Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΝΕΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το τεστ των χεριών: Ποιο ημισφαίριο του εγκεφάλου, σας επηρεάζει περισσότερο.

Ένα γρήγορο τεστ προσωπικότητας για να ανακαλύψουμε ποιο ημισφαίριο του εγκεφάλου μας είναι αυτό που λειτουργεί πιο γρήγορα και μας επηρεάζει!

Σταυρώστε τα χέρια σας πλέκοντας τα δάχτυλά σας μεταξύ τους και με τον έναν αντίχειρα να καλύπτει τον άλλον.

 

Τώρα δείτε προσεκτικά!

Ποιος αντίχειρας είναι από πάνω;

♦ Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ελέγχει τη δεξιά πλευρά του σώματος αισθητικά και κινητικά, εξειδικεύεται στη λογική σκέψη και τη γλωσσική επεξεργασία. Είναι υπεύθυνο για την αντίληψη του χρόνου, την ομιλία, τη γραφή, την αντίληψη του λόγου, τον συμβολισμό, τη λεκτική μνήμη, την αναλυτική σκέψη. Επίσης για την επικοινωνία με λέξεις κατά κυριολεξία, την επεξεργασία των ακουστικών ερεθισμάτων και της αφηρημένης πληροφορίας.

♦ Το δεξί ημισφαίριο ελέγχει την αριστερή πλευρά του σώματος, εξειδικεύεται στην επεξεργασία των συναισθημάτων, την όραση και τη δημιουργική σκέψη.Είναι υπεύθυνο για την οπτική αντίληψη του χώρου, την κατανόηση των μεταφορικών εννοιών και του χιούμορ, συσχέτιση, σύνθεση λεγομένων, συναισθηματική φόρτιση και μελωδία λόγου, οπτική μνήμη, την επικοινωνία, τόσο με τόνο φωνής όσο και με εκφράσεις του προσώπου και εξωλεκτική κινησιολογία («γλώσσα του σώματος»). Επίσης για την προσοχή, την διάκριση πολύπλοκων ακουστικών τόνων, την πρόκληση παρορμητικής συμπεριφοράς, τα αισθήματα, τις συγκινήσεις, την δημιουργικότητα, την φαντασία και την καλλιτεχνική έκφραση.

⇒Αν λοιπόν ο δεξιός αντίχειρας βρίσκεται επάνω από τον αριστερό, αυτό δείχνει πως σας κυβερνά η λογική, αν βρίσκεται ο αριστερός αντίχειρας από πάνω, είστε ένα δημιουργικό άτομο που ακολουθεί το ένστικτο.

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*