Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΟΜΟΡΦΙΑ

Τριχόπτωση ώρα μηδέν! Ποιες είναι οι κατάλληλες βιταμίνες.

Τα όμορφα και υγιή μαλλιά είναι αποτέλεσμα σωστής περιποίησης και διατροφής. Αν επιθυμούμε, επομένως, να αποκτήσουμε δυνατά και πυκνά μαλλιά οφείλουμε να τα φροντίζουμε σωστά. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εντάξουμε στο διατροφικό μας πλάνο τροφές ή συμπληρώματα  διατροφής πλούσια σε βιταμίνες που θα βοηθήσουν στην υγιή και γρήγορη ανάπτυξη τους, αποτρέποντας την τριχόπτωση!

Μάλιστα πολλές από αυτές τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα για τα μαλλιά είναι ιδανικά τόσο για το δέρμα, όσο και για τα νύχια μας.

→ Ο λόγος είναι ότι ενδυναμώνουν τα κύτταρα του οργανισμού μας και ενεργοποιούν τις λειτουργίες του. Πιο συγκεκριμένα:

  • βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν γρήγορα
  • το δέρμα να παραμείνει λαμπερό και νεανικό
  • ενώ δυναμώνουν παράλληλα και τα νύχια μας.

Κι επειδή η έλλειψη βιταμινών και μετάλλων από τον οργανισμό αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που τα μαλλιά  αποδυναμώνονται, πέφτουν, και κατά συνέπεια λιγοστεύουν, ας δούμε μαζί ποιες είναι οι ιδανικές βιταμίνες για τα μαλλιά:

Βιοτίνη

Η βιοτίνη ανήκει στην κατηγορία των υδατοδιαλυτών βιταμινών και είναι η υπ’αριθμόν ένα βιταμίνη για την ανάπτυξη των μαλλιών. Ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς δεν καταναλώνουμε αρκετή ποσότητα βιοτίνης από τις τροφές, οπότε θα ήταν καλύτερο να την παίρνουμε ως συμπλήρωμα διατροφής για να μην έχουμε ποτέ έλλειψη.

Ψευδάργυρος

Ίσως από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για τριχόπτωση, καθώς τα επίπεδα ψευδαργύρου στον οργανισμό μας  παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αδύναμη ή όχι ανάπτυξη των μαλλιών. Τα καλά νέα είναι ότι, δεν είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε στον οργανισμό μας την απαραίτητη ποσότητα ψευδαργύρου που χρειάζεται καθημερινά, καθώς μια υγιεινή διατροφή μπορεί να μας καλύψει πλήρως. Αν όμως, έχουμε πρόβλημα απορρόφησης του ψευδαργύρου, κατά πάσα πιθανότητα θα  χρειαστούμε επιπλέον εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής  για μαλλιά που περιέχουν πρόσθετη ποσότητα.

Vitamin C

Η βλάβη που δημιουργούν οι ελεύθερες ρίζες με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των μαλλιών μας. Από την άλλη, η  βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μας προστατεύει από το οξειδωτικό στρες, που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, και την πρόωρη γήρανση. Επιπρόσθετα, το σώμα μας  χρειάζεται τη βιταμίνη C για να δημιουργήσει κολλαγόνο, μία πρωτεΐνη κλειδί που αποτελεί τη βάση του ιστού του θύλακα από τον οποίο αναπαράγεται και αναπλάθεται η τρίχα. Τέλος, η βιταμίνη C βοηθά επίσης τον οργανισμό μας στην αφομοίωση του σιδήρου που απαιτείται για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Πρωτεϊνες

Δομούν τις ίνες των μαλλιών. Με τη σειρά τους τα εξειδικευμένα θειούχα αμινοξέα, L- μεθειονίνη και η L- κυστεΐνη αποτελούν τη βάση της σημαντικότερης πρωτεΐνης των μαλλιών της κερατίνης. Όσοι δεν καταναλώνουν τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη, όπως ηλικιωμένοι, χορτοφάγοι ή όσοι ακολουθούν εξαντλητικές δίαιτες, ενδέχεται να έχουν εύθραυστα, αφυδατωμένα μαλλιά και αυξημένη απώλεια. Τέλος, τo πυρίτιο συμμετέχει, μαζί με τις πρωτεΐνες, στο σχηματισμό και στην ελαστικότητα της τρίχας, περιορίζοντας έτσι την εμφάνιση της ψαλίδας.

Τι θα λατρέψουν τα μαλλιά σας;
Το HairTone, Nails & Skin της Power Health

Κλασικά ή μοντέρνα, μαύρα η πλατινέ, τα μαλλιά σου θα το λατρέψουν πραγματικά!

Ένα συμπλήρωμα υψηλής διατροφικής αξίας το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος. Αποτελεί μία εξειδικευμένη συνεργιστική φόρμουλα ολιστικής φροντίδας με 12 ειδικά μελετημένα συστατικά που αξιοποιεί ιδανικά τις ευεργετικές ιδιότητές τους.  Περιέχει  L- Μεθειονίνη, L- Κυστεΐνη για την παραγωγή της ελαστικής πρωτεΐνης κερατίνης από τον οργανισμό, MSM, Kεχρί,  Βιοτίνη, Ψευδάργυρο,  Χαλκό, Βιταμίνες C  που συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου, βιταμίνη Ε,  Παντοθενικό οξύ και  Σελήνιο.

Η δύναμη και η σοφία της φύσης σε ένα καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής!

 

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*