Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

FASHION

10 στιλιστικά tips για να είσαι πάντοτε κομψή!

Το στιλ και η κομψότητα έχουν να κάνουν σίγουρα και με το προσωπικό γούστο, υπάρχουν όμως κάποιες συμβουλές δοκιμασμένες από τους fashion experts που μπορεί πραγματικά να απογειώσουν ένα look!

1 . Το κλασσικό είναι πάντοτε στη μόδα

Οι τάσεις στα ρούχα είναι υπέροχες διότι σε ανανεώνουν, μα φυσικά κάποιες έρχονται και φεύγουν. Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει όμως και εξακολουθεί να είναι διαχρονικό είναι αυτό που λέμε ”κλασικό στυλ” και κάποια κομμάτια δεν πρέπει να λείπουν από καμία ντουλάπα. Ένα από αυτά είναι και το μικρό μαύρο φόρεμα “little black dress” που ξεκίνησε από την Coco Chanel και θυμόμαστε έντονα να συνεχίζει με κομψότητα να φορά η Audrey Hepburn, εντός αλλά και εκτός από τις ταινίες της. Η κομψότητα αυτών των γυναικών θα μας ακολουθεί και θα μας εμπνέει, πάρε ιδέες από το στυλ τους προσάρμοσέ τες στο σωματότυπο σου και φυσικά μην ξεχάσεις το μαύρο φόρεμα, είτε εφαρμοστό, είτε με εντυπωσιακούς γιακάδες και ντεκολτέ!

2 . Χρώματα που κολακεύουν τη σιλουέτα

Ποια είναι αυτά;  Τα χρώματα που συμπληρώνουν τον τόνο του δέρματος! Δηλαδή:

  • Αν το δέρμα σας είναι πολύ λευκό, ροδακινί ή ζεστό μπεζ, χρώματα όπως το πράσινο, το κίτρινο, το κοράλλι μπορεί να είναι κατάλληλα για εσάς.
  • Αν είναι πιο ροζ ή πλησιάζει το χρώμα της μόκας, σου ταιριάζουν χρώματα όπως το πράσινο του νεφρίτη, το ροζ παλ και το μπλε-γκρι.
  • Το δέρμα που πλησιάζει σε καφέ τόνους το συμπληρώνουν χρώματα όπως το πράσινο της ελιάς, το μουσταρδί, το πορτοκαλί της κολοκύθας και το καφέ.
  • Σε δέρματα που μέσα τους κρύβουν έναν απαλό πράσινο τόνο ή πολύ ψυχρό καφέ ταιριάζουν μωβ, μαύρο, μπλε αλλά και κόκκινο. 

Για να βρεις τη δική σου απόχρωση χρειάζεται αρκετή έρευνα και δοκιμές χρωμάτων, όταν όμως ανακαλύψεις αυτά που σου ταιριάζουν, θα μαγευτεί ακόμη και ο καθρέφτης σου!

3 .Επίλεξε ρούχα με βάση τον τύπο του σώματος σου

Διαθέτεις σώμα σε σχήμα μήλου ή σε σχήμα αχλαδιού; Με άλλα λόγια, τραβάμε τη στυλιστική προσοχή ανάλογα με το σωματότυπο είτε στο πάνω μισό του σώματός μας ή στο κάτω μισό. Αν για παράδειγμα το σώμα πλησιάζει το σχήμα αχλαδιού, τα φορέματα με ζώνη ή λάστιχο αναδεικνύουν τη σιλουέτα, ενώ στο σχήμα μήλου ένα φόρεμα σε γραμμή Α είναι το κατάλληλο. Εάν είστε ψηλοί και λεπτοί, ένα στυλ γοργόνας εφαρμοστό θα δέσει άψογα επάνω σας, αυτό ισχύει και σε οποιαδήποτε λεπτή φιγούρα. Αν υπάρχουν παραπανίσια κιλά και αναλόγως το σημείο που βρίσκονται (πχ κάτω μέρος ή ομοιόμορφα στο σώμα) επιλέγουμε αντιστοίχως αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε ή να μειώσουμε.

 

4. Προσαρμόστε τα ρούχα επάνω σας

Δεν χρειάζονται όλα τη βοήθεια μιας μοδίστρας, καθώς αυτό μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρό. Όμως κάποια ρούχα θέλουν μία μικρή προσαρμογή επάνω μας, είτε στο μέγεθος είτε στο ύψος. Τα μακριά παντελόνια για παράδειγμα δεν είναι καθόλου κομψά όταν σέρνονται πολύ, τα πατάμε και ξεφτίζουν. Χρειάζεται βέβαια να λάβουμε υπόψη μας κάθε φορά την ποιότητα του υφάσματος, μιας και κάποια επιδιορθώνονται πιο εύκολα από άλλα.

5. Τονίστε το look με λεπτομέρειες

Ακόμη και το πιο απλό ή βαρετό look μπορεί να απογειωθεί με ένα εκκεντρικό αξεσουάρ! Ποια είναι αυτά; Ένα ιδιαίτερο πορτοφόλι ή τσάντα, τα μεγάλα κοσμήματα, τα περίεργα σκουλαρίκια. Επενδύστε σε μερικά πολύχρωμα άνετα παπούτσια σε ένα μοναδικό χρώμα ή μοτίβο. Προσοχή: Η κομψότητα κρίνεται από το είδος των εκκεντρικών αξεσουάρ, επομένως η επιλογή πρέπει να είναι αρμονική με το στυλ που θέλεις να δώσεις, χωρίς να “φωνάζει”!

6. Επιστροφή στα βασικά

Εφόσον κατακτήσουμε πρώτα τα βασικά στιλιστικά tips, αρχίζουμε να αποκτάμε κάποια εμπιστοσύνη για την κρίση μας πάνω στη μόδα. Μερικά must-have στη ντουλάπα μας είναι τα κλασικά t-shirt, οι μαύρες γόβες και τα jeans( αν ταιριάζουν στο σωματότυπο σου επίλεξε τα skinny!). Μία κλασική τσάντα για όλες τις ώρες θα μας σώσει σε πολλές περιπτώσεις, όπως και ένα γκρι παλτό το οποίο ταιριάζει κατά βάση με όλα!

7. Δοκιμάστε τα layers

Τα λεγόμενα διαφορετικά στρώματα στα ρούχα, μπορούν να γίνουν δημιουργικά! Πάνω από τζιν ή μαύρα παντελόνια, μπορείτε να φορέσετε ένα t-shirt και από πάνω ένα ωραίο πουκάμισο με σχέδια ή να τυλίξετε στους ώμους σας ένα ιδιαίτερο μαντήλι. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι, κάτω από το sport φόρεμα με τιράντες μπορείς να φορέσεις ένα tshirt ή ακόμη και πουκάμισο. Διασκεδαστικά κασκόλ, φουλάρια με σχέδια είναι αυτά που συμπληρώνουν το ντύσιμο.

8. Συνδύασε τα prints

Μη φοβηθείς να αναμίξεις καρό με απαλά animal prints, ή ένα gingham ύφασμα με κάποιο πουά. SOS: είναι πολύ σημαντικό όταν συνδυάζεις prints να μένεις και στην ίδια οικογένεια υφασμάτων. Σκεφτείτε ένα πουκάμισο με μπλε ναυτικές ρίγες συνδυασμένο χαριτωμένα με ένα υπόλευκο σορτς ή κοντή φούστα με μεγάλα κόκκινα τριαντάφυλλα! Ένα άλλο παράδειγμα είναι ένα γκρι πουκάμισο με λεοπάρ prints και μία φούστα που έχει μικροσκοπικά μαύρα και καφέ τετράγωνα. Δοκιμάστε μια τολμηρή, φαρδιά ζώνη για να τα ενώσετε! Πειραματίσου, ψάξε σε fashion sites και θα ανακαλύψεις πολλούς συνδυασμούς!

9. Η ζώνη μπορεί να αλλάξει το look

Πολλά πουκάμισα, ακόμη και μακριά μπλουζάκια και πουλόβερ μπορούν να επωφεληθούν από μια φαρδιά ζώνη! Οι φαρδιές ζώνες διατίθενται σε πολλά σχήματα και χρώματα και σε διάφορα μεγέθη. Τονίζουν ιδιαίτερα την περιοχή της μέσης γι’ αυτό κολακεύουν κυρίως τις λεπτές φιγούρες. Επίλεξε κλασικά και όμορφα σχέδια στην πόρπη! Μπορείς επίσης να ξεφύγεις λίγο από τα safe χρώματα του καφέ και του μαύρου. Δοκίμασε να φορέσεις τη ζώνη πάνω από το παλτό για να προσθέσεις μία διαφορετική νότα στο τελικό look!

 

10. Η μόδα λέει boyfrieng jeans

Eίναι εκείνα τα τζιν που είναι πιο φαρδιά με σκισίματα. Δεν είναι το αγαπημένο σας τζιν, αλλά είναι εξαιρετικά άνετο! Γιατί να μην τα φορέσετε με ένα καταπληκτικό πουκάμισο, έντονα κοσμήματα και ένα τρελό (αλλά όμορφο) ζευγάρι λεοπάρ μποτάκια ή γόβες; Αποτελεί ένα πιο περιπετειώδες στιλ, αλλά είναι σίγουρα ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλεις αυτά τα άνετα τζιν στη δουλειά σου, με ιδιαίτερα μποτίνια! 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*