και βιταμινών. Μπορείς να μοιράσεις μέσα στη μέρα σου και ειδικότερα σε δεκατιανό και απογευματινό ορισμένα φρούτα και λαχανικά, αλλά και να συνοδεύσεις τα κυρίως γεύματα σου. Αν η γεύση ορισμένων λαχανικών δεν είναι η ιδανική για εσένα, δοκίμασε διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος με αρκετά μπαχαρικά και θα αλλάξεις γνώμη.

4 . Άσκηση, ένας τρόπος ζωής

Σε κάθε επιτυχημένη απώλεια βάρους, η σωματική άσκηση έχει τη δική της συμβολή. Ενισχύει την ταχύτερη απώλεια κιλών και λίπους, προσφέρει τόνωση και γράμμωση στα «δύσκολα» σημεία και ενισχύει την καρδιοαναπνευστική υγεία. Το πρόβλημα είναι ότι ο αρχικός ενθουσιασμός μας συνήθως μετριάζεται ή δεν βλέπουμε αρκετά σύντομα απτά αποτελέσματα και τα παρατάμε. Χρειάζεται επιμονή και πειθαρχία, αλλά και να μπει στην καθημερινότητα μας η άσκηση.

5. Σπιτικό και υγιεινό

Ο γρήγορος τρόπος ζωής και ο λιγοστός ελεύθερος χρόνος μας έχουν οδηγήσει αρκετές φορές στο τυποποιημένο φαγητό, κάτι που περιέχει περισσότερα λιπαρά αλλά και αμφιβόλου ποιότητας υλικά. Για μία σωστή και υγιεινή διατροφή το σπιτικό φαγητό είναι ότι καλύτερο, καθώς επιλέγεις τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις αλλά και τον τρόπο που θα μαγειρευτεί το φαγητό.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της αναδιοργάνωσης, είναι λοιπόν η ευκαιρία να ξεκινήσεις πρώτα με την υγεία σου αλλά και το σώμα σου!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*