Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΤΟΠΙΑ

Τα 5 πιο παράξενα φυσικά τοπία στον κόσμο!

1.Εθνικό Πάρκο Yellowstone στο Ουαϊόμινγκ (H.Π.Α)

Ιδρύθηκε το 1872, είναι γνωστό για την άγρια ζωή που φιλοξενεί και τα πολλά γεωθερμικά χαρακτηριστικά του. Η λίμνη Υellowstone είναι μία από τις μεγαλύτερες λίμνες σε υψηλό υψόμετρο στη Βόρεια Αμερική και βρίσκεται πάνω από την καλδέρα Yellowstone, τo μεγαλύτερο υπερηφαίστειο της ηπείρου. Η καλδέρα θεωρείται ενεργό ηφαίστειο, καθώς έχει εκραγεί αρκετές φορές με τεράστια δύναμη τα τελευταία δύο εκατομμύρια χρόνια, και η λίμνη αποτελεί θερμή πηγή.

 

 

2. Η “πολύχρωμη” γέφυρα των Ίνκας

Η Πουέντε ντελ Ίνκα (Puente del Inca) στα ισπανικά σημαίνει η «γέφυρα των Ίνκας, σχηματίσθηκε προς από χιλιάδες χρόνια , πάνω από τον ποταμό Βάκας, παραπόταμο του Μεντόζα, στην Αργεντινή. Δημιουργήθηκε από ένα συνδυασμό παγετώνων και θερμών πηγών, που προκάλεσε έναν γεωλογικό σχηματισμό με πολύχρωμα στρώματα. Το νερό που ρέει από τις θερμές πηγές είναι εξαιρετικά πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, και για το λόγο αυτό από τις αρχές του 20ου αιώνα είχε αξιοποιηθεί τουριστικά με ένα ξενοδοχείο και σπα.

 

3. H “ροζ” λίμνη Hellier στην Αυστραλία

Η λίμνη Hillier με το παραδεισένιο ροζ χρώμα βρίσκεται στο Middle Island της Δυτικής Αυστραλίας. Το μοναδικό ροζ χρώμα της, το οποίο είναι μόνιμο, οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητας σε αλάτι αλλά και στα κόκκινα αλλόφιλα βακτηρία που περιέχει. Η λίμνη περιβάλλεται από μια στενή λουρίδα λευκής άμμου, η οποία με τη σειρά της περιβάλλεται από ένα δάσος καταπράσινων ευκαλύπτων δίπλα στον ωκεανό. Η λίμνη Hillier αποτελεί ένα από τα φυσικά θαύματα της Αυστραλίας.

4. Βράχος “κύμα” Γιούτα (Η.Π.Α)

Το ¨Κύμα¨ (Wave) είναι ένας εκπληκτικός σχηματισμός βράχων στα σύνορα των πολιτειών Αριζόνα και Γιούτα των ΗΠΑ. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για όσους αγαπούν την πεζοπορία αλλά και τη φωτογραφία, καθώς οι πολύχρωμες  κυματιστές μορφές που σχηματίζονται από τους βράχους προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα. Το Κύμα είναι φτιαγμένο από ψαμμίτη (ιζηματώδης βράχος αποτελούμενος κυρίως από άμμο) και έχει ηλικία περίπου 190 εκατομμυρίων ετών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν το φαινόμενο, οι παλιοί αμμόλοφοι έχουν μετατραπεί σε σκληρό βράχο από τη συμπίεση κατά τη διάρκεια των αιώνων.

5. Ο βράχος σε σχήμα ελέφαντα στην κοιλάδα State Park στη Νεβάδα.

Ο βράχος είναι ένας σχηματισμός ψαμμίτη που μοιάζει με ελέφαντα και του οποίου ο κορμός σχηματίζεται από ένα φυσικό τόξο. Eίναι το πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο στην Νεβάδα και το πιο παλιό στην κοιλάδα. Από κάποιες γωνίες φαίνεται να έχει ακόμα ωμοπλάτες, γόνατα και αυτιά, αν οι σκιές είναι στην σωστή θέση.

 

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*