Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

3 πολύτιμες βιταμίνες για να αντιμετωπίσεις το κύμα καύσωνα

Σε κλοιό καύσωνα έρχεται η χώρα μας τις επόμενες μέρες και το πρώτο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού είναι γεγονός. Σύμφωνα μάλιστα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία θα κορυφωθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου και θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πώς να θωρακίσεις το σώμα και το δέρμα σου.

Το βασικό ζητούμενο, λοιπόν,  για την προστασία του οργανισμού σε περιόδους έντονης ζέστης είναι να χαμηλώσουμε τον εσωτερικό θερμοστάτη του σώματός μας. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε την αφυδάτωση, ενώ είναι επίσης απαραίτητο για τη σωστή διεξαγωγή των ζωτικών λειτουργιών και την ευεξία μας, να φροντίσουμε η διατροφή μας να είναι πλούσια σε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Ωστόσο, πέρα από την αναγκαιότητα μίας ισορροπημένης διατροφής, υπάρχουν συμπληρώματα βιταμινών που μπορούν να μας θωρακίσουν από:

  • την καλοκαιρινή ζαλάδα
  • την ηλίαση
  • την εξάντληση
  • τη φωτογήρανση
  • και τα εγκαύματα.

Βιταμίνη C

Εάν η βιταμίνη C, είναι απαραίτητη όλο το χρόνο, το καλοκαίρι είναι διπλά απαραίτητη.

Η αγαπημένη όλων μας  βιταμίνη C μας βοηθάει:

  • Να αντιμετωπίσουμε την εκτεταμμένη ζέστη καλύτερα αποτρέποντας την εμφάνιση προβλημάτων που εμφανίζονται λόγω της υψηλής θερμότητας, όπως είναι η θερμοπληξία και η ηλίαση. Ο λόγος είναι ότι συγκεκριμένο συστατικό που βρίσκεται στη βιταμίνη C, ενισχύει τη δράση των ιδρωτοποιοών αδένων, βοηθώντας τους να ανταπεξέλθουν στον αυξημένο φόρτο εργασίας τους.
  • Μειώνει το χρόνο που χρειάζεται το σώμα για να προσαρμοστεί από ένα θερμό σε ένα λιγότερο θερμό περιβάλλον και το αντίθετο. Με άλλα λόγια αυτό ακριβώς που μας συμβαίνει όταν βγαίνουμε από το κλιματιστικό της δουλειάς, του σπιτιού και του αυτοκινήτου σε εξωτερικό χώρο και το ανάποδο.
  • Η βιταμίνη C προστατεύει το δέρμα από ηλιακά εγκαύματα, αφού δρα σαν φυσικό αντιοξειδωτικό και συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.
Power Health Vitamin C 1000mg με Στέβια + Vitamin C 500mg 

Βιταμίνη Ε
  • Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτικά οφέλη που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV. Είναι επίσης ένας πολύ καλός θεραπευτικός παράγοντας για τα ηλιακά εγκαύματα. Η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής της βιταμίνης Ε βοηθά την επιδερμίδα να απορροφήσει άμεσα αυτό το θρεπτικό συστατικό και να εργαστεί για την αναστροφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου.
  • Η ικανότητα της βιταμίνης Ε να συνεργάζεται με τη βιταμίνη C, παίζει επίσης ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των αλλεργικών συμπτωμάτων που ταλαιπωρούν πολλούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Power Health Classics Platinum Vit E

Βιταμίνη D
  • Βοηθάει στην ανάπτυξη του πάχους του δέρματος κάτι που ισοδυναμεί με λιγότερες ρυτίδες.
  • Η βιταμίνη D έχει τη δυνατότητα να συντεθεί στον οργανισμό μας, όταν εκθέτουμε τον εαυτό μας στην ηλιακή ακτινοβολία. Το καλοκαίρι επομένως ο ήλιος είναι εκεί για να βοηθήσει το σώμα σας να συνθέσει την πολύτιμη αυτή βιταμίνη. Ωστόσο, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος. Γι’ αυτόν το λόγο συστήνεται μία ισορροπημένη έκθεση στον ήλιο σε συνδυασμό με ένα συμπλήρωμα Βιταμίνης D.
Power Health Classics Platinum Range D-Vit 3 2000iu 

Τα πρώτα θερμά ρεύματα «χτύπησαν» τη χώρα μας και ο υδράργυρος από σήμερα θα ανεβαίνει καθημερινά. Οι υψηλές θερμοκρασίες θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του ανθρώπινου σώματος και γι’ αυτό πρέπει να τον λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*