Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

LIFESTYLE

Σχέσεις: πως να επιβιώσεις από την παγίδα του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι λόγω της ανεμελιάς και της ανάλαφρης διάθεσης που αιωρείται, έχει αποκτήσει τη ρετσινιά της “άτακτης εποχής”. Έτσι αρκετά ζευγάρια μπαίνουν στον πειρασμό να αναρωτηθούν… “θα επιβιώσει η σχέση μου το καλοκαίρι;”

Ο κυριότερος φόβος, κατά βάση των γυναικών, είναι οι καλοκαιρινοί πειρασμοί… αυτό όμως που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι το ότι οι πειρασμοί υπάρχουν όλο το χρόνο, αν δηλαδή ο φόβος μας υποβόσκει και απλώς το καλοκαίρι εντείνεται τότε ίσως χρειάζεται να αναθεωρήσουμε τις βάσεις στις οποίες στηρίζεται η σχέση μας.

Το καλοκαίρι φυσικά και δεν είναι λόγος για να κάνεις διάλειμμα από τη σχέση σου, αν κάποιος από τους δύο νιώθει αυτή την ανάγκη τότε κάτι δεν λειτουργεί αρμονικά μέσα σε αυτή τη σχέση. Σε αυτή την περίπτωση μην τα βάζεις με την εποχή αποκαλώντας την “ξελογιάστρα”, αλλά ψάξε μέσα σου τα πραγματικά αίτια.

Αντιθέτως από αυτή την άποψη, καλοκαίρι και σχέση πάνε μαζί, καθώς είναι η ιδανική εποχή να γνωρίσεις καλύτερα το σύντροφο σου αν είναι πρόσφατη η σχέση σας, να αναθερμάνεις μία σχέση ετών, αλλά και να θυμηθείς πως είναι να φλερτάρεις ξανά με τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να έχεις δίπλα σου!

→Όλα αυτά φυσικά και είναι εφικτά αρκεί να ξέρεις πως να τα διαχειριστείς!

♦ Για πολλούς οι διακοπές είναι ένα crash test. Είναι η περίοδος που μπορείς να κάνεις νέες δραστηριότητες, να δοκιμάσεις αντοχές συμβίωσης στην περίπτωση που δεν μένετε μαζί, να συναναστραφείτε με νέο κόσμο αλλά και να γνωρίσει ο ένας καλύτερα τους φίλους του άλλου εάν πρόκειται για διακοπές με παρέα. Δες τες λοιπόν και εσύ ως ένα τεστ αξιολόγησης του δικού σου χαρακτήρα αλλά και του συντρόφου σου. Δυσκολίες προσαρμογής σε νέα δεδομένα υπάρχουν σε κάθε σχέση και σε κάθε εποχή, αυτό δεν πρέπει να σε φοβίζει, αντιθέτως άνοιξε τον εαυτό σου σε μία νέα διαδικασία αντιμετωπίζοντας θετικά ότι νέο προκύπτει και σκεπτόμενη/ος “πως μπορώ να το διαχειριστώ με τον καλύτερο και πιο αρμονικό τρόπο;”

♦ Οι σκηνές ζηλοτυπίας δεν έχουν θέση ανάμεσα σας. Είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που φθείρουν ένα ζευγάρι, ειδικά αν δε συντρέχει λόγος πραγματικής ζήλιας. Σε πολλούς έχει συμβεί να πιάσουν το βλέμμα κάποιου/ας πάνω στο σύντροφο τους, το θέμα είναι πως το διαχειρίζεται η σχέση μας και αν δίνει δικαιώματα. Αν όντως δεν δίνει δικαιώματα τότε μία σκηνή ζήλιας σε περιπτώσεις όπου μπορεί να είναι απλά κοινωνική/ος γίνονται αποπνικτικές. Αν πάλι θέλει να περάσει χρόνο με τους φίλους/ες του/της δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε απαγορευτικοί. Η βάση μίας σχέσης είναι η εμπιστοσύνη! Ξεκινώντας από εκεί θα διαπιστώσουμε πως, αν ο σύντροφος μας έχει μάτια μόνο για εμάς, δεν υπάρχει λόγος φόβου ή σκηνής, είτε είμαστε διακοπές είτε βγαίνει με τις παρέες του/της.

Διαχείριση συμπεριφοράς και θυμού. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας για πολλά ζευγάρια δημιουργούν μία ρουτίνα και αρκετές φορές αποξένωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Την περίοδο των διακοπών η ανάγκη για χαλάρωση και ενασχόληση με τις δραστηριότητες που ευχαριστούν τον καθένα προσωπικά, μπορεί να φέρει τριβές στο ζευγάρι λόγω της κοινής περιόδου χαλάρωσης. Σε κάθε άνθρωπο είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι της ενσυναίσθησης, του να μπαίνουμε στη θέση του άλλου και να κατανοούμε συναισθήματα, ανάγκες και συμπεριφορές. Ο θυμός επίσης είναι ικανός να εμφανιστεί πάνω στην ανάγκη μας για ικανοποίηση των επιθυμιών μας, και εδώ είναι απαραίτητο να λάβει θέση η διαχείριση του. Σε ένα ζευγάρι η αμοιβαία συνεννόηση και η πραγματοποίηση εναλλάξ των επιθυμιών φέρνει την αρμονία. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων όπου ο ένας σύντροφος κάνει πίσω στις δικές του επιθυμίες, είτε για να ευχαριστήσει, είτε διότι έχει αναλάβει περισσότερες υποχρεώσεις πχ διαχείριση σπιτιού, ανατροφή παιδιών, δουλειά. Η περίοδος των διακοπών είναι ιδανική για την αναθεώρηση του τρόπου που συμπεριφερόμαστε στο σύντροφο μας αλλά και της εξέλιξης του χαρακτήρα μας, η αγάπη προς τον άνθρωπο μας και η επιθυμία να περάσουμε όμορφα από κοινού δένουν ένα ζευγάρι. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα και η αρμονική συμβίωση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα φέρουν λοιπόν ένα όμορφο καλοκαίρι.

Φλερτ από την αρχή! Αρκετοί θεωρούν πως από τη στιγμή που μπαίνουν σε μία σχέση δε χρειάζεται πλέον να διατηρήσουν την παλιά flirty και ερωτική πλευρά τους. Λάθος! Μία σχέση θέλει δουλειά και φυσικά η κλασσική φράση “έδεσα το γάιδαρο μου” δεν υφίσταται σε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Το πάθος και ο έρωτας είναι απαραίτητο να μη χαθούν ως χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου διότι έτσι θα χαθούν και από τη σχέση. Ο πρώτος καιρός μπορεί να μην είναι ίδιος με τον 1ο χρόνο, τους 5, τους 10…. όμως όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, τα ζευγάρια που άφησαν εποχή με τον έρωτα τους μέχρι τα βαθιά γεράματα ήταν εκείνα που κράτησαν τη σπίθα μέσα τους και τη διάθεση τους να γνωρίζουν κάθε μέρα και μία νέα πτυχή του συντρόφου τους, να δοκιμάζουν νέα πράγματα, νέες εμπειρίες, ταξίδια. Ότι εσύ αφήσεις να χαθεί, χάνεται. Το καλοκαίρι λοιπόν είναι το καταλληλότερο για να ξυπνήσεις τα συναισθήματα που επέτρεψες να κοιμηθούν, ώστε να νιώσεις ξανά ένα ερωτευμένο παιδί, όπως τον πρώτο καιρό!

Απόλαυσε τις διακοπές σου με τη σχέση σου και άφησε στην άκρη το φόβο!

Όπου υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει ευτυχία.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*