Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΤΟΠΙΑ

Τα σμαραγδένια νησιά του Ιονίου!

Είναι μία δύσκολη περίοδος για τον τουρισμό μας, ίσως όμως μέσα σε αυτή την ησυχία είναι και μία ευκαιρία να επισκεφτείς μέρη που θαύμαζες μέσα από εικόνες, αλλά για κάποιο λόγο το καθυστερούσες. 

Υπάρχει κάτι μαγικό στο Ιόνιο πέλαγος, μία δαντελωτή σμαραγδένια γωνιά της Ελλάδας γεμάτη πράσινο, κρυστάλλινα δροσερά νερά, εικόνες που θα γεμίσουν ζωντάνια όχι μόνο το μάτι, αλλά το μυαλό και την ψυχή σου!

Κέρκυρα η αρχόντισσα!

Πράσινοι λόφοι, κυπαρίσσια, πεύκα, ευκάλυπτοι στολίζουν το νησί των Φαιάκων, τα γραφικά χωριουδάκια σε περιμένουν και οι μοναδικές παραλίες της σε καλούν, όπως η ξακουστή αμμώδης παραλία του Αγίου Γεωργίου Πάγων, οι δραματικολι Έρμονες, η εντυπωσιακή Παλαιοκαστρίτσα, η Γλυφάδα και η ατίθαση Μυρτιώτισσα.

Για εσένα που λατρεύεις τη δράση και την περιπέτεια υπάρχει το θαλάσσιο σκι στον κόλπο Γουβιά ή μπορείς να κάνεις Paragliding στη Δασσιά. Οι λάτρεις της κατάδυσης έχουν τον δικό τους υδάτινο παράδεισο στην Παλαιοκαστρίτσα.

         Photo:@olgatselik
Κεφαλονιά η ανέμελη!

Εκτός από τις νοστιμιές που θα γεμίσει το μάτι σου ή Κεφαλονιά φημίζεται και για τα εδέσματα της! Θα τιμήσεις σίγουρα τα τυριά της, την πικάντικη φέτα, το μαλακό μανούρι, το κεφαλοτύρι αλλά και τις ποικιλίες κρασιού: κόκκινη μαυροδάφνη, το γλυκόπιοτο λευκό Μοσχάτο και, φυσικά, τη βασίλισσα του τοπικού οίνου που δεν είναι άλλη από την Ρομπόλα.

Το σημείο που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς είναι το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης!

Λευκάδα και Μεγανήσι

Μετά την επίσκεψή σας στη Λευκάδα, εξερευνήστε τα μικρά νησάκια στα ανατολικά της: ΜεγανήσιΚάλαμος και Καστός. Μόλις 25 λεπτά με το καραβάκι, με μόνο τρία χωριά και περίπου 1.000 κατοίκους, το Μεγανήσι κρύβει πολλές εκπλήξεις για εσάς.

Οι εντυπωσιακοί Παξοί και Αντίπαξοι

Εδώ θα μαγευτείτε από τα πλούσια και ακαταμάχητα χρώματα του Ιονίου, ο Γάϊος είναι το βασικό λιμάνι και ο μεγαλύτερος οικισμός. Όμως αξίζει οπωσδήποτε να δέσετε στα γραφικά λιμανάκια Λάκκα και Λογγό στη βόρεια ακτογραμμή και να θαυμάσετε όλες τις δυτικές παραλίες από τη θάλασσα αφού η πρόσβαση οδικώς είναι αδύνατη. Στα νότια, αλλάξτε ρότα για Αντίπαξο –μια μικρογραφία των Παξών – όπου σε απόσταση ενός χιλιομέτρου θα συναντήσετε εξωτικές παραλίες και θαλάσσια σπήλαια που ανταγωνίζονται το ένα το άλλο σε ομορφιά.

photo: @tiago.alb

Ζάκυνθος, το Φιόρο του Λεβάντε!

Δε γίνεται φυσικά να μην επισκεφθούμε αυτό το προικισμένο από τη φύση νησί!

Το νοτιότερο νησί του Ιονίου είναι και το λουλούδι της Ανατολής: η Ζάκυνθος – το Fiore di Levante, όπως το ονόμασαν οι Λατίνοι, μιας και υπάρχουν 7.000 είδη λουλουδιών.

Αναζητάτε μοναδικές στιγμές; Βρείτε τις στην διάσημη παραλία Ναυάγιο, στο ηλιοβασίλεμα στο Κερί και το Κρυονέρι, στις παραλίες που αφήνουν τα αυγά τους οι χελώνες Caretta caretta, στις καντάδες των ντόπιων.

photo:@mathilde.alize
Ένα ταξίδι στα Κύθηρα!

Το Τσιρίγο των Ενετών, το νησί της Αφροδίτης των Αρχαίων, το ορμητήριο των Πειρατών. Μόλις το γνωρίσετε θα το ερωτευτείτε. Θα σας τα προσφέρει όλα απλόχερα: επιβλητικές καστροπολιτείες, μυσταγωγικά σπήλαια, γραφικούς κολπίσκους, χωριά και παραλίες για κάθε προτίμηση και επιθυμία.

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη!

Σύμβολο της πιο «γλυκιάς» πατρίδας, αυτής που αναζητά ο καθένας. Νησί μαγικό, καταπράσινο, «γεμάτο» ιστορία και παραλίες συγκλονιστικές.

Ένα νησί για όσους αναζητούν το στοχασμό, αναζητούν τη γαλήνη, ενθουσιάζονται με τις ανακαλύψεις.

photo: @lindi_luckylegs11
photo: @marco.botti9
photo: @grace.catamaran
Πηγή: discovergreece.com

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*