Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

LIFESTYLE

Τέταρτος στον κόσμο ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ναι, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

Ποιος είπε ότι τα όνειρα έχουν όρια; Πριν από μερικά χρόνια αυτό που διαδραματίστηκε χτες στο γήπεδό Philippe Chatrie του Roland Garros φάνταζε παράλογο, και όχι γιατί οι Έλληνες τενίστες δεν είχαν ταλέντο αλλά γιατί δεν υπήρχε ο μηχανισμός στήριξης ώστε οι δυνατότητες τους να φτάσουν ως εκεί. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όμως το πίστεψε και τα κατάφερε!

Με επιμονή και πολύ σκληρή δουλειά, κυνηγώντας το όνειρο και με την πίστη που του έδειξαν οι δικοί του άνθρωποι, οι γονείς του, η θεία του που την ευγνωμονεί για την οικονομική της βοήθεια και ολόκληρο το team του, κατάφερε στα 23 του χρόνια να γίνει ο πρώτος Έλληνας τενίστας που βρέθηκε στα χωμάτινα γήπεδα του Roland Garros και διεκδίκησε μέχρι τέλους τρόπαιο τουρνουά Grand Slam!

Η παρουσία του στον τελικό δεν θεωρήθηκε από κανέναν θαύμα, καθώς απέδειξε πως σε όλους τους αγώνες του είναι παρών με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι σε αυτά τα μεγαθήρια του τένις και μετέτρεψε το όνειρο του σε πραγματικότητα παίζοντας απέναντι στο φαβορί Νόβακ Τζόκοβιτς, σε έναν δύσκολο αλλά εξαιρετικό αγώνα με διάρκεια περισσότερη από τέσσερις ώρες.Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος κέρδισε το πρώτο και το δεύτερο σετ, με τον Σέρβο τενίστα ωστόσο να ανακάμπτει και να κατακτά το τρίτο και το τέταρτο σετ ισοφαρίζοντας το σκορ σε 2-2. Όλα κρίθηκαν στο πέμπτο και τελευταίο σετ του αμφίρροπου αγώνα. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά από το 2004 όπου ο τελικός του Roland Garros κρίθηκε στα πέντε σετ.

Μία εξαιρετική μάχη με δύο άρτια συγκεντρωμένους παίκτες που υπερασπίζονται το σερβίς τους. Τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες από τους φιλάθλους ήταν συγκλονιστικά!

Τα λόγια του Νόβακ Τζόκοβιτς εμχυψωτικά προς τον Στέφανο Τσιτσιπά πιστεύοντας σε εκείνον και στο μέλλον μπροστά του!

“Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι για σένα αυτή η στιγμή. Όταν χάνεις σε έναν τελικό Grand Slam. Σίγουρα απ’ αυτά θα μάθεις περισσότερο απ’ κάθε άλλο ματς, θα βγεις περισσότερο δυνατός. Πιστεύω θα κερδίσεις πολλά Grand Slam στην πορεία σου. Απόλυτος σεβασμός σε σένα και στην ομάδα σου”

Αλλά και τα λόγια του Στέφανου Τσιτσιπά προς τον Νόβακ Τζόκοβιτς δείχνουν την ευγνωμοσύνη από τα μαθήματα που έχει πάρει παρακολουθώντας τον και ελπίζοντας να πετύχει ακόμη και τις μισές νίκες του Τζόκοβιτς μέσα στα χρόνια!

Μέσα από αυτόν τον τιτάνιο αγώνα ο Στέφανος έκανε το νέο ρεκόρ της καριέρας του ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης!

Σε μία συγκινητική ανάρτηση προχώρησε λίγες ώρες μετά τον τελικό καθώς έχασε την πολυαγαπημένη του γιαγιά μαθαίνοντας το λίγα λεπτά πριν από τον αγώνα. Με δύναμη ψυχής λοιπόν πάλεψε μέσα στο γήπεδο μέχρι τέλους!

«Η ζωή δεν είναι πάντα να κερδίζεις ή να χάνεις. Είναι να απολαμβάνεις κάθε ξεχωριστή στιγμή της ζωής, είτε είσαι μόνος σου ή με άλλους. Ζώντας μια ζωή που έχει νόημα, χωρίς μιζέρια και άσχημες καταστάσεις. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις για νίκες είναι κάτι, αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν μπω στο γήπεδο η πολυαγαπημένη γιαγιά μου έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μια σοφή γυναίκα, της οποίας η πίστη στη ζωή και η προθυμία της να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλους ανθρώπου που έχω γνωρίσει. Είναι σημαντικό να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι όπως εκείνη σε αυτόν τον κόσμο. Γιατί άνθρωποι όπως εκείνη σε κάνουν να ζωντανεύεις. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως της ημέρας, των συνθηκών ή της κατάστασης, αυτή είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε αυτή και μόνο σε αυτή. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν»

Τα όνειρα, λοιπόν, δεν είναι για να μπαίνουν σε ένα ντουλάπι γραμμένα σε ένα τετράδιο είναι για να γίνονται πραγματικότητα και ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένα λαμπρό παράδειγμα πίστης στον εαυτό του, επιμονής, υπομονής και δουλειάς! Ένα λαμπρό παράδειγμα προς όλους ανεξαρτήτως ηλικιών μιας και η ψυχική δύναμη που μπορεί να μεταδώσει δεν έχει όρια! Η εποχή των super heroes που μας δίνουν έμπνευση και κουράγιο να συνεχίσουμε είναι και πάλι εδώ! Μπορεί να είσαι και εσύ ένας από αυτούς, μένει απλά να το ανακαλύψεις!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*