Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΤΟΠΙΑ

Τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Κρήτη για το 2024 σύμφωνα με το Βρετανικό Redonline!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα παρουσιάζεται στα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα αναδεικνύοντας όλες τις ομορφιές της! Το Βρετανικό Redonline λοιπόν προτείνει στους αναγνώστες του και όσους θέλουν να γνωρίσουν την Κρήτη, τα καλύτερα ξενοδοχεία για μια πολυτελή απόδραση!

Η Κρήτη είναι ένα από τα ειδυλλιακά νησιά, ευλογημένο με ηλιοφάνεια όλο το χρόνο και ήπιο καιρό! Διαθέτει άψογες παραλίες και μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, όπως το Παλάτι της Κνωσού, τα απομεινάρια του μεγάλου μινωικού βασιλείου. Η Κρήτη μας διαθέτει εντυπωσιακά βουνά, εύφορες κοιλάδες, απόκρημνα φαράγγια και πληθώρα μονοπατιών για περπάτημα, καθώς και μια πλούσια γαστρονομική κουλτούρα, που την καθιστούν ιδανική για καλοφαγάδες. Κατευθυνθείτε προς τα Χανιά για να περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης με τα όμορφα ενετικά κειμήλια, θα συναντήσετε εκκλησίες, μουσεία και ιστορικά μνημεία καθώς προχωράτε.

Για κάτι λίγο διαφορετικό, επισκεφθείτε την πόλη του Ρεθύμνου στη βόρεια ακτή, η οποία συνδυάζει το ιστορικό μεγαλείο με τις σύγχρονες ανέσεις. Μην χάσετε τη Φορτέτζα, ένα κάστρο και φρούριο που χτίστηκε το 1500 κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας του νησιού.

Είτε αναζητάτε ήλιο, θάλασσα και εκπληκτικά τοπία είτε μία γεμάτη περιπέτειες απόδραση η Κρήτη είναι ένα ιδανικό μέρος για διακοπές όλους τους μήνες!

1. Acro Suites, Agia Pelagia

Φωλιασμένο στη βραχώδη πλαγιά του κόλπου του Μονοναύτη, στο βορειότερο σημείο της Αγίας Πελαγίας, το Acro Suites είναι ένα boutique, φιλικό προς το περιβάλλον καταφύγιο. Αυτό το μικρό κομμάτι του παραδείσου προσφέρει πολλά περισσότερα από απλές διακοπές, καθώς η ιδέα της μάρκας βασίζεται στην υγεία, την ευεξία και την αναζωογόνηση.

Ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Κρήτη, φιλοξενεί μια σειρά από όμορφα κατασκευασμένες σουίτες και βίλες, που συνδυάζουν το σύγχρονο ντιζάιν με μια μποέμικη λάμψη. Όλα με χαλαρωτική θέα στο Αιγαίο. Στη διακόσμηση θα συναντήσετε γήινους τόνους και υλικά όπως ξύλο, πέτρα και μάρμαρο.

Οι εμβληματικές Cave Suites είναι μια τέλεια επιλογή για ζευγάρια ή ταξιδιώτες που αναζητούν την απόλυτη ιδιωτικότητα σε ένα χαρούμενο περιβάλλον. Σκεφτείτε μάρμαρο από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Φαιστού, ακατέργαστα μεταξωτά κλινοσκεπάσματα και ατελείωτη θέα στο νερό. Υπάρχει επίσης ένα όμορφο σπα, ένα βυζαντινό χαμάμ, μικρές πισίνες, spa και μια μεγάλη ποικιλία από θεραπείες.

Μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε στη γοητευτική bamboo yoga shala για καθημερινά μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού. Και, όταν νιώθετε άγχος μετά από τόση ένταση, το εστιατόριο Cremnos, που περιγράφεται από τους ιδιοκτήτες ως «σπίτι τροφής», προσφέρει θρεπτικά πιάτα φτιαγμένα με φρέσκα, προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, που προέρχονται από τοπικές φάρμες σε όλο το νησί.

2. Cretan Malia Park, Malia

Μακριά από τα παραλιακά ξενοδοχεία που διασχίζουν την ακτογραμμή της Κρήτης, το Cretan Malia Park είναι ένα καταφύγιο που ενισχύει την κλασική αιγαιοπελαγίτικη φιλοξενία με επίκεντρο την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια και την ήσυχη ζωή που είναι ιδανική για οικογένειες, ζευγάρια αλλά και μοναχικούς ταξιδιώτες.

Το ξενοδοχείο 204 δωματίων έχει μοναδική αισθητική εμπνευσμένη από τα χρώματα και τις υφές του νησιού. Το κλειδί για την ταυτότητα του ξενοδοχείου είναι η δέσμευσή του στη βιωσιμότητα — μια κρίσιμη φιλοσοφία που ενημερώνει όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και των λειτουργιών. Απολαύστε μια φρέσκια, μεσογειακή κουζίνα εμπνευσμένη από τις γαστρονομικές παραδόσεις της Κρήτης, ένα βιολογικό μενού ευεξίας.

Με όποιον κι αν ταξιδεύετε, όλοι θα λατρέψουν το Beach Shack – ένα κομψό, χαλαρό στέκι που σερβίρει ελληνικά τάπας κατά τη διάρκεια της ημέρας και υπέροχα ηλιοβασιλέματα καθώς πλησιάζει η νύχτα σε χαλαρωτικούς ρυθμούς reggae.

3. Kapsaliana Village Hotel κοντά στο Ρέθυμνο

Αν ψάχνετε για ένα γοητευτικό, αυθεντικό ξενοδοχείο σε μια απομονωμένη εξοχή τότε το Kapsaliana Village Hotel είναι το ιδανικό για εσάς!

Βρίσκεται στον μεγαλύτερο ελαιώνα του νησιού, διαθέτει το δικό του ελαιοτριβείο του 18ου αιώνα, μαζί με ένα μουσείο αρχαίας τέχνης. Η τοποθεσία του στην πλαγιά του βουνού το κάνει ιδανικό για πεζοπορία (να επισκεφθείτε οπωσδήποτε τη Μονή Αρκαδίου, η οποία απέχει μόλις τρία μίλια από το ξενοδοχείο).

Τα καταλύματα έχουν τη μορφή 22 παραδοσιακών πέτρινων σπιτιών του χωριού (εξ ου και το όνομα του ξενοδοχείου), χτισμένα μεταξύ 17ου και 19ου αιώνα. Όλα έχουν ανακαινιστεί για να αντικατοπτρίζουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής, συνδυάζοντας αυθεντικά χαρακτηριστικά με μοντέρνα φινιρίσματα και πολλά έχουν θέα στη θάλασσα.

Χαλαρώστε δίπλα στην πισίνα με θέα τους ελαιώνες και τη θάλασσα πιο πέρα, προτού απολαύσετε το δείπνο σας στη ρουστίκ βεράντα του εστιατορίου του ξενοδοχείου, όπου θα γευτείτε απλές, βιολογικές τοπικές απολαύσεις. Είναι ένα ευχάριστο μέρος για επιστροφή στη φύση, ιδανικό για όλους τους τύπους ταξιδιωτών.

4. Minos Beach Art Hotel, Agios Nikolaos

Αυτή η μινιμαλιστική και μοντέρνα απόδραση είναι για τους λάτρεις της τέχνης. Τα έργα τέχνης που παρουσιάζονται είναι εμπνευσμένα από την κληρονομιά και τη φυσική ομορφιά του νησιού, και μεγάλο μέρος της συλλογής του Ιδρύματος G & A Mamidakis βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο και σε όλο το υπαίθριο μουσείο του, το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν κάνοντας μια βόλτα στους χώρους.

Το Minos Beach Art Hotel είναι φωλιασμένο σε ένα τοπίο με άμμο, βράχους, πράσινο και δέντρα και είναι γεμάτο με ασβεστωμένα μπανγκαλόου, βίλες και βεράντες που βλέπουν στη θάλασσα.

Υπάρχουν τρία εστιατόρια, τρία μπαρ, μια κάβα και ένα καφενείο (παραδοσιακό κρητικό καφενείο), με όλα τα υλικά να προέρχονται από αξιόπιστους τοπικούς προμηθευτές μέσα και γύρω από τον Άγιο Νικόλαο, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας των κρασιών που προέρχονται από κοντινούς αμπελώνες και οινοποιεία.

Είτε ψάχνετε για χαλαρό φαγητό στο ύπαιθρο είτε για μια επίσημη γαστρονομική εμπειρία, κανείς δεν θα απογοητευτεί εδώ.

5. Azade Chania

Η Κρήτη έχει πολλά θέρετρα πέντε αστέρων αλλά για κάτι πιο τοπικό και χαμηλών τόνων, υπάρχουν μερικές μπουτίκ επιλογές στο νησί. Αυτά τα μικρότερης κλίμακας ξενοδοχεία είναι ιδανικά για ζευγάρια που αναζητούν ένα μέρος πιο ήσυχο και ρομαντικό! Μια τέτοια διαμονή χαρακτηρίζει το Azade Chania, ένα γοητευτικό boutique ξενοδοχείο κοντά στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Ήταν κάποτε η κατοικία του Αμερικανού ποιητή Τσαρλς Χένρι Φορντ. Προηγούμενοι αξιόλογοι ιδιοκτήτες αυτής της κατοικίας του 17ου αιώνα περιλαμβάνουν έναν Οθωμανό πασά. Οι εννέα σουίτες έχουν ψηλά ταβάνια και επιρροές από την οθωμανική εποχή, όπως η σοφίτα και ένα σιντριβάνι στην αυλή σημεία που έχουν απομείνει.

Είναι η τέλεια επιλογή για τους λάτρεις της ιστορίας που ελπίζουν να ανακαλύψουν περισσότερα για το ιστορικό παρελθόν του νησιού. Κλείστε ένα δωμάτιο με βεράντα και θα μπορείτε να θαυμάσετε το λιμάνι και τον φάρο των Χανίων!

6. Paradise Island Villas, Anissaras

Υπάρχουν συνολικά 12 βίλες Paradise Island σε αυτό το σχεδόν τέλειο μέρος κοντά στον Ανισσαρά, κατά μήκος της βόρειας ακτής της Κρήτης. Καθένα έχει τον δικό του κήπο και ιδιωτική πισίνα, με φόντο τα βουνά και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Τα ποτά και η υπηρεσία δωματίου είναι συνεχώς διαθέσιμα επομένως δεν θα χρειαστεί να φύγετε καθόλου από το καταφύγιό σας.

Το οικογενειακά διοικούμενο καταφύγιο διαθέτει επίσης όμορφα διαμορφωμένους κήπους (με όλες τις χαρούμενες ροζ βουκαμβίλιες που θα θέλατε για να γεμίσει ρομαντισμό το μάτι!), ένα μπαρ δίπλα στην πισίνα, ένα γήπεδο τένις και ένα μπιστρό όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν κλασικά κρητικά πιάτα, ζυμαρικά με θαλασσινά και σπεσιαλιτέ της ημέρας. Έχει και παιδικό μενού. Η τοποθεσία στην πλαγιά του λόφου διαθέτει μαγευτική θέα στη θάλασσα και τα βουνά.

7. Abaton Island Resort & Spa, Hersonissos

Στις βόρειες ακτές της Κρήτης, το Abaton Island Resort & Spa μπορεί να βρίσκεται κοντά στο καταφύγιο για clubbing στα Μάλια, αλλά οι ομοιότητες σταματούν εκεί. Η διασκέδαση έρχεται με τη μορφή πέντε εστιατορίων, τα οποία περιλαμβάνουν μια παραδοσιακή ταβέρνα και ένα ψητοπωλείο, ένα σπα και θέα στη θάλασσα σχεδόν από κάθε γωνία.

Πολλά από τα δωμάτια έχουν τη δική τους βεράντα, ενώ μερικά είναι ακόμη πιο βελτιωμένα λόγω της παρουσίας υδρομασάζ! Ορισμένα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, αλλά υπάρχουν και οι κοινόχρηστες επιλογές.

Αυτά μόνο είναι μερικά από τα υπέροχα ξενοδοχεία- καταλύματα που μπορείς να επιλέξεις για τις διακοπές σου στην Κρήτη, και ναι είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και προτεινόμενα για το 2024!